Geçen yıl piyasaya sürülen ve WhatsApp ile neredeyse aynı arayüze sahip olan ToTok uygulaması Google Play Store’dan ikinci kez kaldırıldı. Birleşik Arap Emirliklikleri için casusluk aracı olduğuna dair NYT’ın yayınladığı rapordan kısa bir süre önce, Aralık ayında App Store ve Google Play Store’dan kaldırılmıştı.
Google, Ocak ayında uygulamayı tekrar Play Store’a eklerken, Apple bu konuda geri adım atmadı. Google bugün itibariyle uygulamayı tekrar kaldırdı, ancak bunun nedenine ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçındı.
Google Play Store artık kullanıcıları uyarmayacak
App Store ile benzer şekilde Google Play Store herhangi bir uygulamayı güncellediğinde bu size bildiriliyordu. Ancak, Google Play Store güncelleme bildirimlerini kaldırdı gibi görünüyor.ToTok, App Store ve Google Play Store’dan kaldırıldı!
NYT’a göre uygulama casusluk yapmaya çalışarak politikaları ihlal ettiği için her iki mağazadan da kaldırıldı. “hızlı, ücretsiz ve güvenli” mesajlaşma ve görüşme vaat eden ToTok, kısıa sürede Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer orta doğu ülkelerinde milyonlarca kişinin indirdiği bir mesajlaşma uygulamasına dönüştü.
Bunun yanı sıra kaldırılmadan kısa bir süre önce, ABD’de en çok indirilen uygulamalardan birisi haline geldi. Ancak NYT’nin soruşturması, uygulamanın BAE hükümetinin kullanıcıları gözetlemesine izin verdiğini tespit etti.
ToTok, Aralık ayında yaptığı bir açıklamada bu iddiaları reddederek “kısır dedikodular” olarak adlandırdı. Casusluk iddiaları hakkında “sadece gizliliğe saygı duyuyor ve güvenliği sağlıyoruz, kullanıcılarımız da kendi takdirine bağlı olarak paylaşmak istedikleri veriler üzerinde tam kontrole sahip.” ifadelerini kullandı.
BAE deyiz ya ondan bu haberler heralde sanki whastapp bizde kanatsız melek
Türkcellin BİP isimli t.telekomun laff isimli uygulaması var veriler hiç olmazsa türkiyede kalır
Acaba bu kadar popüler olmasaydı kaldırıl mıydı? Sanki diğer uygulamalar hiçbir bilgi toplamıyor kimseye vermiyorlar
Bence her uygulama devletler talep ettiğinde bilgiler veriliyor!
Arkadaş indirdiğiniz programların gizlilik politikasını okuyun acaba işleyişi nasıl bilin
Mesela size 3 uygulama tavsiye edecem
1- TWİNME PRİVATE MESSENGER
Bu uygulama görüntülü konuşma olarak yavaş internette dahi oldukça verimli konuşma sunuyor
2- SAFESWİSS SECURE CORPORATİON
Bu uygulama görüntülü konuşma özelliği yok ama mesajlaşma olarak oldukça güvenli hizmet sunuyor hatta kendi sitesinde mesajlarınıza devletler bile erişemiyor diyor
3- SİGNAL PRİVATE MESSENGER
Gizliliğe dayalı mesajlaşma uygulaması görüntülü konuşmada oldukça çözünürlüğü iyi kendisini gün geçtikçe geliştiren bir uygulama
Artık uyanın bu programlara yönelin
İyi olmuş
Amerika soy ağacımıza kadar her verimizi biliyor BAE yapınca casusluk oluyor. Komedi resmen 😀
Bence türkiyenin Bı adam akıllı bir mesajlaşma programı açması lazım kimseye muhtac olmayalım