Ookla, corona virüsü salgını boyunca internet hızlarının nasıl etkilendiğini raporladı. Bu raporla birlikte salgın öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı belli oldu. Ülkemizdeki mobil ve genişbant internet hızlarının yanı sıra dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülke de açıklandı.
Yerli otomobil hologram yatırımı ile gündemde!
Salgın öncesi ve sonrası Türkiye internet hızı
Mart ayında ülkemizde ilk kez görülen COVID-19 vakasıyla birlikte karantina süreci başlamıştı. Bu süreçte de artan internet kullanımıyla birlikte bağlantı hızları da gündeme gelmişti. Ookla tarafından paylaşılan rapor ise bu konuyu aydınlattı.
Yayımlanan rapora göre Türkiye internet hızı ortalaması 2 Mart‘ta genişbant için 27,29 Mbps olurken, mobil için de 35,02 Mbps oldu. 13 Temmuz‘da ise genişbant için bu değer 26,89 Mbps, mobil için ise 38,77 Mbps oldu. Ülkemizin ortalama internet hızındaki değişimi aşağıdaki grafikte de görebilirsiniz.
Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülke Singapur ve Güney Kore oldu
Ookla’nın açıkladığı rapor ile aynı zamanda en hızlı internete sahip ülke de belli oldu. Mobil için en hızlı bağlantıya sahip ülke Güney Kore olurken, genişbantta ise bu unvana Singapur sahip oldu. Güney Kore’nin ortalama internet hızı 110,10 Mbps, Singapur’un ise 208,16 Mbps olarak açıklandı. Türkiye ise bu listede mobilde 48. sırada, genişbantta 101. sırada kendine yer buldu. En hızlı internete sahip ülkeler listesinin ilk 5’ini aşağıdaki görselde görebilirsiniz.
Ayrıca yayımlanan rapora da buradan ulaşabilirsiniz.
Hızlı internet arayan vodafone ev interneti öneririm heryerde çekiyor
Hızlı internet arayanlar vodafone ev ve mobil internetinden uzak dursun yeter.
Ev internetinde vodafone alanın internetten anlamadığı o kadar nettir ki…
İnternete girmek isteyenler vodafonedan uzak dursun yeter.
Yerimizde sayıp duruyoruz,doğru düzgün bir yatırım yapılmadı.Böyle gidersek 5G ye girmekte gecikiriz.Ne demişler?Dost acı söyler..
Sürekli giderler artıyor milletin ve geliri buna göre aynı oranda artmıyor internette ülkede sunulan hıza ve kaliteye göre fiyatlar pahalı değil uçuk ürünlere ödenen vergiler de bi o kadar arttı bunun yanında dövizin de sürekli artması tüketiciyi tüketemez hale getirdi
Diğer bir seçenek kredi kullanmak kısa vadede kurtarmaz sadece döndürür daha sonra düşük faizli kredilerin Maliyeti tüm millete gider ( vergi zamları ve çeşit artışı ) olarak yansıyacak sonuç olarak uzun vadede krediler daha kötü batmamıza neden olur
İnternet hizmeti çok düşük hızlara çok yüksek fiyatlarla insanlara sunuluyor.
Turknette 100 mpbs hız alıyorum kablolu 98 kablosuzda 87 daha ne olsun 😄
Millet koyun olursa sömurulmekten kurtulamaz 47 sira nedir ya şaka gibi , telekomu satip batirip kactilar bankarlar simdi zararini cikarana kadar yine sömürmeye devam devam edecek e tabi hal boyle olunca yatirim ve alt yapiya felanda el atmalari beklemek aptallik olur yapmiycaklarini bilsek te , uzun zaman yine efsane fiyatlara rezil interneti kullanmaya devam..
Namık kemal…