Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Donald Trump, takipçilerini engelleyemeyecek!

    Düşünceleri ve hareketleriyle her zaman gündemde kalmayı başaran ABD Başkanı Donald Trump için federal mahkemeden ilginç bir karar çıktı! İşte bu kararın detayları!

    ABD’nin sansasyonel başkanı Donald Trump hakkında federal mahkeme tarafından ilginç bir karar verildi. Daha önceden beğenmediği tweetleri atan takipçilerini Twitter üzerinden engelleyen Trump, mahkemenin verdiği karar ile beraber artık kimseyi engelleyemeyecek.

    New York Columbia Üniversitesi‘ne bağlı bir vakıf tarafından geçtiğimiz yıl Donald Trump hakkında bir dava açılmıştı. Trump’ın 7 takipçisini Twitter’daki 52 milyon takipçili realdonaldtrump isimli resmi hesabından engellediği gerekçesiyle açılan davada dün örnek bir karar çıktı.

    Reklam
    Reklam

    New York‘ta bulunan federal mahkemenin yargıcı Naomi Reice Buchwald verdiği kararda, bu yasaklamanın anayasanın birinci maddesine göre sorun teşkil ettiğini belirtti.

    Buchwald, kararında devlet memurlarının siyasi görüşlerinden dolayı kimseyi engelleyemeyeceklerini belirtti. Düşünce özgürlüğünün ABD anayasası ile koruma altına alınmış olduğunu belirten yargıç, ABD Başkanı’nın sosyal medya hesaplarının kamusal bir alan olduğunu söyledi.

    Reklam
    Reklam

    Donald Trump, 150’den fazla kullanıcıyı engelledi!

    Bu Twitter hesabının hükümet faaliyetlerinin ortaya konduğu ve siyasetçiler ile halkın ortak bir etkileşime girebildiği bir platform olduğu söylendi. Anayasanın birinci maddesinin açıkça ihlal edilerek düşüncü özgürlüğünü engellediği söylenen kararda bundan sonra ABD başkanının hiçbir kullanıcıyı sosyal medya hesaplarından engellememesi yönünde kesin bir mahkeme kararı çıktı.

    Açılan davanın içeriğinde her ne kadar 7 sosyal medya kullanıcısının engellendiği bahsedilse de Trump’ın bugüne kadar doğrulanmış 150’den fazla kullanıcıyı Twitter’dan engellediğini biliniyor. Bakalım düşünceleri ve hareketleriyle gündem olmayı başaran Donald Trump, mahkemenin bu kararına saygı duyacak mı?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Erkin

      Bütün siyasetçilere yapmaları lazım bunu.

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Mobil Versiyondan Çıkış Yap