Elektrikli Otomobil

    Tesla’dan kasırga için batarya güncellemesi!

    ABD’nin güneyini etkisi altına alan Irma Kasırgası, uzmanlar tarafından son 10 yıl boyunca Atlantis Okyanusu’nda görülen en güçlü kasırga olarak nitelendirilirken, maddi zarar şimdiden 200 milyar dolar seviyesine ulaştı.

    Can kaybı yaşanmaması için başta Florida olmak üzere birçok bölge hızla boşaltılmaya devam edilirken elektrikli otomobil sektörünün lideri Tesla, müşterilerinin bölgeden kısa bir süre içerisinde uzaklaşmasını sağlamak için araçlarına yeni bir yazılım güncellemesi gönderdi.

    Model S ve Model X, 65 km daha fazla yol gidecek!

    Bazı araç sahiplerinin bölgeden uzaklaşmak için araçlarının batarya kapasitesinin yetersiz geldiğini rapor etmesi üzerine harekete geçen Tesla, 60 kWh batarya kapasitesine sahip olan araçları yayınladığı yeni güncelleme ile 16 Eylül tarihine kadar 75 kWh seviyesine çıkardı.

    17-09/11/tesla-2.jpg

    Tesla’nın Florida’da yaygın olarak kullanılan Model S ve Model X otomobillerini kapsayan bu güncelleme kullanıcıları sevindirirken, 75 kWh kapasite için aracı satın alırken ek ücret isteyen Tesla’nın bu işlemi bir güncelleme ile gerçekleştirebiliyor olması herkesi şaşırttı.

    The Verge tarafından yapılan açıklamaya göre aslında araçlarda 75 KWH’lık bir batarya bulunuyor, ancak bunun sadece yüzde 80’inin kullanılması için yazılımsal bir kısıtlamaya giden Tesla, tam kapasiteye geçiş için kullanıcılardan yaklaşık 3000 dolar gibi bir ücret talep ediyor. 

    :: Tesla’nın bir güncelleme ile aracın menzilini artırabiliyor olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. SDN Okuru

      Yinede iyi bir kıyak yapmış adam

    2. SDN Okuru

      Çok güzel bir haber 200 milyar dolar zarar Allahim sen zalimleri kahru perişan eyle yarabbim

    3. SDN Okuru

      çok mantıklı 2 ayrı bantta 2 ayrı ürün üretip elinde kalma sıkıntısı çekeceğine tek ürün üretip talep sıkıntısını çözmüş

    4. SDN Okuru

      Turp efendi borçlarını körfezdeki ülkelere ödetecekti Arabistanla da 300 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı silahları bedavaya verecek şimdi iyi oldu amerikaya

    5. SDN Okuru

      helal olsun işini temiz ve güncel yapıyorlar

    6. SDN Okuru

      atlantis okyanusu mu?

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz