Toyota’nın akıllı şehir projesi: Woven City

0

5G teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte gecikme sorununun önüne geçen şirketler akıllı ev ve akıllı şehir konusunda yeni adımlar atmaya başladı. Toyota, Woven City adını verdiği akıllı şehir projesini tanıttı.

CES 2020 etkinliğiyle ilgili daha çok habere buradan ulaşabilirsiniz.

CES 2020’de bizleri neler bekliyor?

Toyota, Woven City projesinde bizi neler bekliyor?

Otomobil piyasasında adını sıkça duyduğumuz şirket, farklı alanlarda da karşımıza çıkıyor. Konut, denizcilik ve biyoteknoloji gibi birçok alanda faaliyet gösteren firma, akıllı ev projesi ile ilgili bir video yayınladı.

Şirket yöneticileri tasarladıkları akıllı şehri yaşayan laboratuvar olarak nitelendiriyor. Araştırmacıların robotik, akıllı evler ve yapay zeka gibi konularda canlı testler yapabileceği bir ortam hazırlamayı hedefleyen şirket yetkilileri, bu konuda çalışmalara başladıklarının altını çizdi.

CEO Akio Toyoda, “Bu kadar küçük ölçekte bile kusursuz şehir inşa etmek, şehrin altyapısı için dijital bir sistem geliştirmek eşsiz bir fırsat. Geleceğin teknolojilerinin bu şehirden çıkmasını hayal etmek insanı heyecanlandırıyor. İnsanlar, binalar ve araçlar biri birileriyle sensörler yardımıyla iletişim halinde olacak. Bu sayede geliştirilecek yapay zeka sistemlerini hem sanal olarak hem de fiziksel olarak test edebileceğiz.” dedi.

Toyota Woven City adını verdiği akıllı şehir ile ilgili video yayınladı

Toyota, birçok şirket ve üniversite ile akıllı şehir konusunda ortaklık yapmak için hazırlanıyor. Şirket, araştırmacıları ve bilim insanlarını kendi projelerini geliştirmek için akıllı şehre davet edecek.

Firma yetkilileri, daha önce New York’ta bulunan 2 ticaret merkezi, Google Mountain View, Danimarka’da bulunan Lego House gibi büyük projelere imza atan Bjarke Ingels Group ile birlikte şehri inşa edeceğini açıkladı.

Kentin geleneksel Japon ahşap doğramaları ile inşa edilmesi planlanıyor. Bu sayede karbon ayak izi en aza indirgenerek daha sürdürülebilir bir şehir olacak. Şehirde sadece sıfır emisyona sahip araçlara izin verilecek. Toyota tarafından geliştirilen e-Palette adlı otonom taşımacılık araçlarının da deneneceği belirtiliyor.

Şehri Toyota çalışanları, bilim insanları ve proje ortakları ile doldurmayı planlayan firma, başlangıçta 2000 kişiye hizmet vereceğini açıkladı. Saha için 2021 yılında temel atılması bekleniyor.

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version