Oyun

    The Last of Us’ın Türkiye Satış Rakamı

    PS3‘ün efsane serisi Uncharted‘ın yaratıcısı olan Naughty Dog tarafından geliştirilen The Last of Us, 14 Haziran‘da raflardaki yerini almış ve oyun severlerin büyük beğenisini kazanmıştı.

    Çıktığı günden bu yana tüm dünya genelinde 4 milyona yakın kopya satmayı başaran yapım Naughty Dog ve Sony‘nin yüzünü güldürmüştü.

    Bugüne kadar tüm dünyada 4 milyona yakın satan yapımın ülkemizde ulaştığı satış rakamı da ortaya çıktı. Sony Türkiye‘nin yetkili isimlerinden Mustafa Yiğit, bir takipçisinin Twitter üzerinden sorduğu “oyun satışları ülkemizde nasıl” sorusuna şu yanıtı verdi;

    The Last of Us‘ın 3.8 milyon satış yaptığı dönemde biz 10 bin civarındaydık. Oradan anlayabilirsin TR’yi”

    Bu rakam, dünyanın birçok ülkesine göre çok az olsa bile, ülkemizde eskiye nazaran orijinal oyun satışlarının arttığını söylemek mümkün.

    Diğer yandan, belki de Sony‘nin PS4‘ü Türkiye‘ye gecikmeli getirme kararının altında da oyun satış rakamlarının düşüklüğü yatıyor olabilir. Yorum sizin.

    :: The Last of Us’un ulaştığı satış rakamları sizce Türkiye adına yeterli mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    29 Yorum

    1. IuTKuI

      Eğer ki önceki satışlarımıza bakarsa Sayın Mustafa Bey, bu şekilde cevap vermezdi sanırım.
      Bakmadığını da sanmıyorum ama bu mesajı bana aşağılama ve küstah bir tavır olarak geldi.

      Fiyatları düşürmeyi deniyorlar mı acaba? Yok. Ancak ver yüksek fiyatı yap oyunun dilini TR alsın vatandaş. Satış politikasını ben bilemem ben ücretine bakarak karar veriyorum sonuçta.

    2. blackdown

      sen oyunları 180-200 tl yaparsan tabi kimse almaz

    3. SDN Okuru

      Oyunu pahalı yap dil seçeneği koyma sonra yakın biraz gayret etseler sonra küstahlık yapsalar kimse birşey demez

    4. atosyakuza

      Arkadaşlar, Sony fanı değilim ama şöyle bir gerçek var. Sony kendi çıkardığı exc. oyunları Türkiye’de 3. parti oyunlara göre çok daha ucuza satıyor. Örneğin The Last of Us’ın Türkiye’de ki çıkış fiyatı 110TL – 130TL bandındaydı. Diğer dist. getirdiği oyunlara bakacak olursak fiyatların 200 TL civarında olduğu bir gerçek.

    5. SDN Okuru

      Orjinal oyun satışı bu kadar düşük değil ama kimse gidip mağazalardan almıyor yurtdışından kaçak gelen oyunların satışı gayet yüksek sony ps4 ile bu durumu takip etmeli ona göre fiyatlandırma uygulamalı bence.

    6. SDN Okuru

      valla 4milyondan 10bini bizim ülkedeyse şahsen söylüyorum adamların tr altyaı yaptığına getirdiğine değmiyor ben olsam getirip getirmemeyi düşünürdüm

    7. SDN Okuru

      Bence türkiye satışları iyi, çoğu oyun 2000 leri geçemiyor.

    8. SDN Okuru

      sürüm diye bişey var

    9. SerdarGokcen

      CryTek nasıl bir çok kopya sattı? Fiyatları alınabilecek seviyede tuttu. 200 lira oyun mu olur lan. Makül seviyede tutmazsan kusura bakma kimse gidip te oyun almaz. Konsol 500 lira, 3 oyun alıyorsun 600 lira.

      Abes bir örnek olacak ama yazıcı alırsın 100 lira 2 kartuş alırsın 120 lira. Fiyatları fikslemiyorlar.

    10. SDN Okuru

      abicim oyunlar öyle ucuz şeyler değiller ki herkes ister beğendiği oyunu ilk çıktığı gibi alsın ama olmuyor işte nalet olsun 🙁

    11. SDN Okuru

      konsol zararına satılmıyor mu

    12. SDN Okuru

      önce uygun fiyat sonra oyun kültürü sonra tr dil desteği, sonra artsın pazar payı. Değer veren değer görür. hiç bir oyun 100 tl den fazla etmez tr de. Alım gücümüz düşük burası almayanya japonya abd değil arkadaş… anlıyormusun…

    13. SDN Okuru

      fiyatı eleştirenleri anlamıyorum. oyun ülkemizde 50-60 dolar civarında satılıyor. daha ne olabilirdi ki?

    14. SDN Okuru

      bu ülkede ötv ve kdv gibi yüklü vergiler yüksek değerde tutulduğu sürece hiçbirşey ucuz olmaz, satış rakamlarıda artmaz

    15. Karargaht

      Öpsünler de o satış rakamını başlarına koysunlar, çok da ses çıkarmasınlar.

    16. SDN Okuru

      Yahu şu gözde oyun acaba PC ye gelecek mi?Gelse de biz de oynasak..

    17. SDN Okuru

      Fransada 17€-30€ adamlar alabilicek ekonomiye sahip buraya aynı oyun 110-160 Lira arasında satılıyor kim alır lan

    18. SDN Okuru

      Adamlar sattiklari cihaza turkce koymuyorki oyun turkce olsun.

    19. SDN Okuru

      sistem değişmeli hacılar 😀

    20. SDN Okuru

      sen fiyatı 60-70 lira seviyesine çek bak yılda kaç tane oyun alacam. bir oyuna 120-150 lira arası verinceki bazıları 200ü buluyor zırt pırt oyun alamıyorsun. yada yurtdışından gelen oyunları alıyorsun ucuza.

    21. astegon

      3.8 milyon satılmış oyunun yurtdışı fiyatları nedir acaba?

      Arkadaşlara katılıyorum. Türkiye’de 180 TL olan Prince of Persia, Fransa’da 19.99 € idi. Ben de bir arkadaşımdan getirtmiştim. Arada dağlar kadar fark var. Pes!

    22. SDN Okuru

      herkes takas yapıyo rakam cok iyi bence

    23. SDN Okuru

      Türkiye de parayı crysis hakeder. GTA 5 Türkçe olmadığı sürece.

    24. SDN Okuru

      Avrupanın doğu boğu ülkelerde çok uygun fiyata satılıyor oyunlar burda neden yapılamıyor?

    25. SDN Okuru

      PS4 almayı düşünen biri olarak bir kez daha düşünmeye itti bu yazı beni. Ayrıca Türkiye’de satışların “düşük” olmasının nedeninin Sony Türkiye’nin eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum.
      “TR deki durum” bu ve bu işi yapamıyorsanız bırakın.

    26. SDN Okuru

      pahalı olmasa daha çok satar ama bunada şükür umarım altyazı desteğine devam ederler

    27. SDN Okuru

      Oyunların Türkiyede aşırı derecede pahalı olması çok kötü.
      200 TL bir Oyun için değermi?
      Bir Oyunu Satın aldığın zaman belki sadece 1 defa oynarsın ve sonra bir kenara atarsın. The Last of us mesela 120 TL ye satışa çıktı ve ben hemen aldım. Tomb Raider 200 Tl ye Merdiven dayamıştı az kalsın.
      Türkçe Dublaj Desteği veya Altyazı sunmayan o kadar çok Oyun var Piyasada. Satış Rakamların Türkiyede düşük olmasına şaşmamak lazım.
      Bugün yarın GTA 5 çıkacak ve Oyun yine 200 Tl olarak çıkacak.
      Türkçe Altyazı yok. Türkiyede fazla bir Satış beklemesinler yine.

    28. SDN Okuru

      200 liraya oyun alan adam kendi derdine yansın. çok şükür dijital satışlar sayedsinde "zengin" ama bihaber tiplerin 200 liraya aldığı oyunları 25-30 liraya oynayabiliyorum. Öğrenin ya da şikayet etmeyi. O kadar.

    Diğer yorumları gör (28) Yorum Yap

    Yorum Yaz