Türk tersaneleri uzun zamandır sivil ve askeri alanda üst düzey üretim yapıyor. Bu standartları yakalaması ve öncül ülkeler arasına girmesi 90’lı yıllarda fikri temelleri atılan ve 2004 itibariyle de somuta dökülmeye başlanan MİLGEM projesiyle birlikte oldu. Son olarak TCG Anadolu kabul testleri tamamlandı ve envantere giriş tarihi açıklandı.
TCG Anadolu kabul testleri tamamlandı ve envantere giriş tarihi açıklandı!
Yapımına ilk olarak 2014 yılında başlanan TCG Anadolu’nun (L-400) inşası Sedef Tersanesi tarafından tamamlandı ve geçtiğimiz yıl suya indirildi. Ardından elektronik sistemlerin montaj ve entegrasyon çalışmaları tamamlandı.
Son olarak da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi ve kabul testleri başladı. SavunmaSanatiST’den Anıl Şahin’in özel haberine göre bugün itibariyle son aşamaya gelindi ve önümüzdeki ayın başında envantere alınacak.
Hatta tam tarih olarak 8 Nisan işaret ediliyor. Özel bir tören düzenleneceği ve sonrasında TCG Anadolu amfibi hücum gemisinin göreve başlayacağı belirtiliyor. Zaten FNSS üretimi ZAHA da geçtiğimiz günlerde envantere alındı.
FNSS tarafından geliştirilen ZAHA (zırhlı amfibi hücum aracı), TCG Anadolu gibi gemilerde kullanılarak karaya çıkarma operasyonları esnasında gemi ile sahil arasındaki mesafeyi en hızlı şekilde almayı hedefliyor.
Bir sonraki adımda ise Bayraktar TB3 SİHA’nın envantere alınıp TCG Anadolu’ya entegre edilme sürecine geçilecek. Önümüzdeki yıllarda da Hürjet, Kızılelma ve Milli Muharip Uçak gibi hava araçları da bu gemide kullanılacak.
TCG Anadolu özellikleri:
- Uzunluk: 232 m
- Yükseklik: 58 m
- Genişlik: 32 m
- Azami hız: 21 knots – 39 km/s (Tam yük ile)
- Tam yüklü menzil: 9 bin deniz mili
- Hareket siası: 9 bin mil
- Ağır yük garajı: 1410 m²
- Hafif yük garajı: 1880 m²
- Gemi havuzu: 1165 m²
- Hangar: 900 m²
- Uçuş güvertesi: 5 bin 440 m²
- Tam yük deplasmanı: 27 bin 436 ton
Siz TCG Anadolu envantere giriş tarihi ve düzenlenecek etkinlik hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Devletimize ve milletimize ve kahraman Bahriyemize hayirli olsun. En kisa zamanda “kardes gemi” TRAKYA’nin da insasini bekliyoruz. DURMAK YOK YOLA DEVAM.
Bu purojeler ben askerlik yaptığım yılarda purojeleri yapıldı 1999 da ve bugününü bitmesi nasip oldu bundan sonra göreceğiz mevcut hükümetin neler yapmadığını devlette purojeler 20 yıllıktır Rasim kardesim
Devletimiz var olsun
Türk tarihinin en zayıf olduğu konu denizcilik. Denizciliğimzin gelişmesi için güzel bir adım oldu.
Gurur duyuyorum
Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Kazanılan bu tecrübeyle hemen daha büyük bir Nükleer yakıt kullanılan bir uçak gemisinin inşaasına başlanmalıdır. Yürü güzel ulkem yürüyünşüne kurban olayım.
Bir an devrim otomobilini hatırladım.artık kabugumuzdan çıktık diyebilirim.bagimsiz bir devlet olmanın isbatıdır.