Hayatımızın olmazsa olmazı haline gelmekte olan internet, çeşitli ülkelerden sansür yemeye devam ediyor. Ülkemizin de mantık sınırını aşan internet sansürlerine alışkın olmasına rağmen, Belarus hükümetinin aldığı karara normal bir tepki vermek mümkün değil.
Ülke topraklarında bulunmayan hiç bir sunucudan e-posta, ödeme işlemi ve diğer online işlemlerin gerçekleştirilemeyeceği Belarus, yeni kanunun gerekçeleriyle de şaşırtıyor. Belarus vatandaşlarının haklarının korunması ve internet servislerinin kalitesinin artırılması gibi gerekçeler, bu ilginç kanunu mantıklı kılmak amacıyla sunuluyor. Bakalım bu kanun tutacak mı…
:: Türkiye’de böyle bir uygulama gerçekleşse, ne düşünürdünüz?
Buna internet değil intranet denir
kaliteyi hizi arttiracagim diye interneti kisitlamak. ne anlami kaldi o zaman…
Benim akrabalarım belarusta yaşıyor, öyle bir durum yok? Nereden aldınız bu haberleri?
nasrettin hocanın mayası tutar, bu tutmaz 🙂
Kaliteyi artirmak derken belki yerli mali youtube, mail servisleri gibi konulari dusunmuslerdir.
belli ki stalinin veliahti sahnelere cikmaya hazirlaniyor, yakinda hayatin yonunude kontrol etmeye baslarlar. sonuc: bitkisel hayat
Dünyadan kendilerini soyutlarlarsa eğer kalite yükselmez aksine düşer…
Sadece e-posta ve ödeme sistemleri mi kısıtlanmış yoksa tüm siteler mi? Yani oradaki insanlar shiftdelete.net e giremeyecek mi?
Türkiye’de olması imkansız gibi. Aşırı boyutlarda tepki alırdı.
Türkiye deseniz hiç şaşırmam neden mi eski filtre paketinde böyle bir seçenel vardı takip edenler bilirler tekrar gündememi getirtiler acaba.Paketin ismi yuriçi paketi idi.
Türkiye deseniz hiç şaşırmam neden mi eski filtre paketinde böyle bir seçenel vardı takip edenler bilirler tekrar gündememi getirtiler acaba.Paketin ismi yuriçi paketi idi.
— Mesaj Güncellendi —
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t…nternet+paketi paketin detayları hakkında geniş geniş yorumları görebilirsiniz buradan.
Türkiye’de daha adamın zararlı içerikleri filtreleyip tercihe sunmasında bile ortalığı karıştırıp, siyasi malzeme olarak kullanıyorlar. içerisinde çok düşmanı olan bir toplumuz, böyle bir durumda kesin iç savaş çıkar.
Kendi toplumunda fikir ayrılıklarını düşman olarak gören ve bunları bastırmya çalışan toplumlar sonları pek hayırlı olmuyor.
Yok artık. Buna internet denmez. Ortaçağ beyinli avrupalılar..
şubat ayınada pek birşey kalmadı…
Üstte bahsettiğin gibi zararlı içeriği filitredikleri falan yok sadece kendi zihniyetleri dışında yayın yapan sitelere sansür koymanın adı filitre idi ki şu anda başaramadılar .Sorarım yurt içi gibi saçma sapan bir profil tipi dünyanın neresinde vardı .İster isen yurt içi profilinin açılımını yapalım:
diyelim ki 1/100 olsun yukarıdaki soruya cevabımız. yine diyelim ki türkiye’de hosting hizmeti verilen toplam 1.000 ve dünyada toplam 100.000 internet sitesi olsun. türkiyede erişime engelli olan 10 internet sitesi olsun. bu analitik özürlü yetkililerimiz böyle bir dünyada bakıyorlar ki engelli 10 sitenin tamamı yurt dışındaki hosting şirketlerinde ve diyorlar ki biz bu yurt dışındaki sitelerin olmadığı bir paket yaratalım.
sonuç: daha güvenli olsun diye dünyadaki sitelerin 99%’unu dışarıda bırakan bir paket öneriyorlar. dünyadaki 100.000 internet sitesinin 99.000inini dışlayan ancak türkiyede host edilen 1.000 tanesini içeren bir internet(!). neden? 10 engelli site de yurt dışı kaynaklı da ondan. ee bu giremediğim ve aslında erişim engeli olmayan 98.990 internet sitesi ne olacak?
hoş, youtube‘daki milyonlarca videodan sadece bir tanesini insanlarımız görmesin diye hepsini yasaklayan ülkeden ne bekleyebiliriz ki zaten?
internet konusunda düzenleme yapacak üst kurumun başına (bkz: btk) "kıyı emniyeti genel müdür yardımcısı"nın (bkz: tayfun acarer) getirildiği bir ülkeden ne bekleyebiliriz ki?
ha o engelli sitelere, engellenme kriterlerine, yöntemlerine hiç girmiyorum bile zaten.
kahramanlar kurtardınız memleketi. sayenizde rahatca internete girebiliyoruz. istanbulda 1000, izmirde 500, erzurum’da da 4 kişiyle protesto yapmasaydınız ne yapardık.
Dikkatinizi 22 Ağustos sansürü kapsamında öngörülen “yurtiçi” paketine çekmek isterim.
Çok büyük bir intranet 🙂 yönetimi zor olmalı 🙂
Her devlet, kendi bekaası için bireylerinin özgürlüklerini kısıtlayabilir. Burada önemli olan birey değil, devlettir. Önemli olanın birey olduğu fikri yeni dünya düzenini korumak için yürütülen bir kampanya.
ülkeyi koca bir internet kafe haline getirmek
uuu beybi
Az kaldı….