Günümüzde kullandığımız web düzeninin yaratıcılarından Sir Tim BernersLee, modern interneti oluşturmak için kullanılan orijinal kodlarını NFT olarak satışa çıkarıyor. Lee‘nin elde edilen parayı seçilen amaçlar için harcayacağı belirtildi.

İnternetin kurucularından olarak bilinen Sir Tim Berners-Lee‘nin icadının patentini almayı reddetmesi ve böyle bir yola başvurup satışa çıkarması birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Satışın gerçekleştiren Sotheby’s müzayede evi tarafından yapılan açıklamada, kazanılan paranın belirli amaçlarda kullanılacağı söyledi.

CryptoPunk NFT’si açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu

CryptoPunk NFT’si açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu

NFT piyasası rekor fiyatlara doymuyor! Perşembe günü yapılan bir açık artırmada milyon dolarlık ürünlere bir yenisi daha eklendi.

Tim Berners-Lee koleksiyonunu dört parça haline satışa sunuyor

Sotheby’s müzayedede dört farklı ürün koleksiyonunun tek bir dijital NFT olarak açık artırmaya çıkarılacağını belirtti. Koleksiyonlar proje için yazılan kaynak kodlarının orijinal zaman damgalı dosyalarını, kodların animasyonlu bir görselleştirilmesini, Sir Tim’den süreçle ilgili bir mektubunu ve kendisi tarafından oluşturulan dijital bir posterini içerir.

Öte yandan satılan dosyalar yaklaşık 10 bin satırlık yazılı kodu da içinde barındıracak.

tim-berners-lee-web-kodlarini-nft-olarak-satacak

Sir Lee, interneti kullanmanın temel yolu olan dünya çapında ağ (world wide web) 1989 yılında icat etti. Erken internette depolanan farklı bilgi parçalarını köprüler aracılığıyla birbirine bağlamanın bir yolunu öneren Lee, ilk web tarayıcısını ve web sunucusunu kurdu. İlk web sayfasında ise amacını şu şekilde belirtti: “Geniş bir belge evrenine evrensel erişim sağlamayı amaçlamak.”

Lee hiçbir zaman kendi yarattığı şeyden direkt olarak para kazanmaya çalışmadı ve webi açık bir standart olarak tutmaya devam etti. O sırada Sir Lee‘nin çalıştığı araştırma kuruluşu Cern, teknoloji üzerindeki tüm haklarından vazgeçti ve 1993‘te projeyi açık hale getirdi.