Tesla, her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir “Tesla yılbaşı güncellemesi” yayınlamaya hazırlanıyor. Kasım ayının ortasına yaklaşırken, teknoloji devinin araç sahiplerine sunacağı yeni özellikler ve iyileştirmeler merakla bekleniyor.
Merakla beklenen Tesla yılbaşı güncellemesi neler sunacak?
Tesla, geçmiş yıllarda kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştiren yenilikler sundu. 2021’de yeni V11 arayüzü ve kör nokta kamerası öne çıktı. 2022’de Apple Müzik ve Steam entegrasyonu gelirken, 2023’te yüksek çözünürlüklü park asistanı tanıtıldı. Geçtiğimiz yıl ise Apple Watch uygulaması ve yağış tahmini içeren dinamik harita özellikleri eklendi.
Avrupa için FSD ve 360 derece kamera beklentisi
Bu yılın sonuna yaklaşırken kullanıcılar yeniden heyecanla olası yenilikleri konuşuyor. Sosyal medyadaki yorumlara göre, en büyük beklentilerden biri Tesla’nın Full Self Driving (FSD) sistemini Avrupa’da nihayet devreye alması. Bununla birlikte, birçok kullanıcı ön kamerayı da içeren gerçek bir 360 derece çevre görüş sisteminin getirilmesini umuyor.

Eğlence sistemi ve teknik talepler
Araç içi eğlence sistemi tarafında da talepler artmış durumda. Kullanıcılar, kaldırılan Steam oyun desteğinin yeniden getirilmesini istiyor. Ayrıca, sinema modunun Apple TV, Prime Video ve Paramount gibi içerik platformlarıyla genişletilmesi bekleniyor. Otonom sürüş yaygınlaştıkça bu tür eğlence sistemleri Tesla sahipleri için daha da önem kazanıyor.
Teknik alanda ise çift yönlü şarj (V2L) özelliği, kayıpsız ses kalitesi, WhatsApp entegrasyonu, kişiselleştirilebilen hız profilleri ve park ederken otomatik geri manevra yapabilme gibi yenilikler öne çıkan diğer istekler arasında yer alıyor.
Tesla şehir içi otonom sürüş Türkiye’ye gelebilir!
Tesla, FSD v12 ile Tesla şehir içi otonom sürüş özelliğini Türkiye'de kullanıma sunabilir. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.Peki, Tesla’nın bu yılki yazılım güncellemesi hakkındaki sizin görüşleriniz neler? Düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!
