Uzun süredir üzerinde çalışılan ve büyük bir sır gibi saklanan Tesla Megapack projesi neredeyse tüm detaylarıyla sızdırıldı. Tesla dev enerji depolama projesi ile dikkatleri üzerine toplayacak!
Bitcoin hırsızlarının yeni taktiği: sahte bomba!
Bitcoin hırsızlığı için kullanılan yeni bir yöntem akıllara durgunluk verecek cinsten. Şu günlerde sahte bomba bitcoin hırsızlarının insanları kandırmak için kullandığı, korkutucu bir yöntem!Tesla Megapack ile dev enerji depolama alanı oluşturacak!
Tesla, Bu yılın başlarından bu yana detayları bilinmeyen fakat söz konusu olan Megapack olarak adlandırdığı yeni bir enerji depolama sistemi üzerinde çalışıyordu. California’da bulunan Moss Landing trafo merkezinde PG & E için yapacağı projesinde ilk olarak büyük bir konteyner enerji depolama sistemi oluşturacak.
Sızdırılan belgelere göre, Tesla Megapack, şirketin çoğunlukla başka bir üniteye geri yüklediği 23′-5 ″ (7.14m) x 5′-3 ″ (1.60m) boyutlarında bir pil sisteminden oluşuyor. California Kamu Hizmetleri Komisyonu geçtiğimiz ay projeyi onayladı ve diğer 3 enerji depolama sistemi ile birlikte, yeni enerji depolama kapasitesi üç gaz santralinin yerini alacak.
Tesla’nın planına göre ise bölgeye 449 Megapack dağıtılacak. Proje toplam 1.200 MWh kapasiteye sahip olacak yani bu durum her Megapack’in 2,673 kWh kapasiteye sahip olduğu anlamına geliyor.
449 Megapack’in toplam enerji kapasitesi, ilk 3 yıl boyunca işletilen Tesla Enerji şirketinden daha fazla enerji kapasitesini temsil ediyor. Bunun için tüm Powerpack’ler ve Powerwall’lar birleştirildi. Daha önce verilen bilgilere göre ise PG & E, yeni enerji projesini 2020 yılı sonuna kadar kullanılabilir hale getirmeye hedeflediklerini söylemişti.
Tesla gibi büyük şirketlerin yenilikçi enerji projeleri ile de bu sektörde yakın zaman hızlı bir dönüşüm olması bekleniyor. Kurulum maliyetini azaltan ve daha çok enerji sağlayan proje, umarız diğer ülkelerde de bu tarz projeleri etkiler.
bunlarda pil omru 10 yil, 500 milyon dolar harcayip 10 yil gidecek birsey kurmak mantikli degil, 10 yil sonrada 100 milyon daha masraf edip omrunu 5-6 yil uzatacaklar. pil teknolojisi su anda genel kullanim icin cok cok yetersiz.
adamlar da salaktı, senin düşündüğün şeyleri düşünemiyorlar mı ?? 10 yıl olduğunu nereden çıkardın.
Şimdi şöyle, bu adamlar tonla para yatırıp 10 yıl kullanacak da bunlar salak mı ki böyle birşeye girsin. Kapitalist düzende planlı eskitme denen bir sistem var. Yani ürün döngüsünü ve satışları tekrarlamak için ürüne süre kısıtlaması koymak. Bunlar kendileri için kullanacaksa neden 10 yıllık birşeyi geliştirdiler. Olabildiğince uzun gidecek bir pil geliştiririm yani. Bu kendilerine çok zarar verecek bir yatırım. Bunda terslikte bir iş var
Bunda ne varki 220 adet 100 ah aküyü bir kasa içine toplayıp güç oluşturmak. Türkiyede ben yapabilirim toplam maliyeti 40 bin usd. Siparişlerinizi beklerim
yorumlara bak yahu koskoca şirketler ki dünyanın hakimi olan şirketlerden bahsediyoruz , gider gelir kar zarar olayini hesaplamayi bilmeyeceklerde bu sitede yorum yapanlar bilecek… çok ilginç standart kendi ülkemize özgü çok bilmişçilik.