Reklam

Türk Telekom Sigarayı Bıraktırıyor

1
Reklam

 Türk Telekom, Dumansız Hava Sahası uygulamasına paralel olarak hayata geçirdiği “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri” ile çalışanlarına sigarayı bırakma konusunda verdiği desteği sürdürüyor.

2011 yılında hayata geçirilen “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri” ile verilen desteğe ilgi ise giderek artıyor. “Sigara Bıraktırma Poliklinikleri”ne şu ana kadar yapılan başvuru sayısı 3 bine ulaşmış durumda.

Polikliniklerden aldığı destek ile sigarayı bırakan çalışan sayısı ise bini aştı.

Reklam

“Sigara Bıraktırma Poliklinikleri” hakkında bilgi veren Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülâsyon Başkanı Şükrü Kutlu, bu projenin 2008 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Dumansız Hava Sahası” uygulamasına paralel yürütülen Türk Telekom Dumansız Hava Sahası Projesi’nin son basamağını oluşturduğunu belirtti.

Kutlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaliteli hizmet sunarak müşterilerimizin yaşamlarına değer katma yolunun çalışanlarımızla birlikte imza atacağımız başarılı işlerden geçtiğine inanıyoruz.

Bu sebeple Türk Telekom’u var eden çalışanlarımızın istek ve ihtiyaçlarına hassasiyetle yaklaşıyor, eğitim ve sağlık konularına özel önem veriyoruz. Sigara Bıraktırma Poliklinikleri bu yaklaşımımızın bir ürünüdür.

Türk Telekom olarak Sigara Bıraktırma Poliklinikleri gibi yenilikçi projelerle öncü rolümüzü sürdürmeye devam edeceğiz.”

{pagebreak::Dünyada öncü proje }

Dünyada öncü proje

Polikliniklerden Türkiye çapındaki tüm Türk Telekom çalışanları ve aile bireyleri yararlanabiliyor. Proje, hizmet sunulan çalışan kitlesinin büyüklüğü nedeniyle dünyada ve Türkiye’de öncüler arasında yer alıyor.

Sigarayı bırakma konusunda polikliniklerden destek almak isteyen Türk Telekom çalışanları, iç portal üzerinden bulundukları ili belirtip başvuru yaparak randevu alabiliyor.

Başvuruda bulunanlara “Nikotin Bağımlılık Testi” uygulanıyor. Bu testle kişinin nikotin bağımlılık derecesi belirleniyor. Ayrıca akciğer filmi, solunum fonksiyonları ile çeşitli kan testleri ile nikotinin çalışanların hayatında yol açtığı zarar ölçümlenebiliyor.

Bütün bu testler ve tetkikler yapıldıktan sonra, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma Tedavileri” e-kursu ve sınıf eğitimine katılan hekimler, bu çalışan için en uygun yönteme karar veriyor. Bu sayede tedavi başlıyor. Tedavilerin ücretsiz olarak yapıldığı projede, sigarayı bırakmayı başaran çalışanlar ise ödüllendiriliyor.

Türk Telekom Sigara Bıraktırma Polikliniklerinde Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Tütün Kontrolü ve Sigara Bırakma Tedavileri” e-kursu ve sınıf eğitimine katılmış olan hekimler çalışıyor. Sistem sayesinde çalışanlar randevu aldıkları hekimlerle birebir görüşebiliyor. Hekim olmayan illerdeki Türk Telekom çalışanları ise Ankara Genel Müdürlük polikliniğinde görevli hekimlerden, görüntülü telefonlar aracılığı ile destek alabiliyor.

:: Türk Telekom’un sigara ile savaşını nasıl buluyorsunuz?

 

  1. çalışanlarına bıraktıyor ama kullanıcılarını kanser ediyor iletilen şikayetler den ilgisiz davrandık ları için daha çok sigara içme isteği doguyor insanın içinde .

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version