Reklam
    Reklam
    Otomobil

    30 dakikada tam şarj: Tata AVINYA tanıtıldı

    Tata Passenger Electric Mobility (TPEM), 30 dakikada tam şarj olabilen Tata AVINYA konsept modelinin lansmanını gerçekleştirdi.

    Birçok marka gibi Tata da yeni nesil elektrikli araçlar için ar-ge faaliyetlerini başlattı. Bugün, 30 dakikada tam şarj imkanı sunan Tata AVINYA konsept modelinin lansmanı gerçekleştirildi.

    Elektrikli araç furyası giderek büyümeye devam ediyor. Geleceği teknolojisi olarak görülen tam otonom elektrikli araçlar, şimdiden kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Tata, geliştirdiği konsept modele Sanskrit dilinde inovasyon anlamına gelen AVINYA adını verdiğini açıkladı.

    Reklam
    Reklam

    Tata AVINYA konsept modeli, 500 km menzil sunuyor

    AVINYA konsept modeli, geleneksel araçların aksine araç içi genişlik ve hareket alanı konusunda oldukça iddialı. Yapay zeka destekli araç yazılımı, basit ve sakinleştirici kullanım deneyimi sunacak.

    Tata Passenger Electric Mobility (TPEM), AVINYA konsept modelini geliştirirken bir katamarandan ilham aldıklarını açıkladı. Hatchback olarak tasarlanan modelde SUV ve MPV gibi segmentlerin özellikleri de bulunuyor. TPEM, geliştirdikleri modeli SUV araçlar gibi çok yönlü hale getirdiklerinin altını çizdi.

    Gelecekteki bir trendi öngören şirket, daha az ekran başında kalmanın ileride önemli olduğunu varsayarak aracı tasarladı. AVINYA konsept modeli, otomobilin içindeki dikkat dağıtıcı unsurları engellemek ve stressiz bir ortam yaratmak için ekransız hale getirildi.

    Reklam
    Reklam

    TPEM, yeni modelini 2025 yılında otomobil tutkunlarıyla buluşturacaklarını açıkladı. Nihai modelin konsept tasarıma benzeyip benzemeyeceği henüz bilinmiyor.

    Siz tanıtılan AVINYA konsept modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    3 Yorum

    1. Kâni yeşilyurt

      Menzil 2022 yili degerleriyle yeterli ic mekansal rahatlik iddia ettikleri gibi olursa ulkemizde ilgi çeker

    2. Mecittekstil@gmail.com

      Çok bekledik bir tata kullanıcısı olarak bu model aracı evet gücüm yetmez belki bu aracı almaya ama olsun yine de tatayı seviyorum haydi hayırlısı olsun

    3. Recep Pekmeztaş

      Tam da aradığım türden olmuş bi tane de ben alcam

    Diğer yorumları gör (2) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap