Toyota binlerce aracı geri çağırıyor!

1

Toyota, 20 yaşındaki bazı otomobil modelleri için ciddi bir uyarıda bulundu. 2003-2005 yılları arasında üretilen Corolla, RAV4 ve Matrix modellerini geri çağıran Toyota, “Araba sürmeyin.” uyarısında bulundu. Peki neden? Bu kadar ciddi sorun ne?

Toyota belirttiği modellerde hava yastığı problemi olduğunu bildirdi!

Toyota bugün hayati önem taşıyan bir bildiriyi 2003-2005 model araç sahipleri ile paylaştı. Hava yastıkları ile ilgili bir problem olduğunu bildiren Japon otomobil üreticisi, belirli modelleri tamir için geri çağırdı. Yaklaşık 30 insanın hayatını kaybetmesine sebep olan bu sorun, hava yastıklarının açılmaması ile ilgili.

2003-2004 model Corolla, 2003-2004 model Matrix ve 2004-2005 model RAV4 modellerinde Takata markalı hava yastıkları kullanan Toyota, toplam 50.000 aracı tamir için geri çağırdı. “Araba sürmeyin.” uyarısını ilgili araçların sahiplerine ileten Japon otomobil üreticisi, bu hava yastıkları için ilk geri çağırmayı 10 yıl önce yapmıştı.

2023 yılının en çok satan otomobil üreticisi belli oldu!

O günden beri hala çağırıya cevap vermeyen kullanıcılar olduğunu bildiren şirket, hava yastıklarının sıcaklık nedeniyle bozulmuş olacağını dile getirdi. ABD’de toplam 26 kişinin ölümüne sebep olan bu sorun, dünya çapında 30’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Aynı yıl aynı fabrikada üretim yapan General Motors da uyarıyı tekrar yayınladı. 11 bin Pontiac modelini geri çağıran General Motors, tıpkı Toyota gibi hava yastıklarının değişmesi gerektiğini dile getiriyor. Peki bu sorun neden kaynaklanıyor?

Aslında bahsi geçen hata sadece Toyota’da ortaya çıkmıyor. Birçok araçta oluşabilecek olan bu sorun, özellikle eski araçlarda daha sık görülüyor. Uzun yıllar ısı değişimine maruz kalan bu parçalar, kaza anında açılmayabiliyor. Bu haberde bahsi geçen araçların da 20 yaşında olduklarını düşünürsek, böyle sorunlar ortaya çıkması bir noktada normal sayılabiliyor. Yine de hala birçok insanın 20-30 yaşında araçlar kullandığı göz önünde tutulursa, hiçbir araçta böyle bir sorun olmaması gerektiği su götürmez bir gerçek.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version