Reklam
    Reklam
    Mobil

    Teknoloji Devleri Neden Düşüşte?

    Google, Facebook, Apple, Twitter, LinkedIn gibi teknoloji ve internet dünyasının devleri, ABD Borsası’nda ortalama yüzde 1 oranında değer kaybetti. Peki uçsuz bucaksız marka değerleri ve global güçleri ile neredeyse tüm teknoloji şirketlerini kapsayan bu düşüşün perde arkasında neler var?

    28 Şubat’taki kapanış verilerine göre 1.2 milyarı aşkın üyesi ve yarım milyara yakın aktif kullanıcısıyla Facebook, NASDAQ‘da günü 0,70 düşüşle kapattı. Son bir yılda yüzde 170 oranında değer kazanan Facebook‘ta, geçtiğimiz günlerde mesajlaşma uygulaması WhatsApp‘ın satın alınması da şirket hisselerine olumlu yönde yansımıştı.

    Reklam
    Reklam

    Tüketici elektroniği devi Apple’da gündemin karamsarlığından ve belirsizliğin geldiği noktadan etkilenen şirketler arasında yer aldı. 28 Şubat’ı yüzde 0,27 düşüşle kapatan şirketin düşüş eğiliminin sürüp sürmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

    Twitter’da düşüş hissedilir

    Reklam
    Reklam

    Twitter‘da düşüş ise daha hissedilir oldu. Hisse değeri yüzde 1,54 düşen Twitter’ın yanı sıra Google’da dikkate değer bir düşüşle karşı karşıya kaldı. Yüzde 0,29 düşüş, şirket açısından öemli bir değer kaybı anlamı taşırken, milyonlarca yatırımcısı adına da ciddi bir mali kayıp anlamı taşıyor.

    İş dünyasının buluşma noktası olan popüler sosyal ağ platformu LinkedIn‘de ise düşüş inanılmazdı, yüzde 4,55 oranında yatırımcısını zarara sokan LinkedIn, bu sert düşüşün ardından yeniden toparlanma evresine ne zaman girer merak konusu. Teknoloji şirketlerinden Adobe 1,84; Nokia 0,11 ve BlackBerry 4,67 oranında değer kaybı yaşadı.

    Reklam
    Reklam

    Baş aktör: Ukrayna

    Teknoloji dünyasındaki bu sert düşüşe dair sorunun kaynağı ise politik; perde arkasında yatan konu Ukrayna. Bölgedeki karışıklık teknoloji dünyasına yansımaları ile global açıdan önemli etkiler yaratıyor. Rusya‘nın Ukrayna‘ya yapmış olduğu askeri müdahaleye ABD’nin tepkisinin, borsadaki düşüşün ana maddesi olduğu belirtilirken eğilimin negatif yönde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

    :: Ukrayna krizinin teknoloji dünyasına yansımaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      kağıdımızı alın diyorsunuz

    2. bewko

      Sdn değer kazanmaya devam eder mi halka açılan Sdn’den hisse satın almak istesek şuan hisse bedeli nekadar ???

    3. AliA

      Siz hisse senetlerini alın ben manipülasyon yaparım.

    4. SDN Okuru

      Ben kullanmadığım için .d.d.d

    5. SDN Okuru

      Rusya ne zaman müdahele yaptı onu anlamadım…:S

    6. SDN Okuru

      SDN hisseleri borsada mı ki yahu? :-/

    7. SDN Okuru

      Apple nin belliydi samsung gibi rakibi olunca …..

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap