Galaxy Note 7 modelinde görülen pil problemi ve akabinde telefonun üretiminin durdurulması teknoloji gündeminde büyük yankı uyandırdı.
Ancak kabul etmek gerekir ki son dönemde marka fark etmeksizin birçok telefonun patladığına şahit olduk. Geçtiğimiz günlerde Apple, Meizu ve Xiaomi gibi birçok büyük akıllı telefon üreticisinin modellerinde patlama veya alev alma problemleri görüldü.
Peki akıllı telefonlar neden patlıyor? 5 Çayı programımızın 97. bölümünde patlayan akıllı telefonların nedenlerini irdeleyeceğiz.
Canlı yayın 17.00’de
Her hafta canlı yayınımız Perşembe günü saat 17.00’de.
Canlı yayın kaçtı diye üzülme!
Canlı yayınımız kayıt ediliyor ve daha önceki 5 Çayı bölümleri gibi sonradan da izlenebiliyor.
Hashtag’imiz #PatlıyorÇünkü
Canlı yayında konumuzla ilgili görüşlerinizi ekrana yansıtıyoruz ve yorumlarınızı okuyoruz. Yorumlarınız için Twitter’da belirlediğimiz hashtag’i kullanmanız gerekiyor.
#video_13221#
Samsung marka olduğu için ahahaha:D
canı sıkılınca patliyo işte, yurdum insani gibi
cunku hizli sarj ve batarya hucrelerine kisa devre veriyor
Ooo Hakkı reyiz canlı yayını bastı 🙂
Ben yorumculardan şıkayetçiyim, konuyla alakasız ve gereksiz yorumlar yapıyorlar.
telefon patlaması hızlı şarj dolayısıyla batarya hücrelerinin aşirı şekilde dolması ve telefonun şarj dolu göstermemesi veya boş göstermesi nedeniyle patlıyor olabilir
Samsung çözemedi daha siz hayırdır
Telefonlar neden patlıyor deyip samsungun yanına diğerlerini koyup bakın sadece bıte 7 değil demek çok yanlış note7 hatalı ve insanların anında iade etmesi lazım sizin bu programınız yüzünden her üreticide patlayabiliyormuş olsun dursun telefonum diye düşünebiliyorlar
Hayatımda bir telefonumun camını bile kırmayı başaramadım. Telefon kullanmayı öğrensinler.
Note 7 hızlı şarjı yaparken anormal ısınma oluyordu. Birde telefon donup kitlendi. Bunlar donanım ve batarya problemini işaret ediyor.
Tüm suç Samsung'a atıldı ama SDN'nin "USB Type-c Hızlı Şarj için Riskli mi?" makalesini okumanızı tavsiye ederim. Eğer bu işte Qualcomm'unda bir hatası varsa cezasını çekmeli ve önlemi alınmalı aksi halde bu işten etkilenen birçok üretici olabilir. Şimdilik bu en risksiz ve avantajlı kendi lightning sistemini kullanan Apple. 3.5mm hamleside mide bulandırmadı değil yarın öbürgün usb-c den müzik dinleyen kullanıcılar için de tehlike oluşabilir. Ben kesinlikle usb-c hızlı şarj ve tüm mekanizması iyice irdelenmeli diyorum. Bütün ceza Samsung'a kesildi ama tehlike hala devam ediyor. Samsung'a süikast yapılmış olma olasılığıda yüksek ihtimallerden biri olarak görülüyor. Bu olasılık sanıldığı gibi rakip firma değil kendi çalışanları tarafından da gerçekleştirilmiş olma seçenekleri tartışılıyor.