Türkiye Facebook ve Instagram ile yatıp kalkıyor!

14
Sankt-Petersburg, Russia, November 13, 2017: Smartphone with icons of social media on screen on green wooden table. Smartphone life style smartphone. Starting social media application whatsapp, viber, facebook, instagram, twitter, pinterest. Photo taken in Business center November 13 2017

Türkiye‘nin yarısı sosyal medyada! NeredeyseTürkiye Facebook ve Instagram ile yatıp kalkıyor. İşte Türkiye’de sosyal medya kullanıcı sayısı!

Küresel internet raporunun 2018 yılı Ekim verileri açıklandı! Bu verilere göre Türkiye’de sosyal medya kullanıcı sayıları da ortaya çıktı. Şaşırtıcı sonuçlara göre Türkiye Facebook ve Instagram ile yatıp kalkıyor. İşte sonuçlar!

Türkiye’de sosyal medya kullanıcı sayısı 

Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformları, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi Facebook ve sonrasında Instagram. Bu iki platformun ardından ise Twitter ve Snapchat geliyor.

Türkiye’nin yarısından fazlası sosyal medya kullanıcısı

Türkiye’nin neredeyse yarısından fazlasının Facebook kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de Facebook kullanıcı sayısı 43 milyon olarak belirlenirken, Instagram kullanıcı sayısı 37 milyon, Twitter ve Snapchat kullanıcı sayısı ise yaklaşık 9 milyon olarak görüldü.

Türkiye’den en fazla Facebook kullanan şehir de İstanbul olarak kayıtlara geçerken, İstanbul’da kayıtlı 11 milyon kullanıcı olması dikkat çekti.

Haber için Twitter

PRNet ve Ajans Press’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde, yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.

2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen incelemede, sosyal medya hakkında 150 bin 610 haber yansıması tespit edildi. Sosyal medya mecralarının da konuşulma oranları belli olurken, hakkında en fazla haber yapılan mecranın 30 bin 752 haberle Twitter olduğu görüldü. Twitter’ı, 26 bin 757 haberle Facebook, 8 bin 838 haberle Youtube, 7 bin 502 haberle Whatsapp, bin 69 haberle Snapchat ve 331 haberle de Linkedin takip etti.

Dünyada sosyal medya kullanımında ilk 10’dayız!

Türkiye sosyal medya kullanımında dünya üzerinde önemli bir yere sahip iken, Facebook bazında dünya genelinde 9’uncu sıraya yerleşti. Twitter’da ise 8,8 milyon kullanıcısı olan Türkiye, dünya genelinde 5’inci sırada görülürken, Linkedin’de 6,9 milyon kullanıcı sayısıyla 15, Snapchat’te ise 8.5 milyon kullanıcı sayısıyla 10’uncu sırada yer aldı.

14 YORUMLAR

  1. Çevremde ne kadar boş insan varsa, hepsi sosyal ağlarda ve hepsi de müptela! Doğru düzgün insanların hiçbirinin sosyal ağlarda zaman geçirdiğini hatta sosyal ağlara girdiğini görmedim. Hepsi işinde gücünde. Bu yüzden sosyal ağlarda kaliteli paylaşım da yok. Ayrıca sosyal ağlarda müthiş bir ilgi çekme, teşhir ve nispet çılgınlığı sözkonusu. Ben sosyal ağların insanların ruh sağlığını bozduğunu ve insanların güvenliğini riske attığını düşünüyorum. Sosyal ağlar yüzünden pek çok insanın başına büyük felaketler geldi. Whatsapp ise farklı; çünkü Whatsapp bir iletişim hattıdır…

  2. bende hepsini kullanıyorum fakat normal insan gibi kullanmıyorum hesapların hepsi fake whatsapp vs. herşey dahil tam anlamıyla sanal xd

  3. 2009 yilinda tamamen biraktigim facebook u kullananlari gercekten anlamiyorum bosa yapilan sacma paylasimlarla dolu yok birisi araba almis yok birisi bodruma gitmis okadar cok gereksiz seylerki kendisini yaptigi eylem galiba tatmin etmiyor disa vurup like alinca tatmin oluyor yazik…

  4. Sosyal medyada bile sosyal degilim. Sıkıntı yok yani. Olsada ayni olmasada. Demek ki mesele sosyal medya degil akil sağlığı bozuk insanlarmış

  5. Nerede gereksiz ve saçma işler var, Türkiye oralarda hep üst sıralarda; birinci olunması gereken konularda ise hep en altlarda. Niye böyle bu ülke anlamıyorum doğrusu

  6. Sosyal medyayı nasıl kullanacağınızı açıklıyorum. Hobileriniz veya hoşunuza giden alanlar var ise o sayfaları takip edin. Eğlenceli sayfa veya videolar ile kafa dagıtırsınız. Arkadaş eklemeden de oluyor bu işler. Veya kimseyi begenmeyin veya takipten çıkarın. Stres olmanıza gerek yok.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version