Reklam

Telefon Hafızasını Temizleme Yöntemleri

36
Reklam

Günümüzde akıllı telefonların depolama kapasiteleri artmış olsa da, yetersiz depolama alanı hala pek çok kullanıcı için sorun olmaya devam ediyor. Hafıza beklenmedik bir anda dolunca yeni fotoğraf çekmek, müzik listeleri oluşturmak ve dahasını yapmak imkansız hale geliyor.

Bu yüzden sizler için bir liste hazırladık. Listemizde telefonunuzda yer açmak için ufak ipuçları bulabileceksiniz. Sonuçta filmleri, dizileri silerek geniş alanlar yaratabileceğinizi siz zaten biliyorsunuz.

Önbelleğe alınmış haritaları silin

Reklam

Sık olarak geziyorsunuz ve bu sebeple de telefonunuzun harita hafızası giderek fazlalaştı mı? Tabii ki bu hoş bir şey ama hafıza doluyken akıllı telefonunuzda yüzlerce harita tutmak pek akıllıca olmayabilir.

Bu çözümü otomatik olarak çevrimdışı önbellek tutan Apple Maps‘te kullanamasanız da, Google Maps ve diğerlerinde deneme şansınız var. Google Maps‘te ana menüden çevrimdışı bölgeler kısmına girin, istediğiniz bölgeye dokunun ve ardından silin.

Bunun gelecekte tekrar etmesini istemiyorsanız da, çevrimdışı bölgelerin 30 gün sonra kendilerini otomatik olarak silmesini aynı menüden ayarlayabilirsiniz. Emin olun faydasını da göreceksiniz.

Diğer sayfaya geçmek için “Sonraki” yazısına tıklayın

{pagebreak::1}

Senkronize oynatma listelerini silin

Belki de sevdiğiniz müzikleri her yere taşıma tutkunuz akıllı telefonunuzun dolup taşma sebeplerinden birisidir. Spotify’da ana menüden kütüphanenize giderek yeşil renkteki senkronize edilmiş oynatma listelerini kaldırabilirsiniz.

Aynı yöntemi Google Play Music‘te de Ayarlar kısmındaki ‘indirmeleri yönet’ seçeneğiyle uygulayabilirsiniz. Oynatma listesinin yanındaki turuncu renkteki tike basarsanız, istediğiniz listeleri, albümü ya da şarkıyı telefonunuzdan kaldırabilirsiniz. Benzer şekilde Apple Music’te de listelerinizi kaldırarak telefon hafızanızı rahatlatma şansınız var.

{pagebreak::1}

Fotoğraf ve videoları silin

Özellikle sıkça 4K video çekenlerdenseniz, fotoğraf ve video silmek size hatrı sayılır miktarda alan kazandıracaktır. Eğer fotoğrafları kökünden silmeye kıyamıyorsanız Google Photos gibi bulut uygulamaları kullanarak, verileri telefonunuzun dahili depolama alanı dışında saklamayı tercih edebilirsiniz.

Aynı yöntemi iCloud yedeklemeleriyle Apple’ın Fotoğraflar uygulamasında da gerçekleştirebilirsiniz ve fotoğraflarınızı başka yerde saklayarak, akıllı telefonunuzun depolama kapasitesini artırabilirsiniz.

iCloud Nedir? Nasıl Kullanılır?

{pagebreak::1}

Tarayıcı indirmelerini silin

İnternet üzerinden çokça dosya indirip daha sonra da unutuyor musunuz? Safkan Android’lerde “indirmeler” uygulaması olduğundan, buraya kısaca göz atarak silmeyi unuttuğunuz fotoğrafları, uygulamaları ve dosyaları görebilirsiniz. Artık ihtiyacınız olmayanları kaldırmayı unutmayın.

iOS ise bildiğiniz gibi indirmeler konusunda biraz daha titiz ve kayıtlı fotoğraflar da zaten fotoğraf uygulamasında saklanıyor. Ayrıca web sitelerinin geçmişlerini, tarayıcı önbelleklerini de düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

{pagebreak::1}

Oynamadığınız oyunları silin

Merak edip indirdiğiniz onlarca oyun olduğunu biliyoruz ama kaldırmak neden bu kadar zor geliyor ki? Belki farkında değilsiniz ama bir hevesle indirdiğiniz oyunlar, akıllı telefonunuzda ciddi bir yer kaplayabiliyorlar.

Şimdi menünüzü kontrol edin ve bir bakın bakalım, oynamadığınız kaç tane oyun var?

:: Telefonunuzu ne sıklıkla temizliyorsunuz?

36 Yorum

  1. 150 mb lik tel kullanıyorum.Whatsapp 40 mb zaten 25 mb si de acil durumlar için ayrılmış screenshot programı tarayıcı indirdim bitti yer 😀

  2. Zamanımı çalıyorsunuz. 8-10 satırlık yazı için 8-10 sayfayı tıklatma hırsızlığı yapıyorsunuz

  3. 32 lik S7 edge kullanıcısıyım 64luk hafıza kartı takılı yetmiyor bende yazıyı görünce sanırım bir uygulama veya işe yarar bilgiler vardır diye girip okudum ama yazı çok gereksiz olmuş insanlar çözüm arıyor bu gibi durumlar için bu sadece konu olsun diye yazılmış bir yazı olmuş sadece

  4. kendi saçma sapan gereksiz uygulamalarını kaldırırsa bayağı bi yer açılır zaten.kitaplık gastelik odunluk kömürlük

  5. android telefonlardaki dahili hafızayı biçimlendirdiğiğmiz zaman telefona yüklediğimiz uygulamalar da silinir mi ?

  6. Ben googledan insdagram sayfası açmişdım. 2 haftadır tekrar insdagram sayfama tekrar giremiyorum. Acaba telifonumu format etdirsem, insdagrama yüklediğim resismler format oldukdan sonra silinir mi? Bu arada telifonumun kendi insdagram sayfası vardı bilmeden sildim. Tekrar onuda yükleyemiyorum. Format oldukdan sonra tekrar googledan insdagram sayfama gire bilecekmiyim? Lütfen bana yardım edin. Şimdiden size kolay gelsin.

  7. Bende sadece bir uygulama var oda foto kolaj yapmak icin baska hicbir uygulamam yok ama yine de surekli 99 dolu diyor telefon güncellenmiyor da oyun falan da yükleyemiyorum 😑😑 Üstelik sürekli hani artıkları siliyorum boş şeyleri siliyorum

  8. Tmm en düşük model olabilir bu elimdeki mal ama android sonuçta benim grand motherin
    Hafıza si bile telfna gore super
    Protesto ediyorum leyn
    Indirme falan yoh bundan gayrı

  9. En iyi yöntem. Silmek istemediğiniz oyun ve medya dosyalarını arşivleyin ve bir bulut sistemine yükleyin. Bu (Google Drive, iCloud, Mega, Cloud.Mail, Yandex.Disk) gibi olabilir. İhtiyacınız olduğunda inidirir kullanır tekrar atarsınız. En azından telefon hafızası dolmaz

  10. Merhaba, gerekli temizlikleri yaptım. Tüm uygulamaların ön belleklerini, gereksiz dosya ve resimleri, Whatsapp media klasörünü (gönderilen resimler dahil) sildim. Şuan 32 GB lık telefon hafızasının 12.5 GB ını uygulamalar, resimler, müzikler ve belgeler oluşturuyor. Telefonumda 4.6 GB lık boş yer kalmış. İşletim sisteminin (8.0) telefonda kapladığı yer ne kadar bilmiyorum ama temizlikten sonra bile 14.6 GB lık bir kayıp var. İşletim sistemi telefonda 10 GB yer kaplasa bile hala yaklaşık 5 GB kayıp olur. Nerede bu 5 GB arkadaşlar.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version