İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Otomobil
  3. Elektrikli Otomobil

Tesla Semi yollara çıktı!

Elon Musk'ın geçtiğimiz dönemlerde, görkemli bir lansman ile tanıttığı elektrikli tırı, Tesla Semi yollara çıktı!

Kaan Arlı

okunma

Tesla Semi yollara çıktı!

Elon Musk’ın geçtiğimiz dönemlerde, görkemli bir lansman ile tanıttığı elektrikli tırı, Tesla Semi yollara çıktı!

Tesla Semi yollara çıktı!

Elektrikli otomobilleri ile bu sektöre yön veren Tesla’nın Roadster ile tanıtımını yaptığı Semi, Kaliforniya’da yollarda görüntülendi. Gerçek trafik içinde yük taşırken kayıt altına alındı.

https://www.instagram.com/p/BkQL60AAri7/?hl=tr&taken-by=teslamotors

Tesla’nın resmi Instagram hesabından paylaştığı kısa video, elektrikli tırın Santo Rosa yolunda, diğer araçlar ile birlikte ilerleyişini gösteriyor. Yayınlanan bu kısa video, Semi hakkında az da olsa bir fikir sunmaya yetiyor ancak, otomobil teknolojilerine tutkulu insanlar, Tesla’dan daha uzun ve kapsamlı paylaşımlar bekliyor.

Şirketin merakla beklenilen elektrikli tırı alıştığımızın çok dışında bir tasarımla tanıtıldı. Boş haliyle 0’dan 100’e 5 saniyede çıkabilen tır 35 ton yük altındaysa bunu sadece 20 saniyede yapabiliyor. Tek şarjla 800 km yol alabilen Tesla Semi,30 dakikalık bir şarjla da 643 km menzil kazanıyor.

Semi aynı zamanda Tesla’nın Gelişmiş Otopilot sistemini kullanıyor. Bu şu anlama geliyor; yarı tır bugüne kadar görülmüş en iyi sürücü asistanı yazılımlarına sahip. Acil durumda otomatik fren, yol kontrolü ve ayrılma sırasında yapılan uyarı bu özelliklerden sadece birkaçı.

Araç aynı zamanda sürücüyü güvenli bir sürüş için hazırlıyor. Sürücü koltuğu tam ortada duruyor, bu sayede sürücünün sağ ve sol tarafta hiçbir kör noktası kalmıyor. Aynı zamanda koltuğun hem sağ hem de sol tarafında bulunan monitörler ile kör noktalar için görüş sağlanıyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

Teknoloji Dostu

Elon Musk tanıtım yaptığında iki tane Semi geldi birisinde ayna varken diğerinde yoktu.

Okur

Nerede?

yunusaticioglu

tanıtımda ayna yoktu bunda ayna var

Ahmet

sanırım amerikadaki yasalardan dolayı ayna koymak zorundalar. lamborghini urus de ilk tanıtıldığında ayna yoktu kameralar vardı, çıktığında ise aynalarla beraber çıkış yaptı.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.