İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

TSMC, Huawei’ye çip satmadığını açıkladı!

TSMC yönetimi, Huawei'ye çip tedarik etmediklerini belirtti. Ancak şüpheler henüz tamamen ortadan kalkmadı.

Alperen Esin

okunma

TSMC, Huawei’ye çip satmadığını açıkladı!

Tayvan merkezli yarı iletken üreticisi TSMC, Huawei’ye yapay zeka çipleri tedarik ettiği yönündeki iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi. Şirket, Eylül 2020’den bu yana Çinli firmayla hiçbir ticari ilişki yürütmediklerini belirtti.

TSMC, Huawei’ye çip sattığı iddialarını yalanladı

TSMC’nin bu açıklaması, ABD’nin ambargo kararına rağmen Huawei’nin gelişmiş yongalarla donatılmış yapay zeka sistemleri üretmeye devam etmesi üzerine yapılan suçlamaların ardından geldi.

Hedef Beyaz Saray Çin yasakları çip devlerini nvidia gpu kızdırdı!

Son dönemde Çin merkezli yapay zeka projelerinin sayısında ciddi bir artış yaşanırken; Ascend 910C gibi güçlü yongaların Huawei tarafından piyasaya sürülmesi, TSMC üzerindeki şüpheleri artırmıştı.

TSMC ise bu iddiaları net bir dille yalanladı. Firma yetkilileri yalnızca 14 Eylül 2020 tarihine kadar, yani yaptırımların yürürlüğe girmesinden önce geçerli olan 120 günlük yasal süreç boyunca Huawei’nin verdiği siparişleri tamamladıklarını açıkladı.

TSMC, bu dönemden sonra Huawei’ye doğrudan ya da dolaylı yoldan hiçbir sevkiyat yapılmadığını, üçüncü taraflar üzerinden gelen tüm siparişlerde ise ABD’li yetkililerle koordineli şekilde hareket ettiklerini bildirdi.

Huawei’nin Ascend 910C yongasını, ambargo öncesi dönemde TSMC aracılığıyla ürettirdiği Ascend 910B modellerinden türettiği ifade ediliyor. Bu yongalarla Nvidia H10 seviyesinde bir performans sağlandığı iddia edildi.

Gelişmeler, ABD ve Çin arasındaki teknoloji rekabetinin yapay zeka yongaları üzerinden yoğunlaştığını bir kez daha ortaya koydu. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (1)

YETİŞ

Huaweinin arkasındayız destekliyoruz Bravo Huawei inşallah Dünya'nın en güçlü markası olursunuz Apple Samsung Xiaomi ve diğer bütün üretici markaların çok çok üstünde olursunuz

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam