Otomobil

    Tofaş, Doblo’nun boşluğunu dolduruyor mu? Açıklama geldi

    Tofaş fabrikaları üç yeni Stellantis modeli üretimine hazırlık yapıyor iddiası ortalığı karıştırdı. Tofaş'tan resmi açıklama geldi.

    23 yıldır Bursa’daki Tofaş fabrikalarında üretilen Fiat Doblo, şok eden bir kararla İspanya’daki Stellantis fabrikalarına taşınmaya karar vermişti. Bu kararın ardından, Stellantis ve Koç Holding arasındaki yeni iş birliğinin detaylarının sızdırıldığı iddia edildi. Fakat Tofaş, son görüşme iddiasını yalanladı.

    Tofaş, hibrit ve elektrikli üç Stellantis modelini yalanladı

    Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üreteceği yeni modeller gün yüzüne çıkmış olabilir. 2025 veya 2026 yılında üretime başlaması planlanan Tofaş’ın, hem ticari araç hem de hem de binek modellere ev sahipliği yapacağı iddia edildi.

    İddiaya göre, geçtiğimiz hafta Koç Holding yetkilileriyle toplantı yapmak için İstanbul’a gelen Stellantis Grubu Başkanı John Elkann, Bursa’daki faaliyetlerini üç yeni modelle genişletmek istedi. Otomotiv endüstrisinde yer alan isimler, Doblo’dan kaynaklanan üretim boşluğunun hibrit ve elektrikli modeller ile doldurulacağını söyledi.

    Koç Holding ve Stellantis’ten henüz resmi açıklama gelmediğini söyleyen Tofaş, KAP’a yeni bir basın bildirisi paylaştı. 2025 yılından itibaren üretime başlanma hedeflerinin doğru olmadığını söyledi:

    Basın-yayın organlarında, Stellantis ile Şirketimiz arasında yeni modeller için anlaşıldığı yönünde haberler çıkmıştır. 6 Haziran 2022 tarihli özel durum açıklamamızda belirtildiği üzere Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmeler devam etmektedir.

    Bu kapsamda, medyaya yansıyan haber gerçekleri yansıtmamakta olup, konuyla ilgili Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir karar alınması halinde, önemli gelişmeler yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır. İşbu açıklama II-15.1 nolu Özel Durumlar Tebliği’nin 9’uncu maddesi çerçevesinde yapılmıştır.

    KAP’a yapılan önceki bir açıklamada, Tofaş fabrikasında üretilecek yeni ürünler konusundaki çalışmalar ve değerlendirmelerin devam edeceği belirtilmişti. Stellantis Grubu Başkanı John Elkann Türkiye’ye gelmiş olmasına rağmen, görüşme iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Nobody

      Umarım Doblo’nun yarattığı boşluğu doldurabilecek bir üretim hacmine ve talebe sahip bir model üretirler. Tofaş’ın, oradaki emekçilerin ve ülke ekonomisinin buna ihtiyacı var.

    2. florino

      florino xl kasa yapın tamamdır.
      toros gibi ince uzun olur.
      zaten doblo en çirkin modeldi.
      kocaman mantıksız farlar ile çok bile sattı.
      20 yıl bildiğin şahin van kasası olmuştu.

    3. Mesut erbil

      Yeni anlaşmaların yapılacağı kesindir ,ama hangi model ve ne olduğu bilinmiyor.Şu bir gerçektir tofaş bir dünya markasıdır ve koç holding in göz bebeğimiz.

    4. Mahir ayaz

      Fiorino uzun büyük agajlı bağımsız süspansiyon 1000 CC 3 veya 4 silindirli benzinli 100beygir arka kapı otomatik camlı otomatik vites olsa iyi satar.

    5. Vatandaş

      Umarım o fabrika kapatılmaz gerçekten iyi üretiyordu ancak bu doblo kasasıyla olmaz. Çok kötü.

    6. Mustafa Melih Kadıoğlu

      Tamam kardeşim.Bekleyin.Yakında bir açıklama gelir…

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz