Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, tarafından geliştirilen yerli elektrikli otomobil TOGG için yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘nin başı çektiği projeden her geçen gün yeni detaylar geliyor.
Bir süre önce çıkış tarihi hakkında çeşitli açıklamalar yapılan yerli elektrikli araba, şimdi de şarj istasyonları ile gündemde. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Kacır, aracın kullanacağı hızlı şarj altyapısı hakkında açıklama yaptı.
Tesla’nın otonom sürüş teknolojisinde korkutan hata!
Sürücüler, tüm Türkiye’de hızlı şarj istasyonlarına erişebilecek
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) iş birliği ile Otomotiv Sektöründe Yeni Nesil Teknolojiler ve Otonom Araçlar semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Kacır, TOGG’un kullanacağı hızlı şarj altyapısı hakkında bilgiler paylaştı.
Altyapı çalışmalarının TOGG için oldukça önemli olduğunun altını çizen Mehmet Kacır, bu alanda da çeşitli projeler üzerinde durduklarını söyledi. Ayrıca tüm il ve ilçelerin şarj istasyonu ihtiyaçlarını belirlediklerini açıkladı. Projes kapsamında 2022 sonunda, ülkemizdeki tüm şehirlere hızlı şarj istasyonu kurulmuş olması hedefleniyor.
Elektikli otomobil sektörü için batarya ve otonom sürüş gibi alanlarda da çalışma yürütüleceğini açıklayan Kacır, yerli otomobilde kullanılan pilleri ülkemizde üretmek için çalışmalar yürüttüklerini duyurdu. Buna göre TOGG, Farasis işbirliği ile batarya hücresi yatırımı yapacak. Ayrıca Ford da elektrikli ticari araç ve akü üretimi için ülkemize 2 milyar Euro yatırım planlıyor.
Konuyla ilgili yorumlarını paylaşan Berlin Teknik Üniversitesi Yapay Zeka Kürsü Başkanı Prof. Dr. Şahin Albayrak “Almanya’da 10 yıl içerisinde tam otonom araçlar yollarda görülebilecek. Alman hükümeti, bu konuda önemli altyapı çalışmalarına imza atıyor.” dedi.
Ford Otosan Otonom Sürüş Sistemleri Lideri Berzah Ozan ise “Ford Otosan, otonom ağır ticari araçlarla ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Otonom araçların yaygınlaşmasıyla birlikte, Türkiye’deki insan kaynağının ortaya çıkacak fırsatları değerlendirecek potansiyelde olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Hızlı şarj istasyonu konusunda geride olan ülkemiz, TOGG ile bu eksiğini kapatabilecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
siz bi arabayı çıkartında şarj kolay, araba yokken neyi şarj edicem
Arabayı aldık da şarj etmesi kaldı.
ToGG çatısında güneş paneli olacak mı mesala toyotaki gibi su bazı modelerindr iopsoynlusu var günlük 10 ile35 km kadar güneş enerji depolayabilyor Toyota perius yada ToGG 400 volt 800 volt mi hangisi kullanılacak Porche ve Hyundai yeni leri 800 volt çalışıyor
Ya Allah aşkına herkes bi açıklama yapıyorda. Daha kesinleşmeyen bir çok konu varken neden bu açıklamalar yapılıyor. Herşey bitti hazır da hızlı şarj konusu mu kaldı? Bu işin sonu kötü bitmez umarım. Siyasi çıkarlar için maşa yapılmaz.
Resimler bile sahte