Tüm Zamanların En Gereksiz Konsolları

1

İlk oyun sistemi ABD’de 1972 yılında piyasaya çıkan Magnavox Odyssey‘di. Philips daha sonra Magnavox‘u satın aldı ve 1974’de Avrupa’da Odyssey markasını kullanarak farklı bir oyun konsolu çıkardı. ABD’de ise Magnavox üzerinden gelişimini sürdürdü. Toplamda tüm Odyssey sistemi 2 milyon adetlik satış rakamına ulaşmıştı. İşte o günden beri firmalar, çıkardıkları çeşitli oyun konsolları ile kullanıcıları kendilerine çekmeye çalışıyor. Ancak bu sistemlerden bazıları epey gereksiz. İşte en kötü 10 oyun konsolu:

10. Apple Pippin

Apple Computer’in ilk oyun konsolu denemesi olan “Apple Pippin“, bir multimedya cihazı olarak 1996 yılında piyasaya çıktı. Özellikle oyun tasarlamak için kullanılan ama aynı zamanda bir bilgisayar ağı olarak işleyen, televizyona bağlanmak için bir görüntü çıkışlı bir konsoldu. Ama gerek ağır çalışması, gerek 66 MHz işlemci ve yavaş 14.4-Kbps modemi ile beğenilmedi. Ayrıca çok pahalıydı.

{pagebreak::Tiger Game.com}

9. Tiger Game.com

Game.com, 1997 yılında Tiger elektronik tarafından piyasaya sürüldü. PDA tarzı özellikleri, işlevleri, dokunmatik ekran ve kalem gibi birçok yeni fikirleri vardı. Ama kötü bir oyun kütüphanesi, bulanık ve düşük çözünürlüklü dokunmatik ekranı ile oyuncuların gözüne giremedi.

{pagebreak::N-Gage}

8. Nokia N-Gage

N-Gage, Nokia tarafından çıkarılan bir telefon olup aynı zamanda bir oyun konsoludur. 2002 yılında satışa çıkarılan ürün, MP3 çalar, radyo, oyun konsolu, smartphone özelliklerini bir arada barındırmasıyla büyük ilgi uyandırdı, fakat beklendiği kadar satılmadı. Nedeni ise oyun konsolu olmasına rağmen oyun kartlarının cihaz kapatılamadan değiştirilememesi ve yan tutarak konuşma stili, kötü oyun kütüphanesi, yetersiz kontrol düğmeleri gibi etkenlerdi.

{pagebreak::Mattel Hyperscan}

7. Mattel Hyperscan

Mattel Hyperscan, 2006 yılında piyasaya çıktı. Mattel firması tarafından geliştirilen bir konsoldur. Oyunun yanındaki kartlarla da oynanabilen bu konsoldaki oyunların neredeyse hepsinin kötü oluşu, tuhaf bir RFID okuyucusu ve uzun yükleme sürelerinin olması nedeniyle pek tutulmadı.

{pagebreak::Gakken TV Boy}

6. Gakken TV Boy 

1983 yılında, Japonya’da ortaya çıkan Gakken TV Boy’un o zamanlara göre çok ilginç ve çekici bir tasarımı vardı. “T şeklinde bir joystick‘e sahip olan konsol, küçücük kütüphanesinde çok kötü oyunlara sahip olduğu için beğenilmedi.

{pagebreak::RDI Halcyon}

5. RDI Halcyon

RDI Video Systems tarafından 1985’de yayımlanan RDI Halcyon’ın ilk fiyatı 2500$‘dı. Bilgisayara bağlanabilme özelliği ve bir lazerdisc player’ı vardı. Pahalı olup da oyunların kötü olması beklenen ilgiyi vermedi.

{pagebreak::Philips CD-i}

4. Philips CD-i

1991 yılında Philips’in piyasaya çıkardığı “Philips CD-i”, oyun makinesi ve eğitici eğlence olarak kendini tanıttı. Ama oyuncular bu konsolu hiç sevmedi çünkü büyük ama berbat bir kütüphanesi, kötü görüntü kalitesi, kötü kontrol mekanizması gibi özellikler, kullanıcıların bu kararı vermesinde etkili oldu.

{pagebreak::Tandy-Memorex VIS}

3. Tandy/Memorex VIS 

Tam adı Tandy Memorex Visual Information System olup 1992 yılında satışa sunulan cihaz, multimedya CD player’a sahipti. Philips CD-i ile benzer özelliklere sahip olan VIS, hiçbir yazılım içermemesi, 286 CPU vb… özellikleri nedeniyle tercih edilmedi.

{pagebreak::Tiger Telematics Gizmondo}

2. Tiger Telematics Gizmondo

Tiger Telematics tarafında yapılan Gizmondo, GPS ve multimedya ve kayıt yapma özellikleriyle piyasaya çıktı. Ama sonu olmayan, berbat oyunları vardı. Bu yüzden fazla bir işe yaramayan konsol kısa süre içinde kullanıcıların gözünden düştü.

{pagebreak::RCA Studio II}

1. RCA Studio II

ROM kartuşunu kullanan tarihteki ikinci konsol olan RCA Studio II, 1977 yılında piyasaya sürülmüştü. Siyah-beyaz bir ekranı vardı. Ses berbattı ve oyunlar kullanıcılara göre en kötü seviyedeydi. Bu gibi sebeplerden dolayı “En Kötü Oyun Konsolları” başlığında liderliğe oturuyor.

:: Sizin de beğenmediğiniz bu listeye girebilecek konsollar var mı?

Yazan: Emre İliksiz

1 Yorum

  1. birader doğru söylüyorsun ama bunlar olmadan onlar olamazdı malesef şu andaki gibi bilgisayar gibi oyunlar olmasaydı bunlara mutaç kalacaktık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version