Samsung kullanıcıları bu sistemi yakından tanıyorlar. Kies Air teknolojisinin aynısını kullanan Airdroid‘i, sürümü yeten her Android telefonda kullanabilirsiniz.

Airdroid, 3.7 megabyte boyutunda. Google Play Store ortalaması 4.8 gibi çok yüksek bir puan olan yapım, Android 2.1 ve üzerinde çalışıyor. 

{pagebreak::iki}

Airidoid’i kullanmak için uygulamasını indirmeniz yeterli. Sonra yapmanız gereken ise bilgisayar ve telefonunuzu aynı modemden internete bağlamak. Son olarak uygulamanın ana ekranında yazan ip adresini tarayıcıya yazıp yine uygulamada beliren şifreyi girerek bağlantı kurabilirsiniz.

Artık oldu! Bir internet sitesine girer gibi tarayıcınızdan telefonu yönetebilirsiniz. Oldukça basit ve hoş bir arayüzü olan yapım ile telefonun durumunu görebilir, dosya indirip yükleyebilir ve uygulamaları da yönetebilirsiniz.

Hepsi bu kadar da değil. Zil seslerini değiştirebilmek, çeşitli uygulamarı yönetebilmek ve en önemlisi kişi listenizi yönetip, yazılım aracılığı ile mesajlarınıza ulaşıp istediğiniz kişilere mesaj göndermek de münkün. 

{pagebreak::uc}

Airdroid ile telefonunuzun ekran görüntüsü de alınabiliyor. Ancak bunun için telefonunuzun rootlu olması lazım. Bu işlemin Airdroid’den bağımsız olduğunu ve bunun cihazınızda garanti sorunları yaşatacağını belirtelim. 

Airdroid‘in web arayüzünde telefonunuzun genel özelliklerinin görüntülenebileceği bir menü bulunuyor. Kişiler, mesajlar, uygulamalar, müzikler vs bir çok öğeleri rakamlarıyla birlikte görebiliyorsunuz. 

Uygulamanın Clipboard yani pano adlı bölümünde de not alabilmek münkün.

Uygulama’nın internet arayüzünde SD kartınızdaki dosyaları görebileceğiniz bir dosya yöneticisi de bulunuyor. Bu dosya yöneticisi ile fotoğraf, video, ses gibi dosyalarınızı bilgisayarınıza indirebiliirsiniz. Ancak dosyalarda geri gelmek için klavyenizden geri tuşuna basmayın. Bunu yapmanız Airdroid’in internet arayüzünden geri çıkmanız anlamına geliyor. Bunun yerinde dosya yöneticisindeki geri ve yukarı oklarını kullanabilirsiniz.

{pagebreak::dort}

Genel olarak telefonun durumunu gösteren, zil seslerini ve uygulamaları yönetebilen, dosyaları görüntüleyebilip bilgisayarınıza indirebilen, video izlettirebilen ve daha bir çok yararlı uygulaması olan Airdroid’in mesaj gönderme kısmı en yararlı bulduğumuz yönlerinden biri oldu.

Ancak telefonunuzdaki gibi 160 karakter uyarısının olmadığı belirtelim. Bilgisayarınızın klavyesi ile hızlı yazarak bu rakama çok hızlı ulaşabilir ve geçtiğinizi farketmeyebilirsiniz. Ayrıca Türkçe karakterlere de dikkat etmelisiniz, Mesajlarınızı iki parçada gönderebilir ve fazladan ücret ödeyebilirsiniz.

Sonuç olarak Airdroid, hafıza kartını çıkarıp PC‘ye takmaya üşenenler, USB slotları bozuk olanlar ve kablosuz olarak veri transferi deneyemi yaşamak isteyenler için çok yararlı bir uygulama. Airdoid‘i kesinlikle tavsiye ediyoruz. 

İndirmek için tıklayın.

Barkod tarayıcı ile tarayın.

Barkod tarayıcınız yoksa buradan yükleyin.

:: AirDroid’i denediniz mi?