Yerli elektrikli otomobil üretimi için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafında önemli bir gelişme oldu. TOGG ile bir işbirliği içerisinde olan Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg‘dan fazla olan yeni nesil EV akü hücrelerini geliştirdi ve başarıyla onayladı.
Farasis, 4. nesil pil hücresi teknolojisi sayesinde elektrikli otomobillerin menzili yüzde 25 arttırmış oldu. Ayrıca yüzde 80‘e kadar şarj olma süresini 20 dakikanın altına indiriyor. Batarya ömrünün ise 1 milyon km‘nin üstüne çıktığı belirtildi.
TOGG, Farasis işbirliği ile bataryasında önemli gelişme sağladı
TOGG bu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Paylaşımda ”Enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında geliştirmek ve üretmek üzere niyet mektubu imzaladığımız, dünyanın li-iyon teknolojisinde önde gelen şirketlerinden stratejik ortağımız Farasis, batarya teknolojisinde çıtayı yükseltti” denildi.
Enerji depolama çözümlerini bir ortak girişim şirketi çatısı altında geliştirmek ve üretmek üzere niyet mektubu imzaladığımız, li-iyon teknolojisinde dünyanın önde gelen şirketlerinden stratejik ortağımız Farasis, batarya teknolojisinde çıtayı yükseltti.https://t.co/3Rg6nSdvaL
— Türkiye’nin Otomobili (@TOGG2022) March 26, 2021
strong>
Farasis CTO, Dr. Keith Kepler ise yetkin araştırma ve geliştirme ekipleri sayesinde, artık müşterilerine yüzde 25’in üzerinde arttırılmış enerji yoğunluğu ve 20 dakikadan az bir sürede hızlı şarj olma imkanı sağlayacaklarını belirtti.
Farasis, enerji yoğunluğu 330 Wh/kg’dan fazla olan yeni nesil EV akü hücrelerini geliştirdi.
Farasis, 1 milyon km’ye kadar ulaşılabilen bir pil ömrü ile sürdürülebilirliğe yönelik küresel bir taahhüdün yanı sıra, özellikle içten yanmalı motorlara kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş ekolojik piller sunabilmektedir.
4. nesil pil hücreleri sayesinde -20°C sıcaklıklarda bile yüzde 90 kapasite ile sağlaması ile tüm çevre koşullarında istikrarlı performans sunarak tüm bölgelerde bu teknolojinin kullanımına izin verilmektedir.
Teknolojinin son müşterilere ne zaman sunulacağı sorulduğunda, Sebestian Wolf, ”Mevcut 4. nesil teknolojimiz müşterilerimizden büyük ilgi görüyor ve ilk uygulama projelerine başladık.” açıklaması yaptı. Yeni teknoloji yakında sokaklarda olacağa benziyor.
Bu harika bir haber. Vallahi şu an sevinçten delireceğim. Çok güzel. böyle haberler duydukça biz de gururlanıyoruz. İnşallah böyle haberlerin devamı da gelir.
2500 tl Askeri ücretle Calisan halkima da nasip olur Insallah bu Araba
400k + ya satarlar
Ortada olmıyan prototipinde hiç bir test yapıp geliştirilmiyen araç upgrade desenize.
He aynen kardeşim en iyi sen biliyosun
Araba çıkmadan menzili arttı 🙂
Adıyamanlı mı acaba?!
Güzel ve sevindirici bir gelişme…
Neresi yerli diyen cahiller gelmeden…
Bu tiyatronun hangi sahnesi
Frasis Türk mü? Değil
Menzilciler alır artık
Abi hem kapasite arttır hem şarjı 20dk gibi akıl almaz bi süreye çek vallahi bu mühendislerin ellerine sağlık
Bu şirket Çin’de kurulup Amerika’da tekrar nasıl kurulmuş anlaşılır bir durum değil. Üstelik halka arzda Mercedes Benz yüzde üçünü toplamış. Sıradışı bir şirket. Ama ürün geliştirmede iyi umarım gerçek otomobillerde de başarılı olur.
Harika bir haber gercekten çok sevindim ülkem adına 🤩
Bir de güzel fiyattan çıkarsa şu togg hemen alırız. Ama bu teknolojilerle de biraz zor sanki
Boş lafa değil pratik önemli
İstemezük
Yerli lityum kullanılacak
Biliyorsun bordan lityum üretiyoruz
Ezilme ezik olma dik dur