Türk hackerlar ile buluştuk (vLog)
Hackerlık denildiğinde akla ilk olarak yasa dışı faaliyetler gelse de aslında durum öyle değil. Sistemlerin açıklarını bularak, şirketleri milyon dolarlık zarardan kurtaran birçok hacker bulunuyor. STM, siber güvenlik alanında önemli bir atılım daha yaparak, hackerları bir araya getirdi. Biz de Türk hackerlar ile buluştuk ve neler yaptıklarını onlardan dinledik.
Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde siber güvenlik alanında önemli projelere imza atan STM’nin bu yıl 5. kez düzenlediği CTF (Capture The Flag – Bayrağı Yakala) yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Türk hackerlar ile bir araya geldik
Türk hackerlar, CTF kapsamında birbiriyle yarıştı. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte önemli anlar yaşandı.
Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri keyifli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…
STM, CTF yarışması beyaz şapkalı hackerlar yarıştı
STM’nin siber güvenlik alanında farkındalık yaratmak ve nitelikli insan kaynağı yetişmesine katkı sunmak üzere gerçekleştirdiği girişimlerin başında yer alan CTF, SSB ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesinin destekleriyle düzenlenen beşinci yılında da beyaz şapkalı hackerlar kıyasıya mücadele etti.
Ülkemizdeki 86 farklı üniversiteden katılımcının bulunduğu 197 takımdan finale kalan 50 takım tüm kozlarını paylaştı. 191 yarışmacının katıldığı offline CTF finalinde birinci olan takıma 25.000 TL, ikinci olan takıma 20.000 TL ve üçüncü olan takıma ise 15.000 TL’lik para ödülü verildi.
STM Instagram
STM Twitter
STM internet sitesi

2012 yılında editörlük kariyerine başlayan yazarın yolu yakın zamanda ShiftDelete.Net ile kesişti. Teknoloji gündemini yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan teknolojik gelişmeleri okurlara aktarıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Türk hackerlar ile buluştuk (vLog) konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Türk hackerlar ile buluştuk (vLog) ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Türk hackerlar ile buluştuk (vLog) ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Epic Games'in dijital insanı, gerçeğini aratmıyor
- 2
Hızlı ve Öfkeli 9 filminden yeni fragman geldi
- 3
Bayraktar: Ambargo olsa ne olur yüzde 93'ü yerli
- 4
LG'nin miras bıraktığı 7 akıllı telefon trendi
- 5
Sony Xperia iki yeni ileri seviye modelini tanıttı
- 6
Bakan paylaştı: Vaka sayısı artışını patlatan 5 il
- 7
Kızıl Gezegen Mars'ın mavi kumları büyüledi
- 8
Google'dan Rekabet Kurumu cezasına açıklama
- 9
E-scooter'a ince ayar: Yaya yolu yasak!
- 10
Rekabet Kurumu'ndan Google'a şok ceza
En yeni Videolar
- 1
Enfal Diner'in telefonuna baktık! Sürpriz hediyeli
- 2
9 yıllık Samsung Corby inceleme!
- 3
Windows'lu hava temizleyici Froumann N90SDS inceleme!
- 4
1.500-2.500 TL arasında alınabilecek akıllı telefonlar!
- 5
Parasını hak ediyor mu? Nubia RedMagic TWS inceleme
- 6
Ses çıkarmayan Logitech MK295 inceleme
- 7
Her telefonda internetsiz oynanabilen 5 oyun!
- 8
iPhone 6s'ten iPhone 12 Pro'ya geçince ne oldu?
- 9
İnternetçi abi Taylan Yıldız ile BMW i3s'te sohbet ettik
- 10
Samsung Galaxy S21 Ultra uzun kullanım testi!
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Asus ROG Phone 5 inceleme
- 2
Samsung M5 ve M7 Akıllı Monitör incelemesi!
- 3
Toplantıların vazgeçilmezi: Poly Studio USB inceleme
- 4
Ultra güçlü Monster Tulpar T5-V21.5 inceleme!
- 5
Kullanımı kolay Arçelik 3D Yazıcı incelemesi
- 6
120 TL’ye kaliteli yoğurt makinesi aldım
- 7
Türkiye'de üretilecek Xiaomi Redmi 9C elimizde!
- 8
Ultra hafif kablosuz kulaklık Logitech G733 inceleme!
- 9
YouTuber'ların sesi Rode Wireless Go II inceleme
- 10
İkisi bir arada Anker Nebula Cosmos Max 4K inceleme!
- 11
3.199 TL’ye satılan 8. nesil iPad inceleme!
- 12
Philips 65PUS8505 4K LED TV inceleme
- 13
Eve giren çıkan belli olacak: Yale Linus Smart Lock
- 14
WebOS işletim sistemli Skytech televizyon
- 15
65 TL'ye Xiaomi'yi geçen akıllı ampul!
Kızı gördükten sonra hacker olasım geldi
Yalniz yuzleri hiç belli olmuyor insan biraz bulanik yapar hakkı bey
Muhtemelen sol görüşlü bi hacker grubu
Belkide sağcıların kafası bu gibi işlere çalışmadığı için tüm hackerler solcudur.
Milli istihbarat teskilatinda son sistem teknoloji beyin kontrolu ve akil okuma kullanilmakta olup saha ajanlari uzerinde aktif kullanilmaktadir. meslek arkadaslarimin teyakkuzda olmasi ve bunu yapan akil okuyu kadro icerisindeki kisilerin vatan bekasi dikkate almadan ekup arkadaslarimizin yurt ici ve yurt disinda tum hayatlarini irdeledikleri ve bazilarinin desifre olan ajanlara iskence yaptigi fiziksel acilari elektromanyetik dalgayla empoze ettikleri duygusal psikolojik dinsel anlamda maddi ve manevi zarar verdikleri tespit edilmistir. 15 temmuz sonrasi benimde bilgilerim yurt disi servislere mitte calisan fetoculer tarafindan gecilmis halen yalan makinesine baglanmadan icerde calismakta olan mason ve fetoculer tarafindan iskenceye maruz kalmaktayim. isimi severek tum dunya ulkelerinde bayragima tam baglilikla maas vile almadan gorev gizlilik geregi sectigim isi yaparken devam etmekteyken bu teknolojiyle yogun taciz ve tahrik yasamaktatim.
Konuyla ilgili yayinlanan yayinlari yakindan takip edin bu kadro vatan bekasi oncelikli calissaydi etik ahlak din ve asir suresine riayet ederdi. ana baslik mk ultra vouce to skull
hackerler dikkat farkinda bule olmadan istihbarat bu yontemle sizi kullanir desifre olursanizda iskence bir hayat sizi bekler
Hackerı gördükten sonra kız olasım geldi
La bunlar pc ye virus gonderip 100 tl isteyenler degilmi. Türk hackerlar bunu yapar