Reklam

TP-LINK AC1750 Archer C7 Video İnceleme

5
Reklam

Konu kablosuz ağ olduğunda en hızlısı olan 802.11n standardının bile çıkaileceği belli bir üst limit var. Ancak teorik bu üst limite pratikte erişmek her zaman mümkün olmuyor. Bu standartta teorik üst hız limiti saniyede 450 Mbps olarak belirlenmiş. 802.11ac bağlantı türünde ise bu rakam 1300 Mbps olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu rakamlar teorik hızlar. Pratikte bu rakamları yakalamak biraz zor.

Donanım desteği gerekiyor

ac kablosuz ağ formatı 2011 yılında geliştirilmeye başlandı ve bu yıl içinde resmi olarak kullanıma sunuldu. Bu teknoloji donanımsal bir destek gerektirdiğinden modem, router, erişim noktası gibi cihazların desteklemesinin yanısıra kullandığınız bilgisayar, telefon ya da tabletin de bu teknolojiyi desteklemesi gerekiyor. Yani elinizde ac desteği olmayan bir ürünle yukarıda bahsettiğim hızlara erişmeniz mümkün değil. Hem ağ cihazının hem de elinizdeki ürünün bu bağlantıyı desteklemesi şart.

Reklam

Yayılıyor

Son bir yıda piyasaya sürülen üst düzey akıllı telefonların bazılarında bu teknoloji bulunuyor. Örneğin Samsung Galaxy Note 3 bu teknolojiyi destekliyor. Apple’ın ise henüz bu teknolojiyi destekleyen telefonu bulunmuyor. Öte yandan ac teknolojisinin yavaş yavaş bilgisayarlara da gelmeye başladığını belirteyim. Bu alanda şimdilik Apple öncü görünüyor. Öte yandan bu teknolojiyi destekleyen router ve modem tarzı cihazların sayısı da yavaş yavaş artıyor. İnceleme konuğumuz olan TP-LINK‘in Archer C7modeli de temelde ac desteği sunan bir router:  

  

Piyano siyahı tasarım

Ağ teknolojileri konusunda önemli bir marka olan TP-LINK‘in ac desteği sunan kablolu/kablosuz router cihazı AC1750 ya da kod adıyla Archer C7, firmanın daha önceki modellerini andıran bir görünüme sahip. Piyano siyahı adı verilen dış gövde kaplaması ürüne şıklık katıyor. 4 adet Gigabit ethernet portu bulunan ürün, üzerinde 2 adet USB portu barındırıyor.  Bu USB portlara bellek, sabit disk ya da yazıcı bağlanabiliyor. Ürünün üzerinde ayrıca kablosuz ağı açıp kapatma tuşu da bulunuyor. 

Uygulama desteği

TP-LINK’in Teter isimli uygulaması ile mobil cihazlardan üzerinden Archer C7‘nin ayarlarıa ulaşabiliyorsunuz. Elbette bu işlem için mobil cihazla Archer C7‘nin aynı ağda bulunması gerekiyor. Üründe bulunan Guest Network özelliği ile evinize ya da işyerinize gelenlere internet paylaştırdığınızda kişisel dosyalarınızın güvenliği sağlanıyor. Bu ağdan bağlanan kişiler dosyalarınıza erişimiyor. Öte yandan ürünün geriye doğru uyumlu olduğunu da belirtelim. Yani a,b g ve n standartlarında bağlantıları da destekliyor.   

Video inceleme

Ürünün tüm özelliklerine video incelememizde göz atıyoruz:

#video_3677#

  • Kablosuz Dual Band Gigabit Router
  • Hem 2.4 GHz hem 5 GHz frekansa desteği
  • 4 adet Gigabit destekli ethernet portu
  • 3 Adet 5 dbi anten (ek olarak 3 adet gövdeye gizlenmiş anten)
  • 2 adet USB
  • USB üzerinden dosya/yazıcı paylaşımı
  • 802.11 a/b/g/n/ac desteği
  • WPS tuşu
  • Wi-Fi açma/kapama tuşu
  • TP-LINK Tether uygulaması ile mobil cihazlardan ayarlara erişim
  • KDV dahil 350 TL

   

:: Bugüne kadar yüksek hızlı kablosuz ağa ihtiyaç duydunuz mu?   

 

5 Yorum

  1. Yazıcıyı bilgisayara tanıttıktan sonra usb bağlantısını bilgisayardan çıkarıp bu alete takıyorsunuz, daha sonra kendi yazılımı var, sitesinden indirebilirsiniz, onu kurup çalıştırdığınızda yazıcı ip adresiyle birlikte listede gözükecek, sağ tıklayıp otomatik bağlan dediğinizde yazıcıyı kullanabilirsiniz ama telefondan dosya yazdırmayı beceremedim onu da bir arkadaş anlatırsa sevinirim :)..

  2. TP-LINK yapmışsa doğrudur 6 seneyi aşkın bilişim sektöründeyim ve TP-LINK markadan vazgeçmiyorum

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version