Telefonlar Masum Galiba

14

İngiltere’de, Londra merkezli kanser araştırma enstitüsünün üç
üniversiteyle birlikte yaptığı dört yıllık bir araştırmaya göre, cep telefonu
kullanımı, en yaygın görülen beyin tümörünün riskini arttırmıyor.

Bu konuda şimdiye
kadar yapılan en geniş kapsamlı araştırma olan bu çalışma, daha önce yapılan
araştırmalardaki benzer sonuçların da doğru olduğunu ortaya çıkarttı.
Araştırmada 966 hasta ve 1716 sağlıklı insanın cep telefonu kullanım oranları
ve kullandıkları cep telefonu markaları da araştırıldı.

Daha önce cep telefonlarının yüksek risk taşıdığına
dair yapılan çalışmayı yalanlayan araştırmacılar, bu konuda hiçbir kanıt
bulunmadığını belirttiler. Ülkemizde de Tübitak tarafından yapılan benzer bir
çalışmada böyle bir risk olduğuna dair kanıtlar elde edilememiş; ancak henüz
bulunmayan bazı şeylerin olabileceği öne sürülmüştü.

Bizce siz yine cep telefonlarını, özellikle de düşük frekansta çalışanlarını pek fazla kafanıza yanaştırmayın. Ne de olsa bir başka grup bilim adamı çıkıp, bir sene içinde bunun aksini açıklayacak. Belki kanser olmazsınız; fakat elektromanyetik dalgalar insanları huzursuz edebilir. Her insanın bu konulardaki fiziksel duyarlılık seviyesi farklıdır. Örneğin, her tarafına kablolar döşenmiş binalarda sinirleri gerilen veya rahatsızlık hisseden insanlar yok değil.

Betanews

SDN

14 YORUMLAR

  1. Valla ne kadar hastalık yaparsa yapsın. Sonuçta bu aleti yaşam tarzı haline getiren kişiler var ve onları hiç bir uyarı etkilemez. Aynı sıklıkta kullanmaya devam ederler. Günde ortalama 2 saatlik cep telefonu görüşmesi yapan bir kişiyi bundan ne kadar alıkoyabilirsiniz ki? Hele hele yoğun iş hayatı olanları? Herkes ben mi? Mümkün mertebe konuşma yapmayıp kısa mesaj ile harikalar yaratsın? Tabi sevgiliyle konuşmak gerektiği anlarda kısa mesaj atın da görün o zaman muameleyi…

  2. Peki daha önceki araştırmaları yapıp cep telefonu’nun insan beynine zarar verdiğini söyleyenler kimler?Birileri ortaya birşey atıyor bir diğerleri onları çürütüyor..Sonra başkaları çıkıyor,başka birşey diyor..Hiç birine inanasım gelmiyor artık

  3. Bazen birine inanmak gerekiyor.. bence sen, sana en mantıklı gelene inan 😉 Çünkü belli konularda insanlar(Araştımacılar) farklı düşünüyor olabiliyor. öyle olmasa dünyada bu kadar tez, doktora, araştırma yapılmazdı dimi 🙂

  4. aman ya bu devirde hastalık yapmayan bi şi var mı zaten herşey yalan olmuş gidio bırakın artık kime inancamızı şaşırdık ama ben yine dwm edcem telsiz olmuo bişi

  5. Evet, bu konuya katılıyorum. Ben Elektronik Teknikerliği okuyorum. Bu konuda bi profesörün açıklamsı şu yönde;

    “Beyin, herkesin bildiği gibi çok hassastır ve uzun süre cep telefonu ile konuşan kişilerin beyninde sulanma meydana gelir. Bunu engellemek, şu an mümkün değildir.”

    Saygılar.

  6. Buna kesinlikle katılmıyorum. Bu cep telefonu üreticilerinin pazarı büyültmek için uyguladıkları stratejilerden sadece biri.

    Cep telefonlarının büyük ölçüde radyasyon yaydığı kanıtlandı.Hatta bu konu ile ilgili yazılan kitaplardan bir tanesini önerebilirim. Kitabın adı “Teklikeli Oyuncak”. Yazarları ise; başarıları küçümsenemeyecek düzeyde olan, George Washington Ãœniversitesi’nde, NASA ‘da konusunda ileri düzeyde özgün ve bilimsel çalışmalar yapan Prof. Dr. Selim Şeker ve Moleküler biyoloji ve Genetik Bölümü ile Kimya Bölümünü fakülte birincisi olarak bitiren, 1999 yılında Harvard Ãœniversitesi’nde çalışmalar yapan Prof. Dr. Anıl Korkut dur.

    Şimdi bana bunları nereden biliyorsun diyeceksiniz. Bu bilgileri bilmek zorundayım çünkü bu benim projem 🙂

  7. Burada radyasyon denen şey elektromanyetik dalgalar. Ve televizyondan, saç kurutma makinesine hatta bilgisayarlara kadar neredeyse tüm elektronik cihazlar elektromanyetik dalga yayar. Bu yayımın seviyesi değişir elbette cihazdan cihaza ama hepsinde bulunur. Ayrıca cep telefonu sinyalleriyle benzer özellikler taşıyan radyo, tv ve kablosuz ağ sinyalleri de var. Kısacası etrafımızda bu kadar çok kaynak varken suçu sadece ve sadece cep telefonlarına atmak doğru değil bence. Zararlı olduğunu bilsek bile vazgeçebilecek miyiz? Yediğimiz, içtiğimiz onca zararlı şeyden vazgeçiyor muyuz? Hayır 🙂 İşte bu noktada bütün o araştırmalar işe yaramaz hale geliyor.

  8. Telsizler… Babam anlatır (kendisi baş gemi makina mühendisi “çarkçı başı” yani) zamanında bunların telsiz operatörleri, kocaman kulaklıklar kullanır ve saatlerce telsizin başında geçiririlerimiş ömürlerini. Şimdi onların çoğu nörolojik hastalıkların kurbanları olarak aramızda yaşıyorlar.

    ilginçtir acaba seneler sonra bu cep telefonu kulananlar ne olcak?

  9. Abi çok da tın. Kullanırım. Ayrıca yaşamamızda hastalığa sebeb olmayan ne var ya da ne kaldı kı? Abi var ya bu yazıyı yazanın kesin cep telefonu wardır ve cep telefonu çağımızın en iyi iletişim araçlarının içinde. Yani cepsiz olmuyor! :p

  10. Amerika’da yaşayan bilgisayar mühendisi bir arkadaşım bir çok araştırmalara göre cep telefonlarının beyine elektro manyetik dalgalarının gitmediğinin kanıtlandığını söylemiştir. Türkiye’de de gördüğüm araştımacı iki kişinin de cep telefonlarını kalp üstüne gelen ceketlerinde taşıdıkları ve bluetooth kulaklı kullandıklarını biliyorum. Benden söylemesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version