Tesla‘nın bir miktar yardımıyla dünyanın en büyük lityum iyon pili Avustralya’da bulunuyor. Mart ayında Elon Musk, Atlassian CEO‘su ve milyarder Mike Cannon-Brookes‘a 100 gün içinde 100MWh’lık bir pil depolama grubu oluşturabileceğine söz vermişti. Aksi takdirde şirket ücretsiz olarak bu işi yapacaktı.
Tesla‘nın Powerpack’leri Fransız yenilenebilir enerji şirketi Neoen‘e ait olan Hornsdale‘deki bir rüzgar çiftliğinde bulunuyor.
Güney Avustralya’nın başkanlığını yaptığı Jaw Weatherill, devletin günde 24 saat, haftada yedi gün, rüzgar enerjisini şebekeye güvenilir bir şekilde gönderilmesinin gerçekleşeceğini söylüyor. Bu 100MWV’lık batarya grubu sayesinde Avustralya hava durumundan bağımsız olarak 30.000’den fazla eve güç sağlayabilir.
Dünyanın en büyük lityum iyon pili, 90 gün gibi bir sürede tamamlandı!
Bu yeni çiftlikle alakalı oldukça gururlu olduklarını söyleyen Tesla sözcüsü, Dünya’nın en büyük lityum iyon pilinin 90 gün gibi rekor sürede tamamlanmasının da sürdürülebilir enerji konusunda önemli bir adım olduğunu ve gelecekte bir çok ülkeye örnek olması gerektiğini söylüyor.
Happy #FridayWindPic
We just couldn’t not post this one today! pic.twitter.com/hfGR6B4CiU— Australian Wind Alliance (@AusWindAll) 1 Aralık 2017
Piller, son başvuru tarihinin çok ilerisinde olan yaz aylarında teslim edilip geçen hafta kurulmuştu. Bugün ise tesis ilk kez faaliyete geçti.
Daha öncede benzer enerji çiftlikleri kuran Tesla, 80 MWh elektriği depolayabilen sistemini geçtiğimiz yıl California’da tamamlamıştı.
:: Böyle büyük enerji çiftliklerini ülkemizde de görmek ister miydiniz?
Tesla nın Fransız elk şirketiyle yaptığı bu çalışma takdire şayan bir teknolojik yatırım. Ama birde madalyonun diğer yüzü var. Bu lityum ion pilllerin ömrü ( kaç şarj-de şarj ) ne . Bunlar bitince pil dağlarımı oluşacak, Ama en önemlisi mühendislik tarafı. Burası rüzgar çiftliği yani elk neredeyse kesintisiz var . yılda belki birkaç gün. Burası Avusturalya yani güneşte var . Bunu güneşle destekle. Her nekada grup bu yatırımı ev için olduğunu söyledi peki piller şarj olunca ne kadar dayanıyor ?? kendi verdikleri cevap 1 saat. Yani sistem bir saat sonra elk siz kalıyor. İyide gerek varmı zaten her tarafın rüzgar yani gece gündüz elk var. Bence saçmal- bir yatırım olmuş. Tesla bunlarla uğraşacağına asıl işi olan ve hala teslimatları yapamadığı 33 bin dolarlık arabaları üretmek için yatırım yapsın. Bıraksın roketi, hyper loop u kendi işine dönsün . yoksa birkaç yıl içinde rakibi yokken şimdi teslim etmediği arabalar elinde kalacak. Rakipler geliyor. Meydan boşken para kazanmak varken adam bana göre saçmalıyor.
80 MWh ne demek. biraz aciklayici bi makale olsaydi keske.. kopyala yapistir habercilik hic sevmeyiz
Beyefendi pardon da 1 MWh’ın 1000 kWh olduğunu bilmiyor musunuz? Siz izlediğiniz haberde her terimin açıklanmasını mı bekliyorsunuz yoksa haberi mi? Neyse, ben bilgilendireyim öyleyse yazarlarda işlerini yani haberlerini yapsın… kW ve MW güç, kWh ve MWh enerji birimidir kardeşim içlerinden en az birini bildiğini düşünerek devam ediyorum 1 kW = 1000 W ,1 MW = 1000 kW , 1 MW = 1.000.000 W
1 kWh = 1000 Wh, 1 MWh = 1000 kWh, 1 MWh = 1.000.000 Wh
1000 kWh = 1 MWH
bir Hidroelektrik Santralinin kurulu gücü 80.000 kW, yani 80 MW’tır. Bu santralin gücüdür. örnek … Gümüşhane Barajı 85 mwh üretir
Eğer bu santral 1 saat çalışırsa 18 MWh enerji üretir.
Özetle, kW ve MW güç, kWh ve MWh enerji birimleridir.
1 kW = 1000 W , 1 MW = 1000 kW , 1 MW = 1.000.000 W
1 kWh = 1000 Wh, 1 MWh = 1000 kWh, 1 MWh = 1.000.000 Wh
He Anlamadın.
Boş boş uzatmışsın. MW güç MWh enerji birimi de geç neyi kanıtlamaya çalışıyorsun?
En büyük “pil” değil, en büyük “batarya”!