SDNTV

    TRT bandrol zammı bizi nasıl etkileyecek?

    SDN YouTube kanalında farklı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. TRT bandrol vergisi zammının etkisinden bahsettik.
    trt bandrol zammı

    Resmi Gazete’nin yeni sayısında, elektronik cihazlarda karşımıza çıkan TRT bandrol zammı açıklandı. Sizler için artan TRT bandrol ücreti hakkında bilgilendirme videosu hazırladık.

    TRT bandrol zammı açıklandı! Şimdi ne olacak?

    ShiftDelete YouTube kanalında farklı içerikler ile karşınıza çıkmaya devam ediyoruz. Bu videomuzda TRT bandrol vergisinin teknolojik cihazlara etkisinden bahsettik. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

    TV, kamera ve radyolarda yüzde 16 olan TRT bandrol vergisinde değişiklik yapılmadı. Ancak akıllı telefonlarda alınan yüzde 10 TRT bandrol vergisi yüzde 12 olarak güncellendi.

    TRT bandrol vergisi, geçtiğimiz yıllarda internete bağlanabilen tüm cihazlardan alınmaya başlamıştı. Akıllı saatlerde de bulunan ücret, yüzde 8 yerine artık yüzde 14’lük dilime sahip olacak.

    Tablet ve bilgisayarlarda ise yüzde 2 yerine yüzde 4 olarak güncellendi. Zam ile birlikte, bazı ürünlerde vergi fiyatı asıl fiyatını geride bıraktı. TRT bandrol vergisinden ayrıca KDV ve ÖTV alındığını da hatırlatmakta fayda var.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. Anonim

      Şimdi TRT’nin bu telefonun üretilmesine, sevkiyatına, dağıtımına veya kullanılmasına ne katkısı var ki pay alıyor. Kurumlar artık pay almak yerine pay versinler ürünleri alanlara.

    2. Arthur Morgan

      trt ne alaka ya? televizyon bile izlemiyorum ben. Delirmemek elde değil.

    3. Nobody

      Devlet televizyonuna ben niye destek oluyorum ki? Reklam alıyor zaten. Reklamsız yayın yapsın o zaman diyeyim ki tamam vergimi alsın. Ama hem vergimi alıyor hem reklamlı yayın yapıyor.

    4. Anonim

      Bişey yok olm ya 100 lira yerine 110 lira ödeyecen ortalığı galeyana getirmeyin.

      1. Anonim

        sen ver herkesinkini o zaman kardeş 10 lira birşey değilse…

    5. Onder

      Vatandaştan alınan vergiyi “trt dinle” isimli mobil uygulamada çaldığı müziklerin telif ücretine harcıyorlar. Bedava şarkı türkü yayınlamak için telif parası ödüyorlar. Senin paranla yapıyorlar bunu.

    6. Anonim

      Ne aklen ne iktisadi yönden mantıklı izahı yok.

    7. Yorgun

      ” Vurun ulan vurun vurun ben kolay ölmem ” ne güzel söylemiş rahmetli Cem Karaca

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz