Tesla’dan İstanbul taksisi olur mu? İşte 320 bin kilometredeki Tesla!

28

Elektrikli otomobiller hayatımıza bir anda giriş yaptı ve bugün yollarda birçok markanın farklı modellerini görüyoruz. Hatta hatırlayanlar olacaktır Tesla, TOGG gibi markalar yeni çıkış yaptıklarında tek tük bu otomobilleri görürken artık neredeyse her sokakta bir tane elektrikli otomobil görüyoruz. Peki hala daha Türkiye’de 300 bin kilometre üstündeki otomobillerin piyasası varken bir Tesla bu kilometre de ne halde olur? İşte detaylar…

Bir İstanbul taksisi kadar: İşte 320 bin kilometredeki Tesla!

Başlıkta taksi ibaresine yer verdik. Zira bilindiği üzere İstanbul taksileri genellikle 600 ile 700 bin kilometre arasında değişen kilometre değerlerine sahip olabiliyor. Peki bu koşullarda bir Tesla taksi olarak kullanılabilir mi? İşte bu sorunun cevabını 320 bin kilometre boyunca kullanılmış bir Tesla’dan almaya çalışacağız.

Out of Spec Reviews tarafından paylaşılan video da 200 bin milde (yani 321 bin kilometre) olan bir Tesla inceleniyor. Bu kilometre boyunca Tesla şarj istasyonlarında şarj edilen otomobilin batarya, elektrik tüketimi, menzil gibi değerleri inceleniyor. Genel olarak şehir içinde kullanılan otomobil aslında bir yandan da taksi olmaya uygun mu yoksa değil mi bizlere bunu gösteriyor.

Otomobilimiz melek kanatlar ile bilinen bir Tesla Model X. İlk sahibi tarafından 320 bin kilometre yol yapan otomobille alakalı ilk göze çarpan durum kozmetik oluyor. Aracın iç ve dış tarafında ciddi deformeler yok. Ancak ufak tefek sürtme ve taş izleri bulunmakta. Bu tarz olumsuzlukların her otomobilin başına geldiğini düşündüğümüzde ciddi bir sıkıntı bulunmuyor.

Artık rakipleri düşünsün: HÜRJET’ten bir ilk!

Aracın batarya paketlerine geldiğimizdeyse 320 bin kilometre boyunca Tesla Supercharger noktalarında şarj edilen bu otomobil videoda yüzde 90 seviyesinde bir batarya kapasitesine sahip. Yani 320 bin kilometre boyunca kullanılan Model X batarya ömründen sadece yüzde 10’luk bir kayıp vermiş.

Aracın balata gibi fren sistemleri incelendiğinde ise bir balata takımının kilometre bazında 100 bin ile 150 bin kilometre arasında gittiği görülüyor. Bu inandırıcı bir rakam gelmese de ,özellikle İstanbul gibi şehirlerde balata değiştirme sıkılığı 30 ile 50 bin kilometre arasındayken, Tesla’lar daha doğrusu elektrikli otomobiller sahip oldukları rejenatif frenleme sayesinde bunu mümkün kılıyor.

Peki sizce Tesla Model X’ten taksi olur mu? Hem de İstanbul’da çalışacak bir taksi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın! Daha fazlası için ShiftDelete.Net YouTube kanalını takip edin!

28 YORUMLAR

  1. Taksiler toplu taşıma araçları uçaklar gemiler tırlar hepsi elektrikli olursa ülkemizdeki akaryakıt enflasyonu ne kadar düşer yaptığın hesaplamaya göre% 80’e varan bir düşüş oluyor

    • Güzel bir öneri fakat dünya daki kapitalist sistemin Enflasyon baskını senin dediğin gibi %80 düşüşü insanlara hissettirmezler.. Bu seferde elektrik pahalı olacaktır.. Üretim ve tüketim dengeli bir şekilde gitmezse illaki gitmiyecektir.. bu yüzden benim fazla hevesim yok ( sadece düşüncelerimi yazdım )

  2. Bizim günahımız neydi kardeşim 30 yıldır İstanbul’da manuel araçla taksi şoförlüğü yapmaya çalışıyoruz normal bir insanın yapabileceği bir iş değil bu

  3. Elektrikli araçlarda Rejeneratif sistem frenlere yük bindirmeden motor freni ile yavaşlamayı sağlar, gazdan ayağınızı çekmeniz frene dokunmasanız da fren hissi uyandırır. Fren balatalarının 120bin gitmesi inandırıcı gelmiyor deseniz de gerçek bu. Şehir içi kullanımda dahi gerçekten o kadar gidiyor.

  4. Ben stockholm,den yaziyorum burda taksilerin yuzde 30u elektirikli araclar bende mercedes EQE 350 var 14 aydir suruyorum su an 180binde
    Tesla suren arkadaşlar var taxi olarak 650bin surenler var

  5. Güzel bir öneri fakat dünya daki kapitalist sistemin Enflasyon baskını senin dediğin gibi %80 düşüşü insanlara hissettirmezler.. Bu seferde elektrik pahalı olacaktır.. Üretim ve tüketim dengeli bir şekilde gitmezse illaki gitmiyecektir.. bu yüzden benim fazla hevesim yok ( sadece düşüncelerimi yazdım )

  6. Hiç bir elektrikli otomobil üreticisi Batarya için 8-10 yıldan fazla Garanti vermiyor, batarya fiyatı demek otomobilin yarısı demek, hesabınızı buna göre yapın derim.

  7. Bunun için Togg üretimi ile özel ve gizli bir anlaşma çerçevesinde havaalanı hattında 5 şehir içerisinde 5 taksi kullanima açılsın. Şirketin belirlediği km de araçlar yetkili servislerde test ve izleme yapılsin. Böylece firma sahadaki artı ve eksileri görür. Sonuç.Yerli ve milli olan bir aracın sürdürülebilir performansı ölçülür. Eksiklikler tespi edilerek daha iyi olması sağlanır. Bize ne ithal markanın performansı. Kötü çıksa seni değerlendirecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version