İnternete bağlı cihazların her geçen gün artmasıyla birlikte modem ve router gibi cihazların da bu cihazlara kayıpsız olarak internet bağlantısı sunman zorunda kalıyor. Bu nokta, test masamıza gelen TP-Link Archer VR2600 model isimli modem router cihazının neler sunduğunu aktarıyoruz.
TP-Link Archer VR2600 tasarımı
Alışılagelmiş modem router modellerinden daha büyük bir yapıya sahip olan VR2600 modeli, ortalama bir netbook ebatlarında bir tasarıma sahip. Parlak ve mat renklerin bir araya geldiği tasarım ise son derece şık. Ancak parlak siyah alanın parmak izi ve çiziklere karşı hassas olduğunu belirtmek gerekiyor. Mat alan ise ızgara benzeri delikli dizaynı ile cihazın tasarımına bütünlük katmış.
VR2600’ün çevresini saran metalik gri hatlar da oldukça şık bir görünüm kazandırmış. Modem router’ın alt kısmı ızgaralı tasarım ile soğutma sistemine katkıda bulunuyor. Cihazın içinde de oldukça başarılı bir pasif soğutma sistemi yer alıyor. Aralıksız kullanımlar için güzel düşünülmüş bir detay.
TP-Link Archer VR2600’ün sol kısmında, 2 adet USB 3.0 portu, 5 GHz ve 2.4 GHz butonları ve WPS butonu yer alıyor. USB portlarında depolama birimlerini kullanarak bir nevi NAS olarak olarak kullanabilirsiniz. Buna ek olarak 3G veya 4G bağlantıları, USB tipindeki modeller ile destekliyor.
Arka kısımda ise güç butonu, adaptör girişi, 4 tane anten bağlantı yuvası, 4 tane gigabit portu yer alıyor. Bunlara ek olarak WAN ve DSL soketlerini de görmekteyiz.
TP-Link Archer VR2600 inceleme
TP-Link Archer VR2600 incelemesi ile sizleri baş başa bırakıyoruz! İyi seyirler
#video_13902#
TP-Link Archer VR2600 özellikleri
5 GHz ve 2.4 GHz bantlarını destekleyen Archer VR2600 modeli, 5 GHz bandında 1733 mbps ve 2.4 GHz bandından ise 800 mbps teorik hızlara kadar destek sunuyor. Cihazın sökülebilir yapıdaki 4 anteni, 2.4 GHZ için 3 Dbi, 5 GHz bandı için de 5 Dbi anten kazancı sağlıyor. Bu da çekim mesafesi ve sinyal kalitesi için oldukça önemli detaylar arasında yer alıyor.
Aynı anda çok sayıda cihazın olabildiğince kayıpsız bağlanabilmesi için de MU-MIMO desteği bu modelde yer alan özellikler arasında.
Modemin üstlendiği bu işlem yüklerini ise Qualcomm yapımı 1.4 GHz frekans hızında çalışan çift çekirdekli işlemci üstleniyor.
tp-link mi? bir kere aldım. tamam başka da gerek yok! bir firma beş kere firmware güncelleyip yükseltir de hala bir problemi çözemez mi yahu? archer c7 v1 aldım.şimdi ne mi yapıyor? bir köşede yatıyor. zyxel den şaşmıyacan abi.
Kaan bey inceleme biraz kısa sürmüş arayüzdeki bazı özellikleri anlatabilirdiniz mesela VPN uzaktan dosyalara erişim var mı torrent desteği var mı.Vb gibi
size sormak istediğim iki modem arasında kaldım size göre hangisi daha sağlıklı ve stabil çalışır.
TP-Link Archer VR2600
Asus DSL-AC68U Çift Bant Kablosuz-AC1900 Gigabit ADSL/VDSL Modem Route
sizce hangisi ?
TP Link modemleri aşırı ısınıyor onu beğenmiyorum sadece
fp cihaz ben yeterli bulduğum için vr600 aldım 🙂
Şu modemlerin web arayüzünü mobil destekli kolay ve anlaşılır yapsınlar. Birde kendi cloud hafızası olsun.
Yaklaşık 8 aydır kullanıyorum son derece memnunum…
TP-Link TD-W8970N kullanıyorum çok memnunum. Yeniden modem alacak olsam yine TP-Link alırdım.
Uzun zamandır kullanıyorum bayet güzel memnunum.
arkadaşlar bu modemden almak istiyorum fakat kuşkuluyum elimde patlar diye.komşumla beraber kullanıyoruz interneti yaklaşık 10 cihaz filan bağlanıyo.kapsama alanı nasıl hızlarda düşme oluyormu bilgisi olan varmı