The Elder Scrolls: Legends inceleme ile karşınızdayız. Geçtiğimiz yıl E3 sırasında Bethesda tarafından duyurulan The Elder Scrolls: Legends ilk başlarda Hearthstone klonu gibi bir izlenim yaratsa da, bakalım tam sürüm kendine yeni bir kart oyunu kulvarı açmayı başarabiliyor mu?
The Elder Scrolls: Legends nasıl bir oyun?
Öncelikle bir süredir deneyimlediğim Legends, bir noktada çok başarılı. 20 yılı aşkın bir süredir oyuncular tarafından el üstünde tutulan The Elder Scrolls evrenini çok başarılı bir şekilde kart masasına taşıyabiliyor. Evet, bir kart oyunu ve anlamda diğer birçok selefinin deneyimlerinden yararlanıyor. Ama işler ana mekaniklere döküldüğünde The Elder Scrolls: Legends kendine ayrı bir kulvar yaratıp, ciddi bir alternatif olmayı başarıyor.
Yeni kart oyunumuz hem Hearthstone hem de Magic and Gathering üzerinden belli mekanikleri alıyor. Artık resmileşen renk ve özellik sistemleri ve bunların sınıflara dağılımı selef dediğimiz oyunlarla neredeyse aynı olarak karşımıza çıkıyor. Gerçi artık bu özelliklerin kart oyunları için -özellikle de bilgisayar üzerinden oynananlar için- genel/geçer haline geldiğini unutamamak gerekiyor.
#video_14332#
Bu sayede The Elder Scrolls: Legends basit bir klon olmaktan kurtulup, gerçekten de kendi mekaniklerini son derece işlevsel bir şekilde bizlere kabul ettirebiliyor.
Oyuncular en az 50 karttan olmak üzere 70 karta kadar destelerini oluşturabiliyorlar. Hearthstone‘da sınıf sistemi tekil olarak işlerken, The Elder Scrolls: Legends bunu iki sınıf olarak sınırlıyor. Böylece kolayca hybrid desteler oluşturabiliyorsunuz. Sınıflara özel kartlar yine renklerle birbirinden ayrılıyor, bu renkler ise şu şeklde sıralanıyor:
– Yeşil – Çeviklik
– Mor – Dayanıklılık
– Mavi – Zeka
– Kırmızı – Güç
– Sarı – İrade
İşte bu özellikleri barındıran kartlardan sadece iki türü seçerek destemizi oluşturabiliyoruz. Güç ve Çeviklik, Zeka ve İrade gibi birbirini tamamlayan yetenekleri bir araya getirerek, bize en uygun olanı seçiyoruz da diyebilirim. Yine de sınıf seçimini ortadan kaldıran bu özellik sayesinde oldukça özgür bir oynanış tecrübesi edinebiliyorsunuz.
Yine Hearthstone‘da olduğu gibi hem siz hem de rakibiniz 30 sağlık ve 1 mana puanı ile oyuna başlıyorsunuz. Mana puanı her tur bir artarken, sağlık üzerinde farklı mekanikler sizleri bekliyor. İki oyuncu da sağlık barlarında 5 rüne sahipler. Bu rünler siz hasar aldığınızda kırılıyor ve ekstradan bir kart çekip, oyuna yeniden dahil olabiliyorsunuz. Üstelik Prophecy özelliği olan kartları çekerseniz rakibinizin turu sırasında bedavadan hamle yapma şansınız oluyor.
The Elder Scrolls: Legends söz konusu olduğunda en büyük fark ise masanın iki farklı hatta ayrılmış olması. Bu gerçekten de yapımı diğer rakiplerinden çok daha farklı bir noktaya sürüklüyor. Masaya bir kart oynayacağınız zaman, iki hat arasında seçim yapıyorsunuz. Aynı hat üzerinde bulunan kartlar, özel durumlar dışında, sadece karşılarında bulunan kartlara saldırabiliyorlar.
Kimi kartlar ise diğer hat üzerine minyon çağırabiliyorlar. Böylece oyuncular tek yönlü düşünmeyi bırakıp, iki tarafı birden idare etmeye çalışıyorlar. Bir noktadan sonra The Elder Scrolls: Legends hatlar üzerinde kedi-fare oyununa dönüşüyor ve yapımın tadını almaya başlıyorsunuz.
Desteler 70 karta kadar çıkabildiği için aynı karttan 3 tane tane desteye ekleyebiliyoruz. Bunun dışında günlük görevler ve galibiyetlerle kolayca kendinize Legendary kart yapabiliyorsunuz. The Elder Scrolls: Legends sadece kartları ekleyip oynayabileceğiniz bir yapım değil. Destenizi geliştirmeli, bazı kartlarda yapılan geliştimeler üzerinde doğru karar vermeli ve size en çok keyif veren seçimi yapmalısınız.
The Elder Scrolls: Legends şimdilik sadece Windows PC ve iPad için ücretsiz olarak sunulmuş durumda. The Elder Scrolls: Legends iOS mobil ve Android içinse biraz daha beklememiz gerekiyor.
Sonuç olarak, eğer kuralları eğlenceli bir kart oyunu arıyorsanız The Elder Scrolls: Legends tam size göre bir yapım olmuş. Görsel olarak Hearthstone’un fersah fersah gerisinde olmasına rağmen, oynanış mekanikleri ile CCG oyunlarında yeni bir dönemin kapılarını ardına kadar açıyor.
#video_14333#
The Elder Scrolls: Legends artılar ve eksiler
– Yenilikçi oynanış
– Özgün ve özgür desteler oluşturabilme
– İki farklı hattın olması taktiksel yapıyı derinleştiriyor
– Görsel tasarımı çok başarısız
:: The Elder Scrolls: Legends oynadınız mı? Oynamayı düşünüyor musunuz?
Oyun tutulsun ve gelişsin bi hesap satın alırım☺
Nasıl öldüm lan diye dumur oldum yenerken adamı herif full slot doldurdu diye kaybettim sanırım öyle bir kart mı var ben mi fark etmedim acaba run a vurdum kaybettim lan healer ile öne geçmem lazımdı aslen drain özellikli hero ile vurdum