Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Tesla araçlarına internet kotası koydu!

    Tesla kota güncellemesi ile gündeme geldi. Araçları için yeni bir güncelleme yayınlayan şirketin bu kararı akıllarda bazı soru işaretleri de meydana getirdi. Bundan sonra ne olacak?

    Otomobil dünyasında teknolojiye en hakim otomobil firmalarından birisi olarak bilinen Tesla, yeni gelen güncellemeyle birlikte araçlarına kota getirdi. İnternet bağlantısına sahip Tesla markalı otomobiller artık sınırı aşamayacak. Tesla kota hamlesi ile birlikte sürücülerin bazılarının aklında soru işaretleri oluşmaya başladı.

    Tesla kota güncellemesi ile gündemde

    Tesla, geçen yıl otomobillerine internet desteği sunmuştu. Ancak, araçta ne kadar veri kullanıldığını görebileceği bir veri sayacı bulunmadığı için ne kadar veri kullanıldığını tespit etmek zordu ve otomobil sahipleri de bu konudan şikayetçiydi. Yeni gelen güncellemeyle birlikte otomobillere sürücülerin görebilecekleri bir veri sayacı geldi.

    Reklam
    Reklam

    Bu kota güncellemesi ile birlikte bazı farklı durumlar ortaya çıktı. Bazı Tesla sahipleri kota güncellemesinin ardından 50 GB’lik bir limitin olduğunu farketti. Tesla kota hamlesi ile sürücüleri sınırlamak mı istiyor? Sorusu da akıllara geldi. Ancak, şirket cephesinden konuyla ilgili yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

    Reklam
    Reklam

    50 GB üzerinde veri kullanan sürücülerin ne ile karşılaşacağı şimdilik belirsiz. Ancak, kota aşımı durumunda ekstra ücret ödenmesi durumu söz konusu olabilir.

    Firma yetkilileri ise yeni yazılımı kullanan otomobil sayısının artmasıyla bu konu hakkında daha net bilgi verilebileceğini ayrıca bu önlemin sürücüleri, yolculuk sırasında YouTube’da video izlemekten, sosyal medyada vakit geçirmekten alıkoyarak araçtakilerin daha güvenli yolcuk yapmasına olanak sağlayacağını öne sürdü.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. mhhmtylmzer441133

      Adamlar zeki valla 😀 Teknoloji de sınır tanımıyorlar

    2. Anonim

      bencede mantıklı bir hareketle iyi iş çıkarmışlar

    3. kazimmaden12

      sürüş sırasında zaten bu tarz eylemlerde bulunulması başlı başına güvenli değil

    4. ahmetsonuc

      sürüş sırasında internet kullanımını azaltmak için yapılmıştır

    5. ergnsr734463

      Adamlar cidden yenilikçi her detayı düşünüyorlar

    6. leventbalim

      o kadar para veriyorsun ttnet kotasıyla internete giriyorsun:D

    7. erdbyrmogl602489

      Adamların arabasında internet kotası bile var 😀 Bizden önde yaşıyorlar hayatı 😀

    8. erdemdemir11

      netflix koyup sonra da kota koymak……

    9. knnylmz427454

      Tesla gibi yenilikçi bir marka yok

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap