Japon otomobil devleri bu 3 motoru yapmak için birleşti!

42

Otomotiv dünyası elektrikli araçlara doğru hızlı bir şekilde ilerlerken, Toyota, Mazda ve Subaru sürpriz bir ortaklıkla geleneksel içten yanmalı motorların geleceğini yeniden şekillendirmeyi hedefliyor. Üç Japon üretici, geliştirme sürecini hızlandırmak ve maliyetleri düşürmek amacıyla yeni nesil içten yanmalı motorlar üzerinde işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Bu ortaklık, her üç şirketin kendi markasını temsil eden bir nevi imza motorlar geliştirmelerine odaklanacak. Toyota sıralı dört silindirli motorlar üzerinde çalışırken, Mazda rotary motor teknolojisini ileriye taşımayı hedefliyor. Subaru ise yatay olarak karşılıklı çalışan boxer motorlarını iyileştirmek için çaba gösterecek. Bu yeni motorlar, sıvı hidrojen, biyoyakıt ve sentetik yakıtlar gibi karbon nötr yakıtlarla uyumlu olacak.

Ortaklığın duyurusunun yapıldığı konferansta şirketler geleceğe yönelik motor örneklerini sergiledi. Mazda, elektrikli araçlarda kullanılabilen tek ve çift rotorlu elektrik jeneratörlerini tanıttı. Toyota ise 1.5 litrelik ve 2 litrelik geliştirme aşamasındaki motorlarını sergiledi. Subaru ise kamuflajlı bir Crosstrek modeli üzerinde yeni nesil hibrit sistemini tanıttı.

Toyota, hibrit stratejisi ile otomobil devlerini ürkütüyor

Toyota, Mazda ve Subaru bu ortaklık çerçevesinde rekabetlerinin devam edeceğini açıkça belirtti. Ayrıca yeni motorların daha küçük boyutlu olacağı ve bunun da araçlarda daha gelişmiş aerodinamik tasarımlara olanak tanıyacağı belirtildi.

Bu ortaklık sayesinde içten yanmalı motorların ömrü beklediğimizden daha uzun olacak. Zira şirketler bu yeni teknolojiler ile performansı artırırken aynı zamanda yakıt verimliliğini de iyileştirecek. Üstelik yalnızca binek aile araçlarında değil, spor otomobil segmentinde de büyük sese getirecek.

Ek olarak etkinlikte yeni motorlar kadar içten yanmalı motorların tamamen terk edilmeyeceği, aksine yeni teknolojiler ve yakıtlarla daha verimli ve çevre dostu hale getirilebileceği mesajı üzerinde durduğunu da belirtelim. Görüldüğü üzere Japon’lar da bu alanda öncülük edecek.

42 YORUMLAR

  1. öncelikle bir otomobil tamircisi olarak bu firmalar ve ilave Toyota da olmak üzere amaç içten yanmalı motor sektörünü ayakta tutmak bu firmalar motor üretiyor düşünün elektrikli araç piyasasında kimler önde gidiyor tabii ki Tesla BYD gibi sonradan giriş yapanlar içten yanmalı motor biterse bu firmalar çok zor durumda olacaklar ve her geçen günde ciddi kayıpları var ne yaparlarsa yapsınlar bu değişimi durduramayacaklar gelecek elektrikli araç teknolojilerinde karşılaştırmalarda her türlü elektrikli araçlar daha üstün arıza orantıları yok denecek kadar az

      • Togg bile bataryasına 32 yıl problem çıkamayacağını dair garanti veriyor. Kaldı ki tüm elektrikli araçlar yeni tip 80 yıl ömürlü bataryalara geçiş yapıyorken 10 yıl sonra batarya çöplüğü falan olmaz merak etmeyin.

        • Ben de kendi malıma 50000 saat diyorum ama musteri de ben de gitmeyeceğini biliyoruz. Pazarlama taktikleri başka bişey. Elektrikli araçlar imkani yok yerlerini alamaz Içten yanmali motorlarin. Belki evrim geçirmesini sağlar ama bizim ömrümüz her arabanin elektrikli oldugunu gormeyecek.

        • Şimdiden togg çöp oldu 350 km menzil diye satıyor ama gerçek kullanıcıda mevsim şartlarına göre menzil 100 km nin altına düşüyor .çevremde bir sürü togg kullanıcısı var ve hepsi şikayetçi menzilden.

      • Bataryaları çok pahalı elektrikli bisikletler den belli astarı yüzünden pahalı olur bence Japonların yaptığı doğru bu konuda haklısın kardeş

    • Bye nin ortaklarından biri japon Toyota. Bunu da düşünmenizi isterim. Elektrikli araçlar şimdilik sıkıntılarından dolayı (batarya, şarj süreleri, menzil vs vs) tüm dünyadaki ilk çıkışındaki satış trendinin çok altına düştü. Kaldı ki ticari amaçlı lojistik sağlayan araçlar da cabası.

    • Burası bir deprem ülkesi.elektrikler kesildiğinde arabanın şarjını neyle sağlayacaksınız çok merak ediyorum doğrusu.ya da batarya değişim süresi gelip de arabanın 1/2 parasını sizden batarya ücreti olarak istediklerinde….? Ya da yeni bir araç almak için arabanızı takasa 😂 koydugunuzda ya da satmaya çalıştığınızda neler olacak..? Hep beraber göreceğiz.

    • Katılmıyorum, zira bu firmaların zaten elektrikli araçları var. İsteseler en iyisini de yapmaya muktedirler. Elektrikli araçlar pil çöplüğü yaratacaklar ve Dünya yakın zamanda pilli araçlardan vazgeçecek

    • Elektrikli araçlar sonu olmayan bir macera idi ve daha şimdiden teklemeye başladı.Elektrikli araçlarda şarj etme büyük sorun.Şu an araçlar yeni. 2-3 yılı deviren araçlarda pilin tam şarj etmeme ve kısa mesafelerde bitme sorunları ortaya çıkacak.Pilin orjinalini taktırmak yarı araba parası.Hidrojen yakıtlı arabalar piyasaya çıkmaya başlayınca elektrikli araçların ömrü son bulacaktır.

    • Saç kurutma makinasının bile kanser yapma oranı var denirken elektrikli araçta batarya üzerinde manyetik alanda yolculuk ne kadar sağlıklı ?

    • Mevcut bataryalarla elektrikli araçlar içten yanmalıların yerini alamaz. Eğer elektrikli aracınız varsa, 5-10 yıl sonra bataryasını değiştirmeniz gerekecek, bu da yarım araba bedeli nerdeyse.

    • Bu alanda da Toyota vardı tesladan önce bunu atlamak olmaz bence Tesla Toyota kıyası yalnış birkere Toyota akülü hibrit araç üretimine 97 başladı tesladan 7 yıl önce artı arastırmalarına bakarsanız teslanın ilk okul çağında daha japon oto üreticileri bu alanda ilk

  2. Japonlar doğru düzgün saglam ve teknolojik motorlar üretir daima.Yavas ama garanticidirler.Elektrikli yüzde yüz motor üretmeye hiçbir zaman sıcak bakmadılar.Bu durum şu anda onları haklı çıkarıyor.

  3. Saç kurutma makinasının bile kanser yapma oranı var denirken elektrikli araçta batarya üzerinde manyetik alanda yolculuk ne kadar sağlıklı ?

    • Bu konu üzerinde çok duruluyor. Arabanın tabanı olduğu gibi akü. Bir kaç yıl içerisinde tehlikenin boyutu açığa çıkar. Hidrojenin sıkıntısı ise patlayıcı olması. Bir kaza anında çarpmadan çok patlamadan zarar görme riski var. Bakalım ne olacak.

  4. Yıllarca Mazda servisinde çalıştım bence Mazda dünyanın en az arıza yapan arabası dünyada genelinde yapılan istatikler bunu gösteriyor bizim Türkler bu markayı gereken önemi göstermediler bu markanın Türkiye’den çekildiğine çok üzüldüm

    • Kesinlikle haklısınız Mazda dünyada en az arıza çıkartan araçlar içinde saygın bir yere sahip. Bende 3. Nesil Mazda 3 kullanıcısı olarak firmanın Türkiye’den ayrılmasına üzüldüm. Ama burada esas suçlu vergilendirme sistemimiz. Bütün dünya karbon salınımına göre vergilendirme yaparken biz hala motor CC sine bakıyoruz

    • Çünkü bütün gelişmiş ülkeler yıllardır araçların saldığı karbon miktarına göre vergilendirme yaparken biz hala motor CC sine göre yapıyoruz. Mazda’nın son skyactiv dizel motoru düşük karbon salınımlı ama 1.8 motor. Türkiye’de dizelin hala hatırı sayılır bir yeri var ve bu vergilerle satışlar iyice düşeceğinden adamlar çıkıp gitti ülkeden.

  5. Toyota, elektrikliye avrupadan daha çok hazır. Ancak menzil ve şarj problemi çözülmediği için kendi markasında henüz kullanmıyor. Bütün elektrikliler kışın yolda kaldı. Dağlık ülkeler için elektrik verimsizdir.

  6. Bu firmaların zaten elektrikli araç üretimleri var.Elektrikli araçta gelecek görseler yeniden niye ARGE masrafı yapsınlar. Bence çok yakında tüm ülkeler elektrikli araç çöplüğüne dönecek. Asla elektrikli araç almayacağım. Baş ağrısı ve diğer sağlık sorunlarına yol açmasıda başka bir şey

  7. Hidrojen yakıt hem çok kuvvetli, hem çok sağlıklı, bulması çok kolay, depolama sorunu gidebildiği an ne fosil yakıt ne de elektrik kalır.

  8. Bu iyi bir gelişme pilin ömrü bitince o aracı paraya çevirmekte bizim gibi dar ekonomilerde hele çok zor olacak, atık madde çevre kirliliğide çabası dünyanın iyiliği için hidrojen su buharı teknolojisi bence çıkış yolu.

  9. Başarısızlık durumunda hayatına son veren bir toplumun ürettiği herşey elbette kaliteli ve güvenlidir.
    Üç şirketin birleşmesi sadece rekabetle ilgili bir durum olmadığını düşünüyorum. Büyük ihtimalle hızlı gelişen teknolojinin içinde kalmakla beraber aynı zamanda bir tık önünde de durarak farklı bir alanda lider olacaklardır. Bu onları benzersiz yapar.
    çünkü bilinen yaygın olan aynı nitelikte ürünlerde rekabet yapmanın maliyeti yüksek getirisi ise az oluyor. Kısaca Japon bu üç japon şirketini şimdiden tebrik ediyorum. büyük adım.

  10. Türklere sorarsan Alman olsun da neyle çalışırsa çalışsın. Yeter ki Alman olsun. Almanlar otomobil konusunda Türk vatandaşlarını yıllarca düdükledi. Elektrikliye direnç gösteriyolar.çünkü Hala da düdük peşindeler.

  11. Gelecek sarjjlı hibrit benzinli mototların olacak. Çünkü emisyonu toplamda daha az. Elektrik araçlar pilleri yok edemediğimiz hergün dünyayı tehtid edecek.5-6 seneye göreceksiniz deniz kıyı şehirlerinde insanlar kanser, zehirlenmeler yaşayacak. O piller atılacak denizlere. Sonra pil için harcanan emisyon değeri metalden daha fazla. İnsanların sonunu elektirk bataryaları bitirecek. Amaç 8milyarı 5milyara düşürmek. Google araştırın Mazda MX30 nasıl bir araç, teknolojisi ne, iş yapar mı (maliyet, emisyon, fonksiyonellik olarak değelendirin, tutulması önemli değil) amaç dünya için gelecek yaratmak. Mazda ilerde bu teknolojiyi geliştirirse ne toyota kalır ve wv. Param olsa, TR gelse 1 dakika düşünmem.

  12. Gekecek düsük basınçlı, metal hidrit tanklı ,hidrojen absorbe eden araçlarda. Hidrojeni hücre ile ister elektriğe dönüştürür, ister içten yanmalı motoru besler. Bataryalar küçük, hafif ve kristal yapıda olacak. Ne zaman ki şarji kristalin içine depolarlar, is biter.

  13. Dünyada petrol bitmediği sürece akaryakitli araçlardan vazgeçmek saçma daha az yakıtlı değişik eklemeler yapılması tasarruflu araçlar daha iyi olacaktır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version