Tesla elektrikli otomobiller arasında şu anda en popüler marka. Son olarak tanıttığı Model 3 beklentileri de aşarak 400.000 civarında bir ön sipariş alarak şirkette yüzlerin gülmesine sebep oldu.
Ama Tesla yakın zamanda açıklanan bir rapor ile hiç beklemediği bir sonuç ile karşı karşıya kaldı. Rapor Bloomberg’ten geliyordu. Sonuçta, Model S’in BMW 320i’den daha fazla emisyon değerine sahip olduğu yazılıydı. Peki elektrikli bir araç nasıl olurda benzinli bir motor karşısında sınıfta kalır?
Uzan Doğu Pazarında Tesla’yı Bekleyen Tehlike
Enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan ülkelerde Tesla için herhangi bir sorun bulunmuyor. Çünkü bu ülkeler ihtiyaç duydukları elektriği çeşitli yöntemler ile yenilebilir kaynaklardan elde edebiliyorlar. Peki ya diğer ülkeler?
Tesla Model S
Rapora göre Hong Kong ve Çin gibi Uzak Doğu pazarı için başı çeken ülkelerde ise durum bu şekilde değil. Hong Kong ihtiyaç duyduğu enerjinin %53’ünü Çin ise %60’ını kömürden elde ediyor. Yani daha çok elektrik için daha çok kömür gerek daha çok kömür ise daha çok zararlı gaz demek.
İşler böyle olunca da Tesla için evdeki hesap çarşıya uymuyor. Bu açıklanan rapor Tesla için pek olumlu bir gelişme sayılmaz. Özellikle de Uzak Doğu pazarı için araçlarını orada üretme fikirleri kafalarında var iken.
Rapor Tesla için olumsuz olsa da belki hava kirliliğinin hat safhada olduğu Çin gibi büyük nüfusa sahip ülkeyi, enerjiyi daha sağlıklı yollardan elde etmek için harekete geçirebilir. Rapor için siyasi çıkarlar doğrultusunda yayınlandığına dair yorumlar yapılsa da önümüzdeki günler bize neler olacağını gösterecek.
BMW 3 Serisi
:: Siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Baslik olmamis abi
Bu konu teslayı ilgilendirmez ki ne alaka
AYıp yahu,TESLA otomobil üretiyor.Elektriğin nasıl üretildiği konusu ile TESLA'nın ilişkilendirilmesi ahlaki değil.Sonuçta ilgili ülkeler o elektriği her alanda kullanıyorlar.Bu durumda matuf rapor TESLA dışında kalan enerji tüketicilerini de aynı şekilde suçlamalı.
Sorunlumusunuz ? Supercharger istasyonlari gunes panelleriyle enerji depolayip sarj ediyo. Komurle alakasi ne ? Evde sarj edeceksen herturlu o enerjiyi kullanican. Devletleri yenilenebilir enerjiye sevk eder. Daha fazla konur yakacaklarina alternatif yol arasinlar.
bu arabanın değil ülkeLERİN SUÇU.
Ohhh
Yok daha neler. O zaman Tesla'nın evler için sürdürülebilir enerji kaynağı olarak ortaya çıkardığı Power Wall'dan da bahsetmek lazım. Bir de elektrikli araçlar o ülkedeki yanmalı motorlu araç sayısının % kaçına tekabül ediyor buna da bakmak lazım. Ve oranlamayı bundan sonra yapmak lazım. Amacım Tesla fanboyluğu yapmak veya Tesla'yı korumak değil ama Sezar'ın hakkı da Sezar'a. Petrol lobisi alttan alttan çalışmaya başlamış bile. Sanırım 400.000 ön sipariş biraz korku salmış…
Bütün ülkeler enerji ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamadıkları sürece dünyamız daha da kirlenmeye devam edecektir.
aninda petrol baronlari devrede
Off-topic olmuş. 150.000 Km ile ne alakası var. Yazmıyor.
O zaman bulaşık makinesi bmw 320iden daha fazla kirletiyor bu kadar saçma birşey olamaz 😀
Burada bulunun haber bir bakıma doğruluk içeriyor.teslanın iddiası araçlarının elektriği tömürden elde edilmişse bile bunun daha iyi olduğu yönünde elbette bu değişebilir bence bu haber enerjiyi elde etmenin daha önemli olduğunu ortaya koyuyor.elbette bu petrol bitmeden olmayacak gibi duruyor
çok saçma bence ülkeler elektriği üretirken çevreyi kirletiyorsa bu teslanın suçu değil
Tesla ile ne alakasi var anlamadim ?
Detayın detayı bir sonuca ulaşmışlar bu raporla. Teslanın başarılardan başta büyük araç üreticilerinin etkilenmemesi kaçınılmaz. Adamlar hala model 3 gibi bir aracın 35.000 dolar gibi tutara nasıl satıldığını çözemediler.
Model S in en yüksek modeli 90 kWh batarya kullanıyor ve adamlar 300 mil tek şarjla gidilebilir diyor.Mil başına 3.3 kWh enerji harcarıyor ki bu emin olun 2.0 lt lik bir motorun mil başına yaktığı enerjiden daha az. Ayrıca arkadaşların dediği gibi Teslanın superchargerları güneş panellerinden enerjisini karşılıyor. Yani işin özü petrol lobisi dersine iyi çalışmamış. Not: ülkenin elektriğini nasıl elde ettiği Teslayı bağlamaz.
Çılgın yazar teslayı coşturuyor.
(ülkemizde kömür madenlerinde birçok insan öldü.Peki bu ölümler evinde kömür sobası ile ısınanların suçumu yoksa buna ses çıkarmayan bağırıp bağırıp hiç bir yaptırım önlem almayan devletin mi ) birde bu açıdan bakın.
santral şehirden yani bizden UZAKTA ki havayı kirletiyor genelde ve filtrelerle engellenebilir. oysaki benzinli arabalar gün boyu YAKINIMIZDA ki havamızı kirletiyor
iyi o elektirikli otomobilden yaklaşık 5 kat daha fazla güç alıyorsunuz ona ne söyleyeceksiniz?
Kardeeş,
Faiz lobisi, aman fosil yakıt lobisi iş başında diyorum 🙂
Baştan yanlış karşılaştırma mantığa bak resmen karalama…
BMW lobisinin son çırpınışları. Asıl siz 6-7 yıl sonra görün. Tesla daha üstün sizden böyle basit ve saçma karşılaştırmalarla gelmeyin…
faiz lobisinin troli. dağılın..
Tesla araçların tavanın bölgesini güneş paneli olark kullansa ciddi ölçüde satış yapar kanımca
Cep telefonum demek ki kirlik yapiyormus farkinda degildim
"Özetle: Tesla elektrikli araç üretiyor, çin de elektriği kömürden üretiyor, o halde Tesla çevreyi kirletmekte" bu neyin kafası? Petröl üreticisi ülkeler mi yaptırıyor bu araştırmayı 🙂
Mantığa bak hadi ordan
Olaya bu şekilde yaklaşırsak ben tecavüz ettim ama oda zevk alıyordu olur.
Tesla karalama kampanyası vol 1
Bangladeş gibi bi ülkede insanlar güneş enerjisi panelleriyle elektrik üretiyor.Çin enerjisinin %50'sini 60'ını kömürden elde ediyorsa bi yerlerde sıkınıtı var demektir.
bence yine her türlü emisyondan iyidir…
Bana inandirici gelmedi. Buyuk sistemlerin eneri verimliligi kucuk sistemlerden cok daha fazladir. Gigawattlarca enerji ureten bir santralde harcanan birim yakit basina elde edilen enerji 100 Hp / 70Kw ureten kucucuk bir benzinli motordan dusuk olamaz herhalde.
O zaman telefonda kömürle calisiyor
benzinli buzdolabı, benzinli cep telefonu üretelim bu mantıkla. daha çevreci olur
çin dünyanın en büyük yenilenebilir enerji üreticisi. fakat yinede 2020 ye kadar çinin enerjisinin %65 i kömür ve benzeri fosil yakıtlarla üretileceği öngörülüyor. türkiyede 10 yıl öncesine kadar enerji üretiminde ağırlığı linyit kömürde tutuyordu. son on yılda kademeli olarak bu doğalgaza kaydırıldı. şu an kömür %10 da doğalgaz ise %50 durumda. geri kalanların çoğu çeşitli barajlar kalan küçük bir kısım da yenilenebilir enerjide.
hani diyoruz ya kore de türkiye de aynı zamanlarda gelişmeye başladı. neden türkiye ilerlemedi diye. çin de türkiye de yıllardır üretimle ve artan enerji ihityacı ile uğraşıyor. çin bu konuda gerekli adımları atmadı ve bugün şehirlerinde paketli temiz hava satılıyor. türkiye bu adımları bedel ödeme pahasına attı nispeten daha temiz şehlirlerde yaşıyoruz
bunlar hep pergel yapı
tercih ülkelerindir.almanlar şuan tümüyle yenilenebilir enerjiye geçiş yapmaya hazırlanıyorlar.hemde güneş fakiri bir ülke olarak.adamlar ciddi ciddi nükleeer santrallerden başladılar kilit vurmaya.ayrıca avrupa birliği son füzyon denemelerinde oldukça fazla umut gördü.tiren öküz misali ülkeler tarafını seçmekte zorlanıyor.