TikTok akıllı telefon hamlesi ile gündeme geldi. Kısa video mobil paylaşım uygulaması TikTok, 2018 yılında dünya çapında en çok indirilen uygulamalar arasında yer aldı. TikTok uygulamasının sahibi Pekin merkezli Bytedance firması, şimdi ise kendi akıllı telefonunu geliştirmeyi planlıyor.

TikTok, YouTube ve Instagram’ı solladı!

TikTok, YouTube ve Instagram’ı solladı!

App Store 2019 ilk çeyrek raporu SensorTower tarafından yayınlandı. Buna göre TikTok, YouTube ve Instagram'ı geride bıraktı...

TikTok akıllı telefon ismi mi olacak?

Financial Times, bu konuda iki kaynaktan bilgi aldığını bildirdi. Bytedance firması ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı, ancak bunun Çinli şirketin kullanıcı kitlesini artırması için popüler bir yol olduğu düşünüldüğünde, söylentiler pek de şaşırtıcı değil.

Ayrıca, Bytedance’in daha fazla kullanıcı edinme kanalı oluşturması yönünde acele ettiği biliniyor. Birkaç yıl süren devasa büyümenin ardından, Bloomberg tarafından yayınlanan bir rapora göre, Bytedance, Çin’de reklam harcamalarında, geçen yıl ilk kez gelir hedefine ulaşamadı.

Şirketin akıllı telefon çalışmasına dair önceden de ipuçları vardı. Bytedance daha önce mobil telefon üreticisi Smartisan ile başka konularda da iş birliği yapmıştı. Mobil telefon üretiminde de iki firmanın tekrar iş birliği yapması bekleniyor. Ayrıca Financial Times’ta yer alan bilgiye göre, Bytedance’in kurucusu Zhang Yiming önceden yüklenmiş olan Bytedance uygulamaları olan bir telefonu hayal ettiğini söyleniyor.

TikTok’ta son durum

Bytedance, mobil uygulamaları sayesinde küresel bir başarı da elde etti. Bununla birlikte TikTok, son birkaç ay içerisinde dünya çapındaki uygulama sıralamasında sürekli olarak üst sıralara çıkmasına rağmen, bazı büyük pazarlarda da birkaç engelle karşılaştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Federal Ticaret Komisyonu , TikTok’a çocukların gizlilik koruma yasasını ihlal ettiği için para cezası verdi. Bunun yanı sıra TikTok’un yakın zamandaki büyümesinde etkili olan Hindistan da yasadışı içerikten dolayı geçici olarak uygulamayı yasakladı.

ABD pazarının Washington’un Çin şirketlerinin sağlayabileceği güvenlik tehdidiyle ilgili endişeleri göz önüne alındığında, Çinli şirketlerin hareketleri biraz dahazorlaştı. Ancak Hindistan şu anda Çin markalarıyla dolu. Counterpoint tarafından yapılan bir araştırma, ilk çeyrekte, Xiaomi liderliğindeki Çinli üreticilerin Hindistan akıllı telefon pazarının yüzde 66‘sını kontrol ettiğini ortaya koydu. Bu, Bytedance’in yalnızca Hindistan’daki yerel rakiplere karşı değil, aynı zamanda kendi iç pazarındaki tanıdık yüzlere karşı olduğu anlamına geliyor.