Reklam
    Reklam
    Otomobil

    Tesla Türkiye’deki satışlarına ara verdi

    Tesla Türkiye, envanter satışlarına 48 günlük bir ara verme kararı aldı. Bu karar otomotiv sektöründe büyük yankı buldu.

    Aralık 2025 tarihine kadar Tesla, Türkiye’deki envanter satışlarına 48 günlük bir ara verdi. En son 5 Eylül’de satış yapan şirket, bir sonraki envanter listesini 23 Ekim’de yayınlayacak.

    Tesla Türkiye envanter kararını açıkladı

    Tesla’nın X hesabından yapılan duyuruya göre, Ekim ayında yalnızca 23 Ekim tarihinde tek bir envanter listelemesi olacak. Bu tarihe kadar, sadece daha önce eşleşmesi iptal olan araçlar envanter sayfasına eklenecek. Geçtiğimiz ay, bu araçlar hafta içi her gün saat 18.00’de listeleniyordu ancak bu kez belirli bir saat verilmedi.

    Reklam
    Reklam

    Şirket, ağustos ayının son günlerinde Türkiye’deki araç fiyatlarına zam yaptı. Daha önce 2.241.000 TL’ye satılan SR RWD modelinin yeni fiyatı 2.305.500 TL’ye çıktı. Renk farkı eklenince bu rakam 2.359.800 TL’ye ulaşıyor.

    Tesla, Türkiye’deki müşterilerine özel Gelişmiş Otopilot (EAP) indiriminin süresini uzattı. Buna göre, kullanıcılar yüzde 50 indirimle 57.500 TL karşılığında araçlarına Gelişmiş Otopilot özelliğini ekleyebiliyor.

    Reklam
    Reklam

    Tesla, Türkiye pazarında rekor satışlara imza atmasına rağmen, bu kararıyla müşterilerini beklemeye alıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında 8.739 adet satışla Türkiye’de rekor kıran şirket, bu ani duraklama ile talebi yönetiyor.

    Ekim ayındaki tek bir envanter listelemesi ve fiyat artışları, Tesla’nın Türkiye’deki pazarlama ve satış stratejisini yeniden şekillendirdiğini gösteriyor. Bu yeni stratejinin, 48 günlük aranın ardından satışlara nasıl bir yansıma yapacağı merakla bekleniyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    12 Yorum

    1. Berkan Aslan

      Meyve veren ağaç taşlanır kardeşim hakkının yolunda devam!

    2. Abdülkerim Acar

      Togg T10f satışa çıkacağından dolayı olabilir mi acaba?

      1. ATS

        Ben de öyle düşünüyorum.

      2. Anonim

        Isı pompası olmadan çöp

        1. Anonim

          Isi ponpasinin ne fark yarattigini saniyor acaba

    3. Anonim

      Bence Tesla da arızalar çıktı fren sisteminde çok sıkıntılar varmis araç yolda aniden kendi kendine fren yapıyormuş onlarin yazılımini düzeltmek için bu kararı aldilar

      1. cc

        😀 sorun yazılımdaysa neden üretim dursun 😀 zaten güncelleme yayınlıyor ve sorun varsa düzeliyor! satışlar avrupada neden durmadı diye düşündünüz mü? muhtemelen eylülde açılan siparişlerde yine 5bin civarı araç satılmıştır. Bu süreçte araçların gümrük işlemleri, tescil ve teslimatları yapılacaktır. Zaten eylül başı siparişinde araçları alanlara eylül sonu gibi teslimatlar başlanacak denmiş. Tesla araçlarının üretimden türkiyede teslimata kadar yaklaşık 30-40 gün gibi bir süre geçiyor. Bu süreçte üretim devam edip Türkiyeye üretilen araçlar gönderilecektir ve Ekim sonrası satış açılaraktır.

      2. Anonim

        Alakası yok freni gayet iyi

      3. Turan

        Öyle bir durum yanlış bilgi

    4. Anonim

      Avrupa’da satamadığı kısa menzil araçlar Türkiye’de envanter deyip sattılar, bu ilgiliyi anlamış degilim

    5. Anonim

      Fren iyi diyenler daha dün araba yokuşta boşladı gitti dubalara vurdu.. Kronik bir arıza.

    Diğer yorumları gör (11) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap