Reklam
    Reklam
    Fiber İnternet

    Turkcell Superonline 2012’ye Hızlı Girdi

    Ülkemizde fiber internet kampanyasıyla dikkatleri üzerine çeken Turkcell Superonline, bugün açıkladığı rakamlara göre gelirlerini 2012 ilk çeyreğini bir önceki yıla göre yüzde 59,2 artırmayı başardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 91,1 milyon TL olan gelirlerini 145 milyon TL’ye yükselten şirket 2012 yılına hızlı bir başlangıç yaptı.

    Şirketin fiber internet abone sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 91 artarak 307 bine yaklaşırken, yıllık bazda hane segmenti gelirlerini büyüyen abone bazı sayesinde yüzde 92 artırdı. Turkcell Superonline kurumsal segmentte gelirlerini yüzde 105 oranında yükseltmeyi başardı.

    Reklam
    Reklam

    Turkcell Superonline’ın AVFÖK (EBITDA) marjı ise, daha karlı olan data gelirlerinin büyümesi sayesinde geçen yılın aynı dönemine oranlar 4,1 puan artış ile yüzde 20,1 olarak kaydedildi.

    Üst üste iki çeyrekte pozitif net kar kaydeden şirketin 2012’nin birinci çeyreğinde Turkcell’in transmisyon giderleri içindeki payı yüzde 74’ye ulaşırken, grup dışı gelirlerinin payı ise yüzde 69,2 olarak gerçekleşti.

    Reklam
    Reklam

    Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan; “2008 yılından bu yana yaptığımız yatırım miktarı 1,4 milyar TL’ye ulaştı. Eve kadar fiber internet yatırımlarımız Türkiye’yi G20 ülkeleri arasında bir sıra yükselterek İtalya’nın önüne 7.liğe yerleştirdi. Fiber illerine yenilerini ekleyerek Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

    Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelirlerimizi, 2011 yılını ilk çeyreğine göre yüzde 59,2 oranında artırarak 91,1 milyon TL’den 145 milyon TL’ye çıkardık. Gelirlerimizdeki bu istikrarlı artış, doğal olarak büyümemizin de önünü açıyor ve daha fazla yatırım yapmak konusunda bize fırsat yaratıyor. Fiber internette 307 bine yakın abonemizin; hem internet hem de sabit numara taşımadaki avantajlı ev telefonu seçeneklerimizi, arkadaşlarına, komşularına, sevdiklerine tavsiye etmesi ile hızla büyüyoruz. Ses hizmeti verdiğimiz abone sayımız da yılın 1. çeyreği sonunda 150 bine yaklaştı.”

    :: Turkcell Superonline’ın fiber internet hizmetinden yararlanıyor musunuz?

    Reklam
    Reklam

     

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. rtsbora

      TT’nin yanında devede kulak.

    2. ahmeta

      Heryerde olsa da biz de kullansak :S

    3. SDN Okuru

      Ttnet in tekeline son. Ifisimin bulundugu yerede gelirse alirim. Evde zaten var.

    4. SDN Okuru

      Evimde olsa kesinlikle alacağım, ama hala bulunduğum bölgeye yatırım yapmadilar.

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap