Günümüz akıllı cihaz teknolojisinin, sosyal hayat içerisinde insanlar arasındaki etkileşimi sanal ortama aktardığı bir gerçek.
Bireyin toplumla var olduğu görüşü çerçevesinde, günlük iletişim ihtiyaçlarını akıllı cihazları üzerinden gerçekleştiren kullanıcılar, pek çok işlerini anındalık teknolojisi ile gideriyorlar.
Bu doğrultuda insan hayatının deyimi yerindeyse “olmazsa olmaz”larından biri olan sağlığın ise yeni eğilimlere boyun eğmemesi beklenemezdi.
“Babylon” adındaki mobil uygulama, kullanıcılar ile doktor arasındaki etkileşimi sağlayarak, bazı rahatsızlıkları hastaneye gitmeye gerek kalmadan çözme hedefi taşıyor.
Babylon uygulaması
Kullanıcılar ile doktorlar arasında iletişim sağlama odağına olan uygulama, kullanıcıların sahip oldukları rahatsızlıklar paralelinde yeni doktor, terapist, fizyoterapist gibi alanında uzman kişilerle tanışmalarına olanak tanıyor.
Kullanıcılara alanında uzman doktorların bilgi içeren videolarını, makalelerini ve doğrudan görüşme desteği sunan uygulama telefondan halledilemeyecek bir rahatsızlığın var olması ihtimalinde, hastaneden online randevu alımını sağlıyor.
Kullanıcı-doktor etkileşimine ilave olarak, kullanıcıların günlük aktivitelerini ve bu aktiviteler sırasındaki sağlık durumlarını içeren analizler uygulama aracılığıyla bireylere aktarılıyor.
Tam Bakım Kalite Komisyonu(CQC)‘ye kayıtlı olan uygulama, bu doğrultuda kullanıcılara güvenli bir uygulama deneyimi sunmayı hedefliyor.
Kullanıcılar Babylon uygulamasına App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz ve premium şeklinde iki sürüm olarak ulaşabiliyorlar.
Uygulamanın premium sürümü ayda 4.99 dolara hizmet veriyor.
Kullanıcılar saat başına 39 dolar vererek, telefon konuşması üzerinden terapist desteği alabilecekler.
İkin milleti
iyiymiş…
bknz Levent Kırca
tabi buda apple farkı.Apple olmasa dünya ne olurdu.
Ben dusuk yapdım kan pırtlaşmas varmış napcam bılmyorm. Asılma oldu önce kımyasal oldu buda kendılınden oldu olmyordu genetık teste cıkdı