Reklam

Telefonlar saniyeler içinde şarj olacak

30
Reklam

Şarj problemi, insanoğlunun son 20 yılını özetleyen en büyük sorun. Telefonlarımızı ve mobil cihazlarımızı, şarjı ne zaman bitecek korkusuyla kullanmak zorunda kaldığımız bu dönemin sonu ise geliyor olabilir.

Dünyanın artık tamamen elektrik enerjisine dönmeye başladığı, otomobillerin bile elektrikle çalışmaya başladığı yeni dönemde, pil teknolojisi kritik önem taşıyor ve Surrey Üniversitesi’ndeki bilim insanları, bu alanda önemli bir keşif yaptılar.

1000 kat daha güçlü pillere hazır mısınız?

Araştırmacılar geliştirdikleri yeni materyalle, normal pillerden 1000-10.000 kat daha güçlü pil üretmeyi mümkün kılacaklar.

Reklam

Üstelik bu yeni süper piller, eski pillere oranla çok daha hızlı şarj olabilecek.

Özel bir polimer sayesinde mümkün olan süperkapasitörler sayesinde, artık elektrikli otomobillerin menzil problemi ortadan kalkacak, telefonların şarj sorunu bitecek ve hatta evlerimizde, güneş enerjisinden sağlanan elektrik, aylarca/yıllarca yetecek düzeyde depolanabilecek. 

Google, %100 yenilenebilir enerjiye geçecek

Üniversitedeki araştırmacıların şimdi bu yeni teknolojiyi, pratik kullanıma hazır ve güvenli şekilde işlenecek ürünlere dönüştürmeleri gerekiyor.

Son zamanlarda patlayan pillerden de anlaşılacağı üzere, yüksek kapasiteli piller, aynı zamanda birer el bombası kadar tehlikeli ürünler, dolayısıyla bu kadar yüksek kapasiteli pillerin piyasaya sürülmeden önce güvenli olduğundan emin olmak gerekiyor.

:: Telefonunuz birkaç saniye içinde şarj olsa hayatınız eskisi kadar heyecanlı olur muydu?

30 Yorum

  1. Bu kadar önemli bir haber için kaynak belirtmemişsiniz, çok fazla subjektif bir haber olmuş Elle tutulur nesnel bilgi çok az..

  2. Pil üzerine çalışmalar mevcut ama sizin bahsettiğiniz haberdeki teknolojik gelişme hangi araştırmaya bağlıdır acaba ? Nasıl bir gelişme olmuş ?

  3. İnsanlığın son 20 yılında ki en büyük sorununun şarj olduğu dünyayı gerçekten merak ediyorum. Birler ve sıfırların arkasından bakınca dünyayı tek problemi şarjmış gibi görünüyor galiba.

  4. insanoğlunun en büyük derdi pildir açlık, savaşlar, küresel ısınma, terör bunlar ikinci sırada önce şarj

  5. Yıllardır aynı haberler ama değişen hiç birşey yok yıllardır piller gelişecek ama hala 1 gün dayanmayan piller kullanıyoruz yalan dolan hepsi anca oyalıyorlar

  6. Hangi araştırmacılar? Kaynağınız ne? Telefon saniyeler içinde şarj olacak diye başlık açıyorsunuz da kaç saniye bu? 3.600 sn ise fark eden birşey yok yine 1 saat oluyor!

  7. Telefonlar saniyeler içinde şarj olacak, Bilim insanları öyle bir pil geliştirdi ki, bu yeni teknolojiyle telefonları saniyeler içinde şarj etmek mümkün olacak mı? İnsanoğlunun en büyük derdi sona eriyor olabilir mi? Bu nasıl cümle

  8. Geleceğin ham maddesi Grafen'dir arkadaşlar. Şu anda piyasada nadir markalar Grafen piller üretiyor, bu pillere yüksek gerilim vererek 1-2 dakika içerisinde tam şarj sağlayabiliyorsunuz.

    Şu anda mümkün olan teknolojidir.

  9. Eğer ki üniversitelerin araştırmalarını inceliyorsanız göreceksiniz ki bu ve buna benzer piller zaten çoktan keşfedildi sorun şu ki, eldeki kaynağı iyice tükettirmek istiyor para babaları. Şimdi ellerindeki ürünü çöpe niye atsınlar para'ya çevirmek varken değil mi?

    Mantıklı düşünün biraz. Bu tarz teknolojileri yedirmezler insanlara kolay kolay. Önce kendilerinin kar zarar tablolarında gerileme görmeleri gerekir ki yeni teknolojinin seri üretimi için yatırım yapsınlar.

    Ne yazık ki dünya düzeni böyle ilerliyor. Yaklaşık 90 ların başında GM ev1 'i çıkarttı ve petrol baronları projeyi ortadan kaldırttı. Hatta daha da geri gidersek 60 lı yıllarda Renault 'un da bu tarz bir elektrikli araç girişimini görüyoruz ama tabi petrol bol ve babalar para basıyorken bu tarz girişimler yok edildi. Ne yazık ki anca 2010'lu yıllarda gözü kara (elon) girişimciler gördük te bu teknolojileri kullanmaya başlayabildik. Günümüzde petrol rezervleri de iyice azaldığından yeşil enerji ve elekrikli araçların sayısında artış görücez.

    Aynı şeyler piller içinde geçerli olacak lityum iyice bittiğinde farklı şekilde depolanacak.

  10. Peki Teknoloji materyali ne peki??? Onu da soyleseydin de haberimiz olsaydi. 1999 yada 2000 yillarinin ilk 3 yili olmasi gerek. Toshiba mutfaga yerlestirilebilir bir nukleer santralden bahsetmisti. Son derece guvenli demisti. 2015 yilina kadar seri uretime gecirebileceklerini soylemislerdi. Kim evinin icinde bir atom santrali ister ki? Mesela ben istemem.

  11. Millete onca dil dokuyorum. Artik karbon bazli pillerden kurtulmak daha cevreci pillere gecmek ve onlarin kullanilabilirlik suresini uzatmak gerek diye. Bilim insanlari neden boyle bir teknoloji uzerinde calismiyorlar diye. Cevabi hemen herkesin akilna geliyo: Kapitalizm tabii kii. Tesla ile Edison hikayesini bilenler vardir aranizda mutlaka.

  12. bu pili yaparlarsa arabaların sonu gelir sadece yük taşımacılığında kullanılır
    insanlı uçan araçlar gök yüzünü kaplar özgürlük bu olur işte insanlık yeryüzüne dağılır

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version