Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle sürdürülebilirlik çalışmalarını yürüten Türk Telekom, Türkiye’de karbon salınımını ölçerek CDP‘ye raporlayan ilk telekomünikasyon şirketi oldu.
Güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi telepresence’a, çevreci yazı karakteri Ecofont kullanımından e-eğitime, filo optimizasyon çalışmalarından enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik projesi gerçekleştiren Türk Telekom, başlattığı enerji dönüşümü programı sayesinde her yıl 5.400 hektarlık bir ormanın azaltacağı kadar karbon emisyonunu engelleyecek.
Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom Adalar’da düzenlediği karbon-nötr basın toplantısı ile sürdürülebilirlik çalışmaları için yeni bir dönem başlattığını duyurdu.
Türk Telekom’un Adalar ilçesinde görev yapan çalışanlarının kullanımı için filoya eklediği ve kullanımı sırasında karbon salınımı sıfır olan akülü araçların da tanıtıldığı toplantıya Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt’un yanı sıra, Sabancı Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen CDP Türkiye operasyonunu temsilen Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Avdan Boyacıgiller de katıldı.
{pagebreak::Doğayla dost iletişim}
Doğayla dost iletişim
Toplantıda yaptığı konuşmada “Kendimiz, ailelerimiz, şirketimiz ve üzerinde yaşadığımız gezegenin geleceği için ‘Doğayla dost iletişim’ sloganıyla yeni bir dönemi başlatıyoruz. İyi bir kurumsal vatandaş kimliği ile ekonomik, sosyal ve çevresel sorumlulukla hareket ederek, tüm sosyal paydaşlarımıza değer yaratmayı hedefliyoruz” diyen Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm çalışanlarımızın katılımı ile ofislerdeki uygulamalarımızı sürdürülebilirlik ilkelerine uygun hale getirmek üzere adımlar atıyoruz. Müşterilerimizin enerji kaynaklarını daha etkin kullanmalarına yardımcı olmak için çevreci ürün ve hizmet seçenekleri sunuyoruz. Sürdürülebilirlik konusunu tırnak içinde söylüyorum “yapmak zorunda” olduğumuz bir iş kalemi olarak görmüyoruz. Tam aksine, 25 bin kişilik Türk Telekom ailesinin her bireyi, bu konuda aynı sorumluluğu ve heyecanı paylaşıyor. Keza, sürdürülebilirlik konusunu şirket politikamızın taşıyıcı ayaklarından birisi olarak değerlendiriyoruz.”
Toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Nakiye Avdan Boyacıgiller ise: “İklim değişikliği riskleri tüm sektörleri doğrudan ya da dolaylı olarak etkilemekte. İklim değişikliği risklerinin farkında olmak, ölçmek ve yönetmek iyi yönetimin bir göstergesi. İMKB’de halka açık telekomünikasyon şirketleri arasında karbon ayakizini açıklayan ilk şirket olduğu için Türk Telekom’u bu öncü davranışından dolayı kutlarım. Türk Telekom’un raporunun uluslararası kurumsal yatırımcıların dikkatinden kaçmayacağından eminim” dedi.
Türk Telekom’un İstanbul Adalar’da karbon ayak izi ölçümü raporunu duyurmak üzere düzenlediği toplantı, içeriğine uygun olarak karbon-nötr olarak gerçekleştirildi.
Toplantıya katılan basın mensupları, toplantının düzenlendiği Büyükada’da Türk Telekom Adalar ilçesi çalışanlarının kullanımı için alınan ve kullanımı sırasında karbon salınımı sıfır olan akülü araçları deneme fırsatı buldu.
:: Türk Telekom’un sıfır karbon salınımlı araçlarını beğendiniz mi?
daha çok yolu var ttnin
anlaşılan bu aralar bizim site yeni elemanlar alıyor
golf arabası gibi
Şimdi reklamlar.