Türk Telekom resmen devredildi!

37

Otaş’ın 2 yıldır ödemediği borçlar nedeniyle kredi veren bankaların, Ojer Telekomunikasyon A.Ş’ye ait Türk Telekom‘un yüzde 55’lik hissesini devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurduğunu geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk.

Türk Telekom tarafından KAP’a yapılan açıklama ile bu resmiyet kazandı. Yüzde 55 oranındaki hisselerin, OTAŞ’a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi aracılığıyla devralınmasına Hazine ve Maliye Bakanlığı onay verdi.

Üç banka Türk Telekom’a ortak oldu!

Türk Telekom tarafından KAP’a yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.’nin (” OTAŞ”), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de (” Türk Telekom “) bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ’a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür.”

Türk Telekom Paul Doany

Konuyu daha anlaşılır bir şekilde özetlemek gerekirse, maalesef ödenmeyen borçlar nedeniyle Akbank , Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom’un çoğunluğuna sahip oldu. Hisselerin dağılımı verilen krediye göre yapılacak.

Daha önce neler yaşanmıştı?

Telekom’un yüzde 55’lik hissesi 2005 yılında 6 milyar 550 milyon dolara 21 yıllığına Otaş’a kiralanmıştı. Oger Telecom grubu şirketlerinden Otaş, bu hisseleri teminat olarak göstererek bankalardan 2013 yılında 4.7 milyar dolar kredi aldı.

Ancak, grubun sahibi olan Hairiri ailesinin son yıllarda yaşadığı ekonomik zorluk nedeniyle borçlar ödenmemeye başladı. 290 milyon dolarlık taksitler 2 yıldır ödenmeyince toplam 29 bankaUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile masaya oturdu.

Bunlar arasında 1.5 milyar dolar veren Akbank, 1 milyar dolar veren Garanti Bankası, 500 milyon dolar kredi veren İş Bankası ve diğer 26 banka bulunuyor. En sonunda Otaş’ın hisselerinin bankalara geçirilmesine karar verildi.

37 YORUMLAR

  1. Asrın soygunu tamamlandı. Paralar gitti ve olan Türkiye İnterneti’ne oldu; çünkü bir soygun sözkonusu olduğu için hiçbir yatırım yapılmadı. Türkiye’nin AKN’yi kaldırması bu soygun nedeniyle şu anda mümkün değildir. Mehmet Ali Ertunç, sen dincisin değil mi?..

  2. Hiç iyi olmadı tlf da en güvenilir operatör idi diğerleri istediği gibi at koşturuyorşimdi 4 ortak daha çok kazanmak için atı 4 nala koşturacaklar.

  3. bu daha başlangıç daha neler çıkacak bu yine iyisi diyeceğiz yakın da tek tek çıkıcak bunlar sorumlusu kimse ise adalet yok ama hesap vermeli gece nasıl yetim hakkı yiyip rahat yatabiliyorlar bu şeref yoksunları bizim insanlarımız okumuş cahil cahili tam cahil okumuşu ondan da cahil millet farkına varıcak elbet ama iş işten geçicek.

  4. Belki daha düzgün bir çalışma çıkar ortaya benim evimdeki internet bir aydır çalışmıyor ve Türk Telekom yetkilileri ilgilenmedikleri gibi azarlayıp suratımıza kapatıyorlar telefonu

  5. Gelen gideni aratır demişler.
    Türk Telekom soyguna kaldığı yerden devam eder diye düşünüyorum. Nedeni hattımı donduruyorlar donmus olan hatta fatura gönderiyorlar. Dahada beter olup yok olsunlar bu topraklardan.

  6. Müşteri hizmetleri düzenlenmesi gerekiyor çağrı merkezindeki müşteri temsilcileri müşteriyle kavgaya meyilli kişilerden seçilmis fiyat diğer sebekeler göre daha pahali fiber internet kullanmasamda da aynı fiyat çok yüksek tabiki verdiği hizmet kalitesine göre verdiğim ücret fiber internet parası kalite çok kötü

  7. Elin Arabi geldi , yerli Türkiye bankasından bedava kredi çekti telekomünikasyon bedavaya satin aldı , yıllarca isletti millete kazık fiyata internet sattı krediyide ödemeden kaçtı gitti yeni Türkiye

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version