ShiftDelete.Net olarak farklı videolar ile karşınızdayız. Bu videomuzda, neredeyse akıllı telefon kullanan herkesin ortak bir sorusu olan sararan kılıf nasıl temizlenir sorusunun cevabını denedik. Kola ve karbonat ile sararan kılıfın normale dönebileceği efsanesinin sonucu bu videoda.
19 TL’ye akıllı telefon büyütmeyi denedik!
Ucuza teknolojik ürünler bularak sizler için test ettiğimiz bu videoda, 19 TL'ye akıllı telefon büyütmeyi denedik! İşte detaylar...Sararan kılıf nasıl temizlenir?
Birçok kişinin ortak derdi olan ve kullanıcıların bütçesini de yoran sorunun en büyük çözümünü bu videoda sizler için denedik. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.
Uzun zamandır konuşulan hileyi sizler için denedik!
Akıllı telefonların fiyatları günden güne giderek artarken, bu telefonları daha iyi korur hale geldik. Akıllı telefonlar için taktığımız kılıflar arasında en favorilerimiz ise şeffaf kılıflar oldu. Bu kılıflar telefonlarımızın tasarımsal özelliklerini ortaya koyarken, aynı zamanda diğer kılıflara göre daha uygun fiyatlı olabiliyorlar. Ancak şeffaf kılıfların bir sıkıntısı var ki çoğu kişinin başına kılıfı kullanmaya başladıktan 2-3 ay içerisinde geliyor. Şeffaf kılıfların sararması oldukça hızlı gerçekleşirken, bu videomuzda bir umutla bu sararan kılıfları nasıl eski haline getirebileceğimizi denedik. Kola ve karbonat ile yaptığımız bu ilginç yöntemin sonucunu YouTube kanalımızdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.
YouTube videomuzu izledikten sonra kanalımıza abone olmayı ve yeni gelecek videolar için bildirim çanına basmayı unutmayın. İyi seyirler!
kola,karbonat içinde bir gece bekletmen gerek…
Karbonat anti-asit bir kimyasaldır.
Kola ile karıştırdığınızda kolanın içindeki asitin etkisini sıfırlar.
Temizlik için karbonat veya asitin etkisi olsa bile karıştırıldıklarında hiçbir işe yaramazlar..
Slikon kılıfların dışı kirlenmiyor, oksijenle ve insan elindeki terle etkileşime geçtikleri için yapısal olarak bozuluyorlar..
Yani Slikon kılıflar temizlenemez….
Bir de çamaşır suyu ile deneyin farkı göreceksiniz. 🙂
Özet: Olmuyormuş
Karbonat bazik. Kola asidik. Asitle baz birleşirse tuz ortaya çıkar. Aslında şekerli tuzlu suda kılıf öfelemiş oldun.
Tebrik ederim kardeşim. Yaşın genç heyecanlısın ve bu heyecanın kameraya yansıyor. Kendini bozmadan bu şekilde gerçekten çok güzel bir yerlere gelebilirsin. En azından samimi ve izlenebilir videolar çekiyorsun bu önemli. Tam bilmiyorum kötü yorumlar geliyor mudur sana ama onlara aldırış çok etme mantıklı bulduğun eleştiriler haricinde herkese kulağını tıkamanı tavsiye ediyorum. Çünkü saçma sapan ve kendileri bir baltaya sap olamamış ancak başkalarının işini baltalamak için tetikte bekleyen çok insan var. Tüm hayatın boyunca başarılar güzel kardeşim.
Silikon kimyasal yapısı itibariyle ışıktan dolayı zamanla sararır ve bu sararma hiçbir şekilde geri döndürülemez. Sarılık kir değildir, malzemenin ışık yüzünden bozunmasıdır.
Mat kılıf kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz
Çamaşır suyu ile beyazlamayan kılıf kola karbonatla tabiki beyazlamaz