Togg, 10 gün sonra yeni C-SUV elektrikli ve yerli otomobilinin seri üretimine başlayacak. Fakat bir yandan da Trugo ile hızlı şarj istasyonu kurulum sürecini yürütüyor. Bugün ise Togg ve Shell arasında yeni bir anlaşma imzalandı.
Togg, 600 adet Trugo hızlı şarj istasyonunu 81 ildeki 400 Shell şubesine yerleştirecek!
Togg, bu ayın başında ilk Trugo şarj istasyonunun kurulumunu tamamladı. Bolu’da açılacak olan bu istasyonun şu an için 12 aracı aynı anda şarj edebilecek Star Charge tarafından üretilen 6 adet şarj ünitesi olduğunu biliyoruz.
Buna ek olarak, Togg’un eş ortaklarından Zorlu Holding’in çatısı altındaki Vestel tarafından da Trugo için üretilen onlarca şarj istasyonunun teslim edildiğini gördük. Tabii bu kadar değil. Zira çok daha güçlü bir şarj istasyonunun olduğu ortaya çıktı.
Togg’dan üçüncü bomba! Ticariler şimdiden sıraya girdi
Togg, ilk Trugo şarj istasyonu kurulumunu tamamladı. Üçüncü bir şirket tarafından üretilen yeni 300 kW gücündeki istasyon da teslim edildi.
Togg’dan üçüncü bomba! Ticariler şimdiden sıraya girdi
Togg, ilk Trugo şarj istasyonu kurulumunu tamamladı. Üçüncü bir şirket tarafından üretilen yeni 300 kW gücündeki istasyon da teslim edildi.Siemens tarafından üretilen bu istasyonlar 180 kW değil, tam 300 kW DC hızlı şarj desteği sunuyor. Bu sayede yalnızca otomobiller değil, elektrikli kamyon ve tır gibi büyük ticari araçlar da faydalanabilecek. Yani Togg’un istasyon konusunu şimdiden tamamladığını görüyoruz.
Fakat bu ünitelerin nereye kurulacağı yönünde bir bilinmezlik vardı. Bugün itibariyle bu konuya da açıklık getirildi. Togg, Shell ile anlaşma sağladıklarını açıkladı. Bu doğrultuda 600’den fazla yüksek performanslı Trugo şarj cihazı 81 ildeki 400 Shell noktasında kullanıcılara hizmet verecek. Fakat bu hedefin bir de 2. basamağı var.
Her 25-50 km başına bir istasyon!
Togg ile Shell arasında yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, ilk adımda 400 lokasyona 600 ünite yerleştirildikten sonra bu sayı 600 lokasyona ve 1000 üniteye çıkarılacak. Bu da aynı anda 2 bin otomobilin şarj olabileceği anlamına geliyor.
Ayrıca trafik yoğunluğu yüksek olan bölgelerde her 25 km’ye en az bir istasyon düşecek şekilde konum belirlenecek. En düşük yoğunluğa sahip bölgelerde ise bu mesafe 50 km’ye kadar çıkacak. Ayrıca yalnızca Togg değil, tüm elektrikli otomobillere açık olacak.
İlgili videomuzu izlemek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
Siz Togg ve Shell arasındaki bu ortaklık hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!
“Yerli ve milli” kimliği ile öne çıktığı için Türkiye Petrolleri marka imajına daha çok yakışırdı diye yorumluyorum. Shell ile ortaklıkları kutlu olsun.
Bi kişi de demiyor ki yerli ve milli Türk petrolleri neden İngiliz shell kadar yaygın değil de Togg u shell e mahkum bıraktılar, bi de böyle düşünelim!!
Yusuf kardeş sen devletin malı olan TP’yi yaygın değil diyerek dezenformasyon yapamazsın. Devletimiz var gücüyle tüm alanlarda olduğu gibi TP’yi de yaygınlaştırmış ve müşteri memnuniyetini yükseltmiştir.
Mantıklı lakin ticaret işte. Tedarik zinciri kuvvetli Shell in
Trabzon’da TP sadece Yomra tarafında var. Şimdi insanlar sadece şarj için şehir merkezinden kalkıpta yomraya mı gitsin. Yakıt almaya gitmiyorlar. Firma olarak sen kilit noktalarda değilde uzak yerleri tercih edersen sonra da milliyim bana destek olsun falan diye bir düşüncen olamaz maalesef. Önce bayi ağını insanların rahat ulaşabilecekleri şekilde planla sonra zaten anlaşmalar bozulur anlaşmalar yapılır.
İyi de TOGG marka aracını sadece TOGG istasyonu ile şarj edebiliyorsun diye bir şey yok ki. İstediğin istasyonda git şarj et. İstersen ver parasını kendi oturduğun konutun önüne yaptır gelir elde et. Verdiğiniz örnek olmamış maalesef.
Bende aynısını düşünmüştüm
Merhaba . İşte bunu anlamıyorum. Madem yerli milli olarak bir otomobil çıkarıyoruz.(Bu çok güzel fevkalade birşey) şarj aletlerini niçin TP istasyonlarına değil de hem yahudi hem Hollanda sermayesi olan bir şirketin bahçesine yerleştiriyoruz. Bu hiç hoş değil. Kimse kusura bakmasın.
TP her yerde olmadığı için olabilir mi acaba ??
bu şey gibi, tüpraş neden sadece tp ye yakıt vermiyor. memleketin elektriği her firma alıp şarj istasyonu koyabilir. shell gidip yurtdışından togg soketli şarj istasyonuda getirebilirdi ama yerli firmayla anlaştı. bu win win olur. tp nin koymayacağı ne malum yarın birgün oda koyar global düşünmek lazım.
TOGG şarj istasyonlarının tüm modelleri yerli üreticilere ait değil. Dediğin şey de çökmüş oluyor böylece.
“TOGG soketli şarj aleti” ne ya “İnce uçlu Nokia şarj aleti” mi bu? 🤭 Elektrikli cihazlarda soketler evrensel.
Bunlar benzilikleri daraltacaklar. Başka yer yok mu gidin ötede oynayın…
Şarj istasyonları sizin benzin aldığınız noktalarda değil genellikle dinlenme tesisi, otomobil yıkama noktaları veya hava ve su kontrollerinin yapıldığı küçük ünitelere yakın oluyor. Siz ihtiyacınız dışında zevkine akaryakıt istasyonuna gidip araç park ediyorsanız orasını bilemeyiz tabi.
Türkiye Petrolleri varken Shell ile yapılan bu oraklığı doğru bulmuyorum.
TP’nin 700 adet, SHELL’in 1.000 den fazla adet istasyonu var. Ayrıca Türkiye’de Shell markası pazar lideri. En mantıklı anlaşma bu anlaşma. Takılmayın bu kadar fazla yerli ve milli konusuna, sorsak türk yapımı cep telefonu dahi kullanmıyorsunuz. Amacınız köstek olmak
Sanane bilader istersem Amerikan telefonu kullanırım istersem Çin telefonu. Yerli ve milliye takılan biz değiliz, eldeki ürünü o şekilde pazarlıyorlar.
Ayırca Shell’in sanki tüm istasyonlarına koyuyorlar şarj istasyonunu, 400 adet istasyonda olacak sadece. TP de olabilirdi senin anlayacağın.
Diyarbakır’da ihtiyaç var
ırkçılığı particiligi bırakın konu Türkiye menfatineyse aklın yolunda yorum yapın lütfen bütün benzinliklerde olması gerekmezmi dogru yorum bu olması gerekir diye düşünüyorum zamanlada olur ve olması gerekir dünya tamamen elektirikli araç üretimine yönelmiş durumda bununda en önemli ayağının biri sarj istasyonları çoğalacak ve her benzinlikde zorunlu hale gelecek bu yönde hep beraber caba sarfedelim yorumlarımızda lütfen hepinize saygılar
Mustafa beyciğim anlamadığınız veya bilmediğiniz konu tam olarak şu; TOGG arabalar sadece TOGG Şarj Üniteleri ile şarj olmuyor. Şu anda Zorlu’nun veya diğer girişimlerin şarj üniteleri ile de şarj olabilir. Bunlar evrensel girişler, yani cep telefonu gibi farklı şarj başlıklarına ihtiyaç duymuyorlar. Dolayısıyla Shell bugün başka özel bir firma ile anlaşsa da orada aracını şarj edebilirsin. Örneğin geçtiğimiz haftalarda Migros kendi şarj istasyonunu kuracağını açıkladı, aracını Migros’a gittiğinde TOGG Şarj ünitesi ile değil Migros park alanında Migros’un kendi şarj ünitesi ile de şarj edebilirsin. TOGG’un Shell ile anlaşması nasıl Türkiye menfaati onu da anlamış değilim.
Burada bizim tartışmaya açtığımız konu şu; aracın başından beri pazarlaması yerli ve milli diye yapılıyor. Dolayısıyla bu değerler üzerine inşa edilen pazarlama kampanyası doğrultusunda inandırıcılığın arttırılması için anlaşma TP ile yapılsa daha güzel olur demek istiyoruz. Yoksa gitsin BP ile anlaşma yapsın beni zerre alakadar etmiyor.
isabetli olmuş👍👏
Yerli olsa daha iyi olurdu anlaşma yapılan istasyon
Bir sweatshirt 1000 TL olmuş.
1- Türkiye Petrolleri ile anlaşma yapsa yerli ve milli marka imajına daha uyumlu olurdu.
2- Ben Burdur’da yaşıyorum ve burda hiç shell benzin istasyonu yok.
Opet varken shell olmamış. Hollandalı shell kaptı payı
Bir gün önce Fransız Lafarge çimento üreticisinin Suriye’de Türkiye’ye karşı terör örgütlerine verdiği desteği izledim TRT ve ertesi gün bu haberi görmek üzdü… Neden Fransızlarla?
Neden Fransızlar…? Daha bir gün önce Lafarge çimento firmasının Suriye’de Türkiye’ye karşı terör örgütlerine verdiği desteği haber yapmadı mı TRT?
Ben şahsen yerli firmalara öncelik verilmesi taraftarıyım mesela Türk petrol mesela Aytemiz gibi
Neden Shell?
Millî denen TOGG millî bir kurumla anlaşabilirdi?