Trendyol, Alibaba’ya satıldı! İşte resmi açıklama!
Amazon’un Türkiye pazarına girmesine kısa bir süre kalırken, dünyanın en büyük perakendecisi Çinli dev Alibaba‘nın, 2009’da kurulan Türkiye’nin lider e-ticaret platformlarından Trendyol’u satın alacağı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü.
Alibaba, 28 Haziran’da yaptığı açıklama ile satın almayı resmi olarak duyurdu. Ancak, ülkemizde yapılan büyük satın alma ve birleşme işlemlerinin, rekabet mevzuatı nedeniyle Rekabet Kurumu’nun onayından geçmesi gerekiyor.
Trendyol, Alibaba tarafından satın alındı!
RK’nun internet sitesinde yayınlanan “ DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited tarafından devralınması işlemine izin verildi.” açıklaması ile onay verildi.

Böylece Alibaba satın alma işlemini tamamladı. Alibaba’nın bu satın alma için ne kadar ödediği açıklanmadı. Ancak, bazı kaynaklar bu satın alma ile Trendyol’un, değeri 1 milyar doları aşan ilk Türk girişim haline geldiğini iddia ediyor.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

1997 yılında Hatay’da doğdu. İskenderun Teknik Üniversitesi'nde eğitimine devam ederken, 2015'den bu yana ShiftDelete.Net'te çalışıyor. Yazılım geliştirmenin yanı sıra, savunma sanayi ve havacılıkla ilgileniyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Trendyol, Alibaba’ya satıldı! İşte resmi açıklama! konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Trendyol, Alibaba’ya satıldı! İşte resmi açıklama! ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Trendyol, Alibaba’ya satıldı! İşte resmi açıklama! ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
500 TL altı en iyi teknolojik cihazlar!
- 2
Facebook iPhone kullanıcılarının oturumunu kapatıyor
- 3
Çin, korona için ABD askeri üssünü işaret etti
- 4
Mobil cihazlar için Google arama yeniden tasarlanıyor
- 5
EA Play ilk ay ücreti indirime girdi
- 6
TikTok akımı 10 yaşındaki kızın ölümüyle sonuçlandı
- 7
Huawei, ekosistemi için yeni uygulamasını duyurdu
- 8
OnePlus 9 serisinin özellikleri açığa çıktı
- 9
Cyberpunk 2077 1.1 güncellemesi yayınlandı
- 10
Beklenen oldu: Honor ile Qualcomm anlaştı
En yeni Videolar
- 1
Samsung'un en iyisi: Galaxy Buds Pro kutu açılışı
- 2
Yeni kanalımız: Android kullanıcılarına merhaba!
- 3
İyi ses için paraya kıydık: Saramonic Blink 500 Pro B2
- 4
M1 işlemcili MacBook Air kutusundan çıkıyor
- 5
Logitech M190 mouse inceleme
- 6
AirPods Pro rakibi Jabra Elite 85T incelemesi
- 7
M1 işlemcili Mac mini kutusundan çıkıyor
- 8
Türkiye'de ilk! Galaxy S21 Ultra kutu açılımı
- 9
QCY T5 Bluetooth kulaklık incelemesi
- 10
Uygun fiyatlı realme Watch S kutusundan çıkıyor!
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 2
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 3
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 4
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 5
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 6
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 7
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 8
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 9
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 10
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 11
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 12
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 13
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 14
Huawei Freebuds Pro inceleme
- 15
GoPro Hero 9 Black elimizde!
Alibaba yerli mi yabancı mı bilen var mı ?
Çinli
yabancı
Yozgatlı bir iş adamı kardeşim
google dan baksana. Yabancı tabi ki
Ali baba aslinda adanali bir koylunun cocugu
ÇORUMLUDA OLAMAZMI YAWW.
Yabanci
Teknoloji doatu kardesim ali baba isminden de anlasilacagi uzere %100 yerli ve millidir. Alibabaya tam destek olmaliyiz. Insanlari yillarfa aliexpress ile kandırdılar ve cin mali urun aldirdilar. Oysa dibimizde alibaba vardı. Alibaba urunlerinde glukoz surubu kullanmiyor ayrıca
Ali Baba Çinli
Bir gün San Francisco’da bir kafede otururken alibaba’nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba’yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, ‘Açıl susam açıl (open sesame).’ dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!’ dedim. Daha sonra sokağa çıktım ve 30 kadar kişi çevirip onlara da Alibaba’yı bilip bilmediklerini sordum. Fark ettim ki herkes biliyor. Hindistan’dan, Almanya’dan, Tokyo’dan ve Çin’den… Alibaba, açıl susam açıl, 40 haramiler… Hepsini biliyorlar. Alibaba bir harami değil. O centilmen, akıllı bir iş adamı ve köylülere yardım ederdi. Telaffuzu kolay, tüm dünyada da biliniyor. Alibaba küçük tüketicilerin daha büyük şirketlere ulaşması için kapıyı açar (Açıl susam…). Bunun yanında Alimama ismini de aldık, birinin bizimle evlenmek isteyeceği ihtimaline karşı!” ( Alıntı )
ya tabiki yabancı araştırmadan sallamayalım , haberde kocaman çince yazan resim var 🙂 ceosuda resimdeki adam. genel olarak alibaba şirket bazında toptan satış , ali express ise parekende satış yapan rakip 2 çinli firmalar.
Alibaba ve Aliexpress ayni firma benim bildigim.