Toyota CEO’sundan ters köşe elektrikli otomobil açıklaması!

25

Toyota CEO’su Akio Toyoda, elektrikli otomobil (EV) endüstrisine ilişkin endişeli olduğunu ifade etti. Otomotiv sektörünün geleceğinin sadece elektrikli araçlara bağlanmaması gerektiğini belirten Toyoda, karbon emisyonuna “çok daha şüpheli” yaklaşıyor.

Toyota CEO’su elektrikli otomobillere güvenmiyor mu?

Tayland’da düzenlenen basın toplantısında Toyota CEO’su Akio Toyoda, otomobil endüstrisinin sadece elektrik üzerine kurulu olmaması gerektiğini bildirdi. Hibrit, plug-in hibrit, hidrojenli araçlar ve elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bir dizi teknolojinin aynı anda geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Tesla, Mercedes, Volkswagen gibi birçok büyük otomobil üreticisi tamamen elektrikli bir geleceğe kendini adamış olsa da, Toyota için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Hatta CEO’ya göre otomobil endüstrisindeki birçok önemli kişi bu konuya sessiz kalıyor.

https://shiftdelete.net/elektrikli-otomobillere-guven-azaliyor

Toyoda açıklamasında, “Bu sessiz çoğunluk, elektrikli otomobillerin tek bir seçenek olmasının uygun olup olmadığını merak ediyor. Ama bunun moda olduğunu düşünüyorlar, bu yüzden yüksek sesle konuşamıyorlar. Doğru cevap hala net değil, kendimizi tek bir seçenekle sınırlamamalıyız” dedi.

Toyoda, karbon nötrlüğü arayışındaki gerçek düşmanın, belirli bir güç aktarma organından ziyade karbonun kendisi olduğunu belirtti. Ayrıca bu hedefe ulaşmanın tek yolunun elektrikli otomobillerden geçmediğini savundu.

“EV’ler dünyanın sıfır karbon hedeflerine ulaşmanın tek yolu değil. Toyota’da müşterilerimiz için hibrit elektrikli araçlar, elektrikli araçlar ve yakıt hücreli araçlardan oluşan eksiksiz bir karbon azaltıcı seçenekler portföyü oluşturmaya inanıyoruz” dedi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

25 YORUMLAR

  1. Namussuzlar afrika gibi altyapısı yetersiz yerlerdeki satışlarını azaltmak istemiyor şerefsizler ab ye füçleri yetmez çünkü orası medeni yer ama maalesef afrika ortadoğu güney amerika bangladesh myanmar gibi yerlere yeter

  2. adam haklı beyler. kafamızı gömdük elektrikli elektrikli diye bi elon musk fenomenliğidir tutturdu millet. o nereye giderse herkes peşine takılıp gidiyor. toyota bu işin ustasıdır. böyle birşey diyorsa bi oturup düşünmek lazım.

  3. elektrikli işinize gelmez tabi 120 beygir dededen kalma motoru iteleyip durdunuz millete, siz benzinliyle oyalana durun çinliler içinden geçecek bu pazarın

    • Uzun suredir Toyota kullanicisiyim. Gayet de memnunum 120 hpden de atmosferik motordan da cvt sanzimandan da. Cunku evden ise isten eve gidiyorum. Deli gibi basip da birilerine zarar verme niyetim yok. Basip sizin arabalarinizi gecmek olursa niyetim ve sizin araclara – kro gibi – “teneke” demekse de yine Toyota alirim eski Supra alirim. Adamlar hidrojenli araba da yapiyor. Mirai. Elektrikli arac da yapiyor. bz4x. Sektorde her turlu arabayi yapiyor zaten Toyota, sizi Toyota’nin elektrikli arac yapamadigini ne dusundurdu bilemiyorum hocam.

    • Çevreyi kirleten doğayı yok eden sadece karbon faktörü değildir lityum ion pil üreten fabrikaların çevreye verdiği zararların araştırılması lazım ve ucuz ulaşım hayaline kapılan insanların her yıl araçlarının full şarjla daha az kilometre gidecekleri pilin yıpranma payını hesap etmeleri ve ömrü dolan pillerinin değişimi geldiğinde ödenecek tutarın enaz 10 yıllık fosil yakıt ücretine denk geleceğini soğuk hava koşullarında full şarjla alınabilecek mesafelerin ve performansın düşeceğini aşırı soğuk havalara maruz kalan sistemin ve devrelerin genleşme ve oksit kaynaklı arıza yapacağını hesap etmeleri ve kış yolculuğunda aşırı soğuk ve kar yağışı altında arıza yapan araç içerisinde donma tehlikesi içerisinde yardım beklemelerinin zorlu olacağını hesaba katmaları gerekmektedir.Performans konusuna gelince çok tartışmaya açık bir konu fosil yakıtlı bir motoru elektrikli bir motorla karşılaştırmak neye göre bu değerleri incelemek hangi hızlarda hangi şartlarda çok saçma ve tartışmaya açık bir konu

  4. Toyota,büyük bir Geçiş Sorunu yaşıyor.Milyar dolarlık yatırımları bir anda çöpe gidecek.Bu, büyük bir iflası getirecek.Bu, öteki dev firmalar için de geçerli.Elektrikli oto,Batarya ve Oto Pilot yatırımlarında en az 10 yıl geriler.Mecburen böyle konuşuyor.

    • Helal sana Mustafa kardeşim. Bütün “büyük resim kursu” mezunları toplanmış yine komplo teorisi yazıyor doluya boşa. Toyota ağır dışkıladı, çok geç kaldı ve telafi etmek yerine sıvamayı tercih etti. Atı alan Üsküdar’a yaklaşmak üzere, bu gelenekselci kardeşlerimiz de halen dünyada ün yapmış yeni Prius ismini bir kez daha hibrit olarak tanıtıp felaketin boyutunu büyütmekle meşguller. Bu kafayla daha çok zırvalarlar.

  5. Bütün dünyanın nükleer enerjiye geçmediği, enerji dağıtım hatlarının elektrikli araçların yüksek enerji ihtiyacına göre yeniden kurgulanmadiğı bir dünyada Toyota’nın kaygıları oldukça anlaşılabilir.

  6. Katılıyorum. Tüm alternatif teknolojiler geliştirilmeye devam edilmeli. Uzun ömürlü batarya veya elektrik depolama sistemleri üzerine de çalışılmalı.

  7. Kesinlike doğru diyor bu akıllı adam. Gelecek hidrojende. O güne kadar hibritler en kullanışlı ve ekonomik seçenek olacaktır. Tam elektrikli satın alanlar maalesef bugün ve gelecek için paralarını israf ediyorlar. Bir çok dezavantajlarının yanında zannedildiği gibi karbon emisyonuna fazla bir katkıları olmadığı gibi kullanışsızlar. Bugün için belki ancak şehir içinde uygunlar.

  8. Japonlar muhafazakardır ve böyle geçişlerde genelde zorlanırlar. Toyota hibrit teknolojisiyle hala içten yanmalı motorlara yatırım yapıyor. Batarya darboğazı sürerse söylediği şey doğru olabilir ancak batarya sorunu aşılırsa bu laflar çöp olur.

  9. Toyota ve Honda EV lere gereken yatırımı yapmadılar.
    Ukrayna krizinden sonra petrol fiyatları da iyice yükselince hesapları tutmadı.
    Toyota son dakka bir EV modeli piyasaya sürdü. Ancak o da istenen performansı veremedi. Araçlar yollarda kaldı.
    Madem EV ler çözüm değil, niye Türkiye de EV yatırımı için teşvik aldı.

  10. Toplum milyarlara da ulaşsa fabrikalar kadar karbon sağlamaz. Kalabalık şehirlerde hava kirliliği yok sanayi şehirlerinde hava kirliliği var.

  11. Elektrik li arabalar üzerine bir çok video seyrettim. Geçen bir arkadaşımız İzmir den İstanbul a 7.5 saat de geldi. Ve Yolda işi gücü hesap ve aracı nerede şarj edebilirim. En az bir şarj 45 dak. Buluyor. 5 saat olan İzmir İstanbul arasi yolculuk. Yuzde 50 artıyor. İstasyonlar ne kadar artarsa artsın. Hızlı bir dolum olmadığı veya tek şarjla en az 900 km yol yapamıyorsan elektrik li araç büyük problem.

  12. Hibrit araçlar sanıldığı gibi tek bir model değil. Benzin + batarya, hidrojen + batarya olan modeller de var. Benzinden enerji elde edip bununla batarya şarj edip elektrikli motorla arabayı hareket ettiren modeller var.
    Batarya + hidrojen ile çalışan modelleri gerçek hibrit olarak yorumlayabiliriz. Dolum süresinin kısa olması yada tank değişimi ile hızlı dolum başka bir avantaj. Bu tip hibritlerde içten yanmalı motor yok. Hidrojenin girip, atık olarak suyun çıktığı yakıt hücreleri var.

    Sıcak / soğukta çalışma, bataryanın yıpranması, çarpışma anında patlama ve söndürülmeyen yangınlar elektrikli arabalar için henüz çözülememiş problemler.

    Elon Musk açıklama yaptı. Piller bitene kadar siz bu arabadan bıkar, değiştirirsiniz zaten diye. Üreticilerin araba için ( akaryakıt, hibrit. Elektrikli) biçtiği bir ömür var. 150.000-180.000 km arası. Bu km’ye gelince arabayı hurdalığa bırak, yenisini al düşüncesindeler. Ekonomik durumlarından dolayı haklılar da. Ama ülkemiz için hem ekonomi. Hem pil değişim hem de şarj istasyonu olayı tam bir muamma.

  13. Toyoda mı Toyota mı bir harf hata ama hepsi toyoda yazılıyor ise ciddiyetini kaybetmiş demektir tepki ise sonuna tepki amacıyla toyoda yazılmıştır diye belirtilebilir shiftdelete.net e yakışmıyor böyle bir şey teşekkür ederim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version