İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Tekrar hoş geldin Nokia (VİDEO)

Bir zamanların pazar lideri olan ve tasarımlarıyla, ürün çeşitliliğiyle herkesin sevgisini kazanan Nokia, zor günlerin ardından yeniden memleket topraklarında. HMD tarafından satın alınan marka, Barcelona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde boy göstermişti ve büyük ilgi görmüştü.

Kerem Enginar

okunma

Nokia (Görsel: Villeke, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons)

Bir zamanların pazar lideri olan ve tasarımlarıyla, ürün çeşitliliğiyle herkesin sevgisini kazanan Nokia, zor günlerin ardından yeniden memleket topraklarında. 

HMD tarafından satın alınan marka, Barcelona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde boy göstermişti ve büyük ilgi görmüştü. Bu ilginin arkasında, yenilenen 3310 olmasına rağmen, Android işletim sistemli yeni akıllı telefonları da beğeni kazanmıştı. 

Vodafone’un desteğiyle yenilenen Nokia’lar, ülkemize ulaştı. Düzenlenen basın toplantısında oldukça heyecanlı oldukları gözlenen Nokia yetkilileri, uygun fiyatlarıyla dikkat çeken modellerini ve arkasında yatan ruhu gazetecilerle paylaştılar. 

Vodafone’dan Xiaomi sürprizi gelir mi?

Basın toplantısının ardından bir araya geldiğimiz Vodafpne Türkiye’den Engin Aksoy’a, bu işbirliğinin perde arkasını sorduk ve merakımıza yenik düşerek bir sürpriz de Xiaomi’den gelir mi diye ilettik. 

Buyurun videoya!

#video_14930#

Toplantıda herkesin görmek istediği 3310’a pek yer verilmedi. Bunun sebebi ise yenilenen Nokia 3310’un 4.5G desteği olmaması. Aslında bu durum, potansiyel Nokia 3310 kullanıcıları için fazla sorun teşkil etmiyor. İlk deneyimlerimde de gördüm ki, telefondan çok fazla şey beklemek, hayal kırıklığından öteye gitmeyecek gibi duruyor. 

Tek problem, kampanyalarını 4.5G merkezine konumlandıran Vodafone Türkiye’nin, 4.5G desteği olmayan bir modelle yan yana görünmek istememesi.

Avrupa Yakası dizisi yayınlandığında sokakların boşaldığı günlerde masaların üzerinde duran Nokia telefonlar, şirket yetkililerini gururunu okşuyordu ancak bunların üzerinden çok zaman geçti ve Apple, Samsung gibi markalar tahtı paylaşmaya çalışırken, Nokia’nın Microsoft ile olan macerası ise marka için tam bir kabusa dönüştü. 

Şimdi o kudretli günleri yeniden yakalamak için çok heyecanlı bir ekibe sahip olan şirketi, belki de daha zor günler bekliyor. Gözünü Apple ve Samsung’a diken ve o tahta oturmak isteyen küresel markalar arasında Huawei, Xiaomi, Sony Mobile, LG gibi oyuncuların yanı sıra, ülkemizde de General Mobile, Vestel, Casper, Reeder gibi tanıdıklar var. 

Gelişmeleri yakından izleyerek, olan bitenleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (19)

SDN Okuru

Askerlik için telefon bakarken gördüm bu 3310'u inceledim. 160TL dediler sanırım spot cihaz sıfır jelatinli ama kutusuz'du.

SDN Okuru

Vodafone candır gerisi heyecan

SDN Okuru

vodafoneu gömmek istemesemde önce müşteri koruma politaksını geliştirsin 888 898 900lü servislerden öyle çok canı yanan müşterisi var ki ekstra olarak cihaz alacak müşterinin tarife indirimini iptal edip üzerine cihazı eklemeleri de cabası neymiş bi hat üzerine çift kampanya eklenemiyormuş türkcell avea bunu yapabilecek altyapı var iken vodafone neden yapamıyor ? haa çekmiyor denilen avea şehir merkezlerinde 4g ile vodafona acık ara fark atar durumda ;)

SDN Okuru

iPhone pabucu dama atılır artık. Elveda apple

SDN Okuru

Burada kimse boş konuşmasın. Nokia. Dendiğinde insanın şöyle bir durası geliyor. Aslında öyle çok özlemişim ki... Modeller daha çok yeni. Hemen bir laf atma falan. Konuşanların hepsi en az bir defa kullanmıştır öyle böyle. Görünce bir duygusallaşıyorum. Ne kadar da ön yargılısınız. Şurada daha ilk kez yorum yapıyorum bu siteyi takip ettiğim süre boyunca. Yok şu olmuş, yok bu olmuş. Bu Nokia, adından sonra nokta. Modelleri denemelik. İnsanların tepkisini bilmek için. Ona göre yenileyecekler. Daha Android'e yeni adım atıyor. Çin'de Almanca bilen adam gibi, alakasız di mi?Önceden nasıldı, tüm dünyada aynı dili konuşturmadı mı? Sonradan alışacak, konuşmaya başlayacak. Bir bakmışsın sular seller gibi modeller. Kolay mı bu, Çince. Öyle herkes konuşamaz. Değerlendirenlerin konuşmadan önce düşünmesini bekliyorum. Adı Nokia, sen dur bi' hatırla.

SDN Okuru

Nostalji yapıyorlar hala. Nokia 6 alın gerisi boş muhabbet

SDN Okuru

vodafone'cu amca tam yönetici cevabı verdi. evirdi çevirdi xiaomi'den nokia'ya getirdi lafı helal.

SDN Okuru

Hakkı alkan kendine gel mali işlemci değil mediatek işlemci olucak :)

SDN Okuru

Vodafone’un desteğiyle yenilenen Nokia’lar, ülkemize ulaştı. Bu cümlede virgül, desteğiyle kelimesinden sonra olur.

SDN Okuru

Arkadaş nerede bir tanıtım lansman olsa bu adam gidiyor. Öz türkçesi yalamalık durumlarda kendisi gidiyor çöp işleri ona buna yaptırıyor. Az yerinde dur abi desinler, Masanın diğer tarafında oturduğun için değil!

Daha fazla yorum (8 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.