Kameralar

    Tokatlı Fotoğrafçının Ödül Krizi Mutlu Sonla Bitti

    Tokatlı amatör fotoğrafçı Mehmet Emin Coruş'un uluslararası yarışmada kazandığı ödül, gümrükteki yanlış anlaşılmanın ardından kendisine teslim edildi.
    Mehmet Emin Coruş, XMAGE Fotoğraf Yarışması, Tokat, Ticaret Bakanlığı, fotoğrafçılık

    Tokat’ta bir fırında simit ve poğaça ustası olarak çalışan Mehmet Emin Coruş, geçtiğimiz yıl düzenlenen Uluslararası XMAGE Fotoğraf Yarışması’nda dünya ikincisi oldu. Annelik bağını konu alan fotoğrafıyla 170 ülkeden 725 bin başvuru arasından sıyrılan Coruş, vize sorunu nedeniyle Paris’teki ödül törenine katılamadı.

    Yarışma organizasyonu tarafından gönderilen plaket ve sertifikanın kendisine ulaşmaması üzerine Coruş, firma ile iletişime geçti. Firma tarafından gönderilen İngilizce e-postanın hatalı çevrilmesi sonucunda ödülün gümrükte imha edildiği bilgisine ulaşan fotoğrafçı, durumu kamuoyuna duyurdu.

    Gümrük sürecindeki yanlış anlaşılma çözüldü

    Haberlerin ardından Ticaret Bakanlığı konuya hızla müdahil oldu. Yapılan incelemeler sonucunda ödülün imha edilmediği, şubat ayında Türkiye’ye giriş yaptığı ve gümrükte tasnif işlemlerinin sürdüğü tespit edildi.

    Mehmet Emin Coruş, XMAGE Fotoğraf Yarışması, Tokat, Ticaret Bakanlığı, fotoğrafçılık

    Ticaret İl Müdürü Ali Osman Sakar, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın talimatlarıyla süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Sakar, ödülün teslim sürecinin bakanlık girişimleriyle hızlandırıldığını ve Mehmet Emin Coruş’a ulaştırıldığını ifade etti.

    Mehmet Emin Coruş, XMAGE Fotoğraf Yarışması, Tokat, Ticaret Bakanlığı, fotoğrafçılık

    Mehmet Emin Coruş, yaşanan durumun tamamen bir çeviri hatasından kaynaklandığını açıkladı. İngilizce metni Türkçeye çevirdiğinde yanlış bir ifadeyle karşılaştığını belirten Coruş, ödülünün gümrükte beklediğini öğrendiğinde büyük bir rahatlama yaşadığını dile getirdi.

    Ödül töreni ve gümrük süreci

    Uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirten Coruş, bakanlığın müdahalesiyle ödülüne kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Mehmet Emin Coruş, ödülünün gümrükte imha edilmediğini ve sürecin bakanlık tarafından titizlikle yönetildiğini vurguladı.

    Mehmet Emin Coruş, XMAGE Fotoğraf Yarışması, Tokat, Ticaret Bakanlığı, fotoğrafçılık

    Yaşanan bu süreç, uluslararası gönderilerin gümrük işlemlerindeki karmaşıklığı ve çeviri hatalarının yol açabileceği yanlış anlaşılmaları bir kez daha gözler önüne serdi. Bakanlık yetkilileri, ödülün güvenli bir şekilde sahibine ulaştırılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

    Mehmet Emin Coruş, gümrük yetkilileri ve bakanlık ekiplerine teşekkür ederek süreci noktaladı. Peki, sizce uluslararası ödüllerin gümrük süreçlerinde daha hızlı işlem görmesi için ne gibi düzenlemeler yapılabilir?

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz