Teknoloji her geçen gün gelişmekte ve hayatımızın her köşesine girmekte. Bu durumdan hoşnut kişiler olduğu gibi, teknolojiden korkan, bu hızda gelişmesini istemeyen kişiler de mevcut. Özellikle 60’ların sonlarında ve 90’larda çeşitli faktörlerin etkisi ile teknolojiden korkmaya başlayan insanların konu hakkındaki düşüncelerinin değişip değişmediğini ortaya çıkartan bir araştırma yapıldı.
Amerika’da yapılan araştırmaya göre Amerikan halkının %59’u teknolojiyi her yönüyle desteklerken, %30’u sağlık alanına odaklanılması, en geç 50 yıl içerisinde yapay organlar üretilmesi gerektiğini düşünürken, akıllı telefonlar gibi teknolojik aletlerin yeteri kadar geliştiğini söylüyor. Kalan %11’lik kısım ise teknolojinin gelişiminden korkuyor ve olabildiğince uzak durmaya çalışıyor.
İş robotlara gelince
Özellikle son yıllarda Google’ın robot teknolojisine odaklanması, bir çok şirket alması insanların gözünü korkutmaya yetmiş. Amerikan halkının %66’sı robot teknolojisinin insanlığa fayda sağlamayacağını, kısa zamanda kontrolü ele geçirip medeniyeti yok edeceğini yada insanları köle haline getireceklerini düşünüyor.
Bu korkulan robotlar arasında sadece kötü olanlar yok. Geçtiğimizi aylarda tanıtılan Amazon Prime Air servisinin teslimatçı robotlarının hava sahasını işgal edeceğini, uçak kazalarına neden olacağını düşünen kişilerin oranı da %63. Ortaya çıkan rakamlar Amerikan halkının teknolojiden hala korktuğunu gözler önüne seriyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
:: Teknolojinin gelişme hızını ve robot teknolojisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Google artık gözümde Skynet gibi, korkuyorum.
korkmuyorum )
korkmaya başladım…
Buzdolabını hackleyen zihniyette insanlar varken, robot yapıp sokağa salmak sizce de korkunç bir fikir değil mi?
Hack olayı olmasa ve insanların yararına olsa tabiki ama olay cok başka
Benim kullandığım birşeyden neden korkayim ki
Teknolojiden korkmuyorum. Teknolojiyi elinde tutan şirketlerden, patronlardan ve devletlerden (ya da herhangi bir başka güç) korkuyorum.
Teknolojinin önceliğinin kâr odaklı olduğu bir gerçek. Kullandığımız bütün teknolojik aletler aslında kullan – at aletler. Firmalar bizi sürekli yenisini almaya zorlayıp elimizdeki eski cihaz için hiçbir çözüm sunmuyorlar. Tabi bunun bir de çevresel boyutu var ki bambaşka bir tartışma konusu. Hatta bu kâr hırsının teknolojik ilerlemeyi bile engellediğini düşünüyorum çünkü öncelik insan hayatını kolaylaştırıp kalıcı ve uzun süreli çözümler sunmak yerine kullanıcının cebine göz dikmek.
Neden korkayım gayet güzel gelişmeler bunlar 🙂
O korkan zihniyetler gitsin mağarada yaşasın o kadar korkuyorlarsa 😀
Einstein’ın değerlendirmesi:
”Korkarım ki bir gün, teknoloji insani etkileşimin önüne geçecek ve aptal bir nesil ortaya çıkacak.”
http://www.cyberdyne.jp/english/ belli bir yaşın üzerindekilere çok tanıdık geliceğine eminim 🙂
HER GÜN ŞARZA TAKTIĞIM ŞEYDEN KORKMAM BEN ASDASDASDASD
Komikmi bu yazdıklarınız
Aslında hakımıyet altına aldılar bile.Artık hersey cıhazların talımat ve onerılerıne gore yapılıyor.Insan ıradesı cok azaldı ve yenı nesıller beyınsel faalıyetlerı fazla zorlamayacaklar gıbı.Asıl robotlaşan bızler olucaz galıba.
bizim allah tan başka korkmuz yok gardaş
M.Uzun ve Şarja taktığım şeyden korkmam ben diyen iki kişi, bu kadar dar kafalı düşünürseniz çok iyi de işte akıllı telefonlardan sonra akıllı robotlarda çıkınca kim kime takıyor görmek lazım?!
Çağımızın hastalığı internet bağımlılığıdır. Bu konuda bilinçlendirilirsek ve doğru şekilde kullanırsak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak şu yapay zekalı öğrenen robotların kötü niyetli kişilerin eline geçmesinin önlenmesi gerekiyor. Robotları kendi menfaati için kullanabilir. Aynı insanların başkalarını kullandığı gibi
Bir tane film izlemiştim 6,7 ay önce. Ondan sonra günümün mahvolması için teknoloji ve gelecek kelimesini duysam yetiyor. Allah o filmi bildiği gibi yapsın 🙂